|
24.11.2016, 11:17
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Коломыя
Дописи: 318
сказав Дякую: 58
сказали Дякую 149 раз(и) в 109 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: JBL CRISTALPROFI ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Володимир
ipolit, чому "...2.Губка середньопориста + губка-ситепон,що згадувалась вище;..." не останні?
який сенс на проміжному етапі робити тонку фільтрацію?
|
Наповнення фільтра завжди повинно корилюватись з потребами даного акваріуму,тому кожний вибирає схему піід власні потреби..
Я вихожу з таких міркувань у свому випадку - мехкераміка розбиває потік і в невеликій мірі працює як біофільтр "грубого помолу"(розчиняється крупн фракцію бруду),далі йде крупнопориста губка,за нею середньопориста і "кокосовий синтепон", чи як його назвати тут бачу дебати(він не є етапом тонкої фільтрації,але близько до того і досить не поганий),далі біонаповнювач(бажано субстрат про, так як площа пор не є надмірна і в той же час ефективна,що не дає їй швидко забиватись,а так як вода,проходячи через попередні ступені фільтрації очищується від більшості бруду вона практично не забиває пори субстрату і саме головне - йде уповільнення току води,що дуже айс для колоній бактерій. Якщо я не помиляюсь М.Сандер в своїй праці вивів оптимальний потік води для благополучного існування "нітробактерій" це приблизно 2-3 оборота( а то й меньше - приблизно кожних 3 хв умовної порції води що контактує з субстратом..якщо я помиляюсь поправте мене).
В ідеалі,маючи чотири корзини,було би добре зробити так:
1.мех кераміка + 2см.слой крупнопористого матеріалу;
2.середньопористий матеріал + губка"кокосовий синтепон" (можна і без нього);
3.біонаповнювач
4.кому що до вподоби:трохи торфу чи всякі "фосфатознешкоджувачі",можна й далі біосубстрат + тонкопориста фільтрація;
На жаль у мене три корзини,тому зробив як говорив вище.
|
|
|
cказали "Дякую" ipolit за цей допис:
|
|
24.11.2016, 11:35
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ, Оболонь-3
Дописи: 1.882
сказав Дякую: 4.838
сказали Дякую 1.986 раз(и) в 1.045 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: JBL CRISTALPROFI ===www.aquaforum.ua===
Оффтоп
Цитата:
Допис від ipolit
...далі біонаповнювач(бажано субстрат про, так як площа пор не є надмірна і в той же час ефективна,що не дає їй швидко забиватись,а так як вода,проходячи через попередні ступені фільтрації очищується від більшості бруду вона практично не забиває пори субстрату і саме головне - йде уповільнення току води,що дуже айс для колоній бактерій...
|
пори для бактерій - це мікрони, а бруд, який "збирає" синтепон - це міліметри!
порам кераміки "байдуже", що Ви не "пустите" до них "міліметровий" бруд - їх заб'є "мікронний". синтепон - це ж не "осмос". кераміку вкриє елементарна плівка/наліт він "найвідфільтрованої" акваріумної води і заб'є/вкриє частину отворів для бактерій.
- є бажання "гратись" із фільтром - забийте префільтр синтепоном.
- є бажання зменшити потік для кращого існування/розмноження бактерій - поставте кран і зменшіть потік. синтепон в останньому кошику досить швидко заб'ється і потік зменшиться сам.
з.і. Шалєний Летун, Ехайм теж не "стоїть" на місці і постійно щось вдосконалює. 
з.з.і. а до цього емпелер де стояв?!? О_о
Востаннє редагував Володимир: 24.11.2016 о 15:09..
Причина: сховав свою писанину в оффтоп
|
|
|
cказали "Дякую" Володимир за цей допис:
|
|
24.11.2016, 12:20
|
|
Живу я тут
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: JBL CRISTALPROFI ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Володимир
кераміку вкриє елементарна плівка/наліт він "найвідфільтрованої" акваріумної води і заб'є/вкриє частину отворів для бактерій.
|
Ви пане Володимир,для мене відкрили америку))..звичайно на біонаповнювачі утворюється плівка і звичайно губки не відфільтрують всю гаму "домішок" які наповнюють воду,але без дотошного попереднього відфільтровування це станеться набагато швидше..імхо. Крім того,я наголосив вище,що все залежить від конкретних цілей..у мене цілі власні і мій вар"янт мене влаштовує.
Цілком згідний з ЮВ на рахунок префільтра..поставив собі акваелівську губку і якщо робота фільтру налагоджена,то він буде працювати без втручання досить довгий період..
Зрозуміло також,що основну нагрузку біофільтра виконує сам акваріум,а найбільше його грунт,але як допоміжний і ефективний засіб фільтр не є лишнім..
В цілому ЮВ озвучив істини,які є очевидними,тому цілком підтримаю написане!
|
|
|
24.11.2016, 13:03
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: JBL CRISTALPROFI ===www.aquaforum.ua===
Оффтоп
Цитата:
Допис від ipolit
Ви пане Володимир,для мене відкрили америку))..звичайно на біонаповнювачі утворюється плівка і звичайно губки не відфільтрують всю гаму "домішок" які наповнюють воду,але без дотошного попереднього відфільтровування це станеться набагато швидше..імхо...
|
зовсім не набагато. Ви раніше полізете у фільтр промивати синтепон у префільтрі, аніж доведеться промивати фільтр і кераміку від "муті".
Цитата:
Допис від ipolit
Крім того,я наголосив вище,що все залежить від конкретних цілей..у мене цілі власні і мій вар"янт мене влаштовує.
|
я ж вже писав:
Цитата:
- є бажання "гратись" із фільтром - забийте префільтр синтепоном.
|
зробіть так і нікого не слухайте. це будуть Ваші особисті "граблі" і Ваші власні "гулі".
Цитата:
Допис від ipolit
Цілком згідний з ЮВ на рахунок префільтра..поставив собі акваелівську губку і якщо робота фільтру налагоджена,то він буде працювати без втручання досить довгий період...
|
тоді чому так пропогуєте синтепон у префільтрі фільтру, а не губку на забірній трубці фільтру?! не бачу логіки у Ваших висловах. то Ви все знаєте і я Вам "Америку "відкриваю", а то ...
Цитата:
Допис від ipolit
Наповнення фільтра завжди повинно корилюватись з потребами даного акваріуму,тому кожний вибирає схему піід власні потреби...
|
я зрозумів, що у Вашого акваріуму потреба раз на тиждень лізти у фільтр промивати префільтр. чудова "схема". чудові "власні потреби". тож не відмовлятиму Вас від неї.
Востаннє редагував Володимир: 24.11.2016 о 15:08..
Причина: сховав свою писанину в оффтоп
|
|
|
24.11.2016, 13:28
|
|
Живу я тут
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: JBL CRISTALPROFI ===www.aquaforum.ua===
Ви бачу Володимир ніяк не заспокоїтесь..і ви дальше хочете продовжувати безглузду дискусію. Що ж
Цитата:
Допис від Володимир
чому так пропогуєте синтепон у префільтрі фільтру
|
- де я пропагую синтепон?..та ще й у префільтрі фільтру  (вроді у jbl префільтр стоїть у верхній корзині по краям).
Те "типу кокосове волокно" назвати синтепоном в прямому значенні цього слова дуже важко(його структура більш крупнопориста і не зовсім схожа на синтепон) і нагадую свої слова
Цитата:
Допис від ipolit
губка"кокосовий синтепон" (можна і без нього);
|
.
Синтепоном ніколи не користувався саме тому,що не хочу лазити у фільтр кожних пару тижнів..а завдяки префільтру це буде робитись раз,два у рік..
|
|
|
24.11.2016, 13:55
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: JBL CRISTALPROFI ===www.aquaforum.ua===
Оффтоп
Скрытый текст
Цитата:
Допис від ipolit
Ви бачу Володимир ніяк не заспокоїтесь..і ви дальше хочете продовжувати безглузду дискусію. Що ж...
|
хто б казав?!
щодо синтепону у префільтрі, таки так, то не Ваша "ідея", вибачте. Ваша "ідея" - це синтепон у середньому кошику, яка "близька" до того.
щодо "типу кокосового волокна", то виробник ЦЕ таки називає синтепоном і про це висловлюються/підтверджують попередні дописувачі.
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:47.
|