Е-е-е-ех черкну теж пару строк із світлинами поганої якості)
Говорити щось хороше про роботи конкурсантів - діло невдячне. Все ж це світовий рівень і переважна більшість робіт банально фантастичні. Відео сприймається, як майже суцільний потік кайфу. Так де-не-де, візьме, і вилізе кака))) І ось вона, ця кака, різко вирізняється! Тож саме про неї, такий дилетант як я, і хоче поговорити)
Мені одному кинулася в око закономірність, що коли проходить відверто слабкий акваріум, то у підписі в нього, як правило, значиться «Japan»? Я розумію, що у такому конкурсі японцям, сам Бог велів вирізнятися, але вони реально шось не те роблять))))
А чи не тому рейтинг налічує 127 робіт, а не якусь круглу цифру? Скажімо е–е-е-ем…. 100!
Кілька робіт напрягло перебором із надмірною обробкою у графічому редакторі.
Помітили цифру «4» там, де має бути місце у рейтингу однієї із робіт? А чи не фотошоп часом? )))
Сонечко і хмарки WTF?
Тут взагалі водорості процвітають!
Скрытый текст
Ні серйозно, я не тому, що то наш колишній співвітчизник, а тому що це ж, все таки таки сурйозний конкурс, а тут таке… Хоча може то щось про Луізіану.
Кожного року у рейтингу є багато схожих робіт. Дуже схожих. Нічого не поробиш, є класичні рішення композиції, є подібність матеріалів, є і просто повторення хітових прийомів минулого, але є роботи настільки «братські», що виникає враження, що їх робила одна і та ж людина) Ось у цих навіть банки однакові!
Є окрема категорія скейпів, які окрім захвату, завжди викликають у мене звуження зіниць і легку аритмію… Я б назвав цю категорію «Почесні каменярі». Це такі акваріуми, де за допомогою каміння намагаються зобразити масштабні гірські масиви. Все круто. Виглядає бомбезно. Деталізація, перспектива, природність все є. Окрім рослин. Як правило у таких роботах автор обмежується кількома жменьками моху, ну може ще синтягом присипле зрідка. Я розумію, що потрібно зберегти пропорцію, бо потрібно Гімалаї намалювати, не менше. Особливо із травою не розженешся. Але око бажає зелені, соковитості і копіткої роботи пінцетом і ножицями, а не лише молотком)))
Ось як роблять справжні джентльмени (на мій холопський розум).
А все ж ті, хто цього річ віддав перевагу молотку перед пилкою здається прогадали) Судячи по Топ -10 команда із ліаноплетіння вириває перемогу!
Є ще одні сцец. категорія, яку я виділяю у конкурсах аквадизайну. Це акваріуми, які беруть унікальністю свого декору. Унікальний камінь чи корч - це велика удача і рідкість, але скористатися нею ще потрібно уміти! Ось роботи, де окрім відмінного декору немає, по суті, нічого, але як подано! Тисяча чортів! Як подано!
Ну і дещо про те, що зачепило в смислі окремих композиційних рішень.
Задній фон просто космос. Просто і витончено. Ці «кучеряві» корчики і ця ніжна зелень викликають бажання вглядатися в картинку вічно і тим більш прикро, що окрім заднього фону більше дивитися немає на що…
Ха-ха ще водорості! А ні, зачекайте, схоже тут є щось більше ніж просто недбалість. Я б назвав це… атмосферністю?
Хороша спроба пограти із гладдю води
Нічого особливого, окрім того, що акваріум 60х30х20. Аж 30 л. Респект.
Біотопчик затесався. Зацінили?
Це що, ЗЕЛЕНА риба??? Свєжо, свєжо.
Ось вона сила панорамності! Кожен фрагмент цього акваріуму сам по собі посередньо красивий, але все разом - рай для риби і услада для очей!
Виокремити для себе котрусь із робіт мені, людині, яка й досі тащиться по від будь-чого зеленого у скляній ємкості важко. Тож я довірюсь думці суддів, кожен із яких відзначив ту чи іншу роботу
Ну і звісно Grand Prize.
Та тут немає про що говорити, все при ньому. Прекрасний приклад того, як без Wow ефекту, а гармоніністю і вивіреністю здобувається перемога. Б’ю чолом.
P.S.
Хлопці із "Юкрейн!!", про Вас нічого не пишу , бо ви свої і тому найкращі поза конкурсом)