|
|
27.12.2013, 21:01
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Украина, Мариуполь (бывший ЖДАНОВ)
Дописи: 5.670
сказав Дякую: 2.501
сказали Дякую 2.738 раз(и) в 2.281 повідомленні
|
Re: Катастрофа так як вона є ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Serpentarius
Сколько волка не корми - он все равно в лес глядит. Как распробуют - потрепают. Могут и не уничтожить под корень, но еще раз повторюсь: растения, даже если и выживают, то не имеют высокий габитус.
|
Согласен полностью. Не разу не видел дружбы золотых с растениями.
|
|
|
18.11.2013, 18:46
|
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Львів
Дописи: 9
сказав Дякую: 12
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
|
Відповідь: Катастрофа так як вона є ===www.aquaforum.ua===
Я замітив, що вуалехвіст коли шукає корм любить рити ґрунт(як всі родини карпових) І як наслідок пошкоджуються ніжні корінчики рослинок. Я намагався садити якісь рослинки (не памятаю які відносно давно було) То ранком вони плавали вже на поверхні. Також ще намагався декілька гуппі завести та вони безслідно пропадали через 2-3 тиждні.( варіанти вистрибнули та засмоктало у фільтр не підходять-перевіряв)
|
|
|
18.11.2013, 19:03
|
|
|
Лидер клубного раздела
Звідки Ви: Київ
Дописи: 744
сказав Дякую: 211
сказали Дякую 814 раз(и) в 326 повідомленні
|
Відповідь: Катастрофа так як вона є ===www.aquaforum.ua===
genuarchyk, Використовюю для цього горщики (на поживний субстрат накидую камінців з кваріуму). Риби не сильно лізуть туди, а також можна зробити такий собі мішечок з субстратом і грунтом, посадити туди корінці рослини і обмотати акуратно жилкою - якщо "закопати" конструкцію в акваріумний грунт - не помітно. Звісно це поради на випадок, якщо Ви залишаєте вуалехвоста або хочете завести більших сомів (наприклад торакатумів). Якщо ж хочете травник з неончиками, то треба все висаджувати на субстрат, що є на дні акваріума (датільніше у статтях про створення травника).
|
cказали "Дякую" Роксолана за цей допис:
|
|
18.11.2013, 19:05
|
|
|
Живу я тут. Мохоманьяк
Звідки Ви: МАААсква
Дописи: 462
сказав Дякую: 182
сказали Дякую 836 раз(и) в 240 повідомленні
|
Re: Відповідь: Катастрофа так як вона є ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від genuarchyk
Я замітив, що вуалехвіст коли шукає корм любить рити ґрунт(як всі родини карпових) І як наслідок пошкоджуються ніжні корінчики рослинок. Я намагався садити якісь рослинки (не памятаю які відносно давно було) То ранком вони плавали вже на поверхні. Також ще намагався декілька гуппі завести та вони безслідно пропадали через 2-3 тиждні.( варіанти вистрибнули та засмоктало у фільтр не підходять-перевіряв)
|
растения у Вас пропадали потому, что не было для них создано соответствующих условий.
Вуалехвосты очень любят покушать, поэтому их желательно подкармливать между основными кормежками. Я своей золотухе даю гранулы со спирулиной 2-3 раза в день по 3-4 штучки и основная кормежка вечером -- заморозкой. Когда она была еще маленькой заморозкой кормила утром и вечером. Так вот, вместе с ней в аквариуме плавают 5 гуппи, и несколько коридорасов (они все для того чтоб заморозку со дна подбирали, которую пропустит золотуха). Вот на днях заметила мальков гуппи, примерно 3х недельные, не сьела их еще, значит специально за ними не охотится.Взрослую же гуппи я слабо представляю как она может сьесть.. в рот же не влезет. Они могли и сами подохнуть, а уж потом все рыбы способны доесть.
Так, что если золотую нормально кормить ни растения, ни рыб она уничтожать не будет. Поищите на форуме темы про золотух, особенно в разделе карповых.
|
|
|
cказали "Дякую" Annushka за цей допис:
|
|
18.11.2013, 19:47
|
|
|
Лидер клубного раздела
Звідки Ви: Київ
Дописи: 744
сказав Дякую: 211
сказали Дякую 814 раз(и) в 326 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Катастрофа так як вона є ===www.aquaforum.ua===
Annushka, Підтримую! В мене були золоті роками і ,якщо давати повноцінний корм, то рослин взагалі не чіпали.
27.12.2013, 08:45
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Тернополь
Дописи: 216
сказав Дякую: 20
сказали Дякую 92 раз(и) в 72 повідомленні
|
Re: Катастрофа так як вона є ===www.aquaforum.ua===
Кришку можна підремонтувати, але то є файний шмат роботи.
Обережно відчистити від бруду і протерти розчинником або спиртом(можна горілкою але добре висушити).
Усі тріщини з середини заклеїти шматками тканини сіліконовим клеєм для акваріумів, бажано прозорим, бо чорний вилізе на поверхню брудними плямами які не зафарбуєш.
Зовнішню поверхню кришки можна загрунтувати,зашпаклювати тріщини і пофарбувати.
Внутрішню поверхню кришки біля ламп і під ними (можна всю)обклеїти харчовою фольгою(зробити поверхню світловідбиваючою).Можна сіліконом але не розмазуючи його а наносячи тонкими смужками на відстані 3-5см(так менше піде клею). Несправне єлектричне обладнання замінити.Усі контакти і з`єднання можна також після встановлення на кришку позаливати сіліконом.
Якщо золотуху викидати шкода, накупіть плаваючих рослин: роголисник, елодєя, наяс, лагаросифон то що. Вони менше пошкоджуються золотухами.
|
|
|
 |
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
| Параметри теми |
|
|
| Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 11:08.
|