На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Водні рослини > Водоросли и способы борьбы с ними

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 14.02.2016, 15:07   #11
Живу я тут

Звідки Ви: Коломыя
Дописи: 318
сказав Дякую: 58
сказали Дякую 149 раз(и) в 109 повідомленні
Re: Зелёные нитчатые водоросли ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Pуслан Переглянути допис
300 мл перекиси и выключил свет
Пушок - едогоніум частіше за все обирає собі за поселення слабкі,стагнуючі рослини і потім їх остаточно добиває..перекись його не бере,вона може його ослабити,як і затемнення,але це саме зробиться і з рослинами..
Які за довгі у вас нитки..після едогоніуму любить появлятись спірогіра(нагадує тину)..
Я брав мох уражений спірогірою і вимочував у перекисі,але ефект був тимчасовиї..да і мох страждав. Спірогіра у мене пройшла після стабільних змін води раз в тиждень 20-30%,зменьшення тривалості освітлення,перестав лити мікро і залізо(маю здогад,що залізо було підпорчене за строком давності,або передозовував) і постійно вручну чистив від неї акву..але остаточно вона зникла,коли десь два тижня майже не кормив рибу і не лив взагалі ніяких удо..
Зараз можу щось підкинути за два дні до заміни води,ні спірогіри,ні едогоніума,ні ксена..взагалі нічого не спостерігаю..
Зробив простий для себе висновок - меньше лити удо,тільки при явних ознаках потреби в ньому,більшість всього,що потрібно, приходить з замінами води і кормом, але з ним дуже обережно - корм!корм! і ще раз КОРМ! -тільки в міру!...ми навіть не уявляємо як перекорм впливає на загальний стан акваріуму..голодна риба-здорова риба))..
Деколи звичайно не все є у воді і у кормі, і це потрібно виявити і вносити час від часу у воду..простий приклад - у мене білів верх лобелії,саме тому подумавши,що не вистачає заліза почав його вносити в більших дозах,що спровокувало невиданий розквіт нитковини,а плюс ще світло..був капут. Перестав лити залізо і почав по трохи капати кальцій - результату ноль,потім почав вливати магній - верхи почали зеленіти..( і мені це дивно,тому що вважав магній мобільним елементом і по ідеї верхи мали б його брати від нижніх листків,але факт лишається фактом - магній виправив проблему).. Ще один приклад - на раріпа акватіка почали з"являтись маленькі дирочки з почорнінням країв - погрішив на недостаток калію - почав вливати в ударних дозах..наслідок - двохтижневе помутніння води в акваріумі і повна зупинка росту рослин(маю підозру,що передоз калію заблокував поглинання рослинами азоту(нітрату),а це в свою чергу викликало бактеріальний спалах від надлишку неусвоєних або не перероблених елементів у воді)..проблема виявилась у недостачі мікро(заливав мікро,але наслідком стали інші проблеми,хоча дирочки зникли)..пізніше вичитав,що причиною скороше всього була нехватка марганця - по можливості його треба було подавати окремо і все було б добре..
Загалом аква,це така лабораторія,що вік живи - вік учись і все одно,всього не зрозумієш,але при наявності наробленої системи і її слідуванні,можна завжди підтримувати баланс і радуватись гарному акваріуму..)

ipolit поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую ipolit за це повідомлення:
Opsis (31.12.2017), Pуслан (14.02.2016)

Share/Bookmark

Тут присутні: 3 (учасників - 0 , гостей - 3)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:35.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts