|
25.08.2013, 12:06
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Хмельницкий (093-693-25-67)
Дописи: 2.423
сказав Дякую: 2.246
сказали Дякую 1.426 раз(и) в 847 повідомленні
|
Re: Види лабіринтових, що заслуговують на увагу ===www.aquaforum.ua===
Оновив пост №12 двома видами улюбленими мною макроподами (ротрюкен и конколор). Конколор (Китай) маю в себе ростуть, розмножуються з успіхом.
|
cказали "Дякую" chelovek_73 за цей допис:
|
|
27.08.2013, 17:08
|
|
Полтавский городской клуб аквариумистов
Звідки Ви: Полтава
Дописи: 153
сказав Дякую: 493
сказали Дякую 448 раз(и) в 129 повідомленні
|
Цитата:
Допис від chelovek_73
Конколор (Китай) маю в себе ростуть, розмножуються з успіхом.
|
А можно более подробно в каких условия они у вас живут. Спрашиваю не из праздного любопытства - мечтаю о большом лабиринтовике-криптокориннике где-то на 300л (тумба 135 на 50см) Обязательно: макроподы, барбусы (вишневые, черные и....), данио хопра. А дальше - масса вопросов: какой высоты аквариум предпочтительнее, количество макроподов на данный объем, каких еще лабиринтовых и не только можно содержать вместе с макроподами в одном аквариуме. Буду рада вашим советам.
|
|
31.08.2013, 22:54
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Хмельницкий (093-693-25-67)
Дописи: 2.423
сказав Дякую: 2.246
сказали Дякую 1.426 раз(и) в 847 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Маркес Ира
где-то на 300л (тумба 135 на 50см) Обязательно: макроподы, барбусы (вишневые, черные и....), данио хопра. А дальше - масса вопросов: какой высоты аквариум предпочтительнее, количество макроподов на данный объем, каких еще лабиринтовых и не только можно содержать вместе с макроподами в одном аквариуме. Буду рада вашим советам.
|
Ну по-перше макропода можна садити з розрахунку 3 особи (самець + дві самки) на 20-30 літрів акваріума при умові густо засадженого акваріума, щоб самки могли ховатись від самця (не забуваємо вільне місце для плавання риб). Далі виходячи з вашого об'єму акваріума та інших видів риб. Але я б не радив більше 2-3 самців + самки до них.
По-друге, висота акваріума напевно не більше 50-55 см. Все залежить від ваших уподобань, але потрібно врахувати зручність обслуговування акваріума. Для макропода розміри акваріума це зовсім не критично, аби не менше (дивись вище).
По-третє, підсиляти потрібно таких риб які б за розміром та характером на дались макроподу себе "образити", обкусити плавник. Хоча, якщо у вас будуть нерести в загальному акваріумі то обкусані плавники і агресія з боку самця макропода буде 100%. Ну наприклад можна підселити тих же барбусів, гурамі, живородка (крім гуппі!!!), соми без різниці можуть бути любі, в мене наприклад вони живуть з скаляріями, пециляіми, меченосцями, гурамі, анцитрус, торакатум, коридораси... і все нормально. Але ще є один нюанс: щоб макропод особливо самець був більш "добріший" до своїх сусідів по акваріуму то треба підселяти макропода після того як ви заселите туди всіх тих риб яких підібрали собі. І саме головне, щоб макроподи були розміром не більше як 3-3,5 см (тобото підлітки). Це необхідно, щоб вони (макроподи) привикли до сусідів по аквасу, і тоді гарантовано вони їх чіпати не будуть. Але така поведінка закінчиться з моменту стройки гнізда, перед нерестом. Папаша буде дуже ревносно захищати своє гніздо і прилеглу до нього територію.
Не тримати з макроподом креветок - це їхній корм!!!
Ну от коротко і все. Щось не зрозуміло запитуйте.
|
cказали "Дякую" chelovek_73 за цей допис:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 14:16.
|