Птеригоплихти взагалі дуже витривалі. На батьківщині переживають сезонне пересихання водойми. Уявіть собі якість води, коли ще не пересохла, але вже до того йде. Висока температура, гниючі органічні рештки які вижирають кисень...Брррр...
У мене бувало, що був відсутній дома по пів року і більше. Домашнім або ніколи, або лінуються, або не знають як обслуговувати і знати не хочуть, або усе це разом. Тому догляд, м'яко кажучи, мінімальний. Світло включили ( чи забули вчасно, чи навпаки горить до відбою, хто зна. У порядних акваріумістів контролер, або хоча б реле часу, та я не порядний). Пластівців сипонули побільше (аякже, вони ж живі!), якщо не забули. Воду долили раз у місяць замість випаруваної (ну, так кажуть, хіба можна не повірити). Риба пецилія, близько сотні штук на 300л+Сакура 100500 шт. Так от, останнього разу застав таке знамените болото... Ряски, якої візуально не було, на палець зверху (брешу, звичайно, менше 1см) плаває. Нова наростає зверху, затінює нижню, яка поступово відмирає і упокорено осідає на дно. На дні на 2 пальці, без брехні, намулу, поверх якого догниваючі рештки колись гордих, а зараз полеглих у боротьбі за животворний промінь світла рослин. Те що вижило у досить жалюгідному вигляді, плюс з'явилася борода, в'єтнамка, хоча не у такій кількості як можна було б сподіватися... Але тема про риб, вибачте що відхилився. Риба виглядала бадьорою, і її стало більше. 84шт. здав у магазин. Отже було їй не так вже погано. Правда, язик не повертається назвати це перетримкою.
Входив у звичний режим приблизно місяць. Помітив, якщо все почистити одразу, то після цього баланс "хитає" і поки все внормується проходить більше часу, ніж при поступових змінах. Так і в природі пори року змінюються не різко.
Цитата:
Допис від Ю.В.
нужно длительное время передерживать рыбу в неподобающих условиях. Еще и чтоб аквариум вид имел.
|
От Ви хочете мед, та ще й ложкою ))) Я коли був молодим (це правда було, хоча й зараз не старий але, але...) також шукав собі жінку, щоб не пила, не курила, була гарна, не лінива, і весела, і кмітлива, і хороший борщ варила )))
Оффтоп
І таки знайшов!!!
Ой, сумніваюсь щоб у "неподобающих условиях" ще й "аквариум вид имел". Якщо все автоматизувати і контролювати та керувати всім через вай фай... Але це вже буде підтримка належних умов.
Довший час перетримувати рибу без належних умов... Вибачте, не вірю що це можливо без шкоди для риби і загрози її життю. Можливо хтось має секрети, як довший час перетримувати рибу з підтримкою належних умов при мінімумі працезатрат? І то треба конкретизувати як довго, яку саме рибу і її кількість.
Буду вдячний, якщо хтось переконає мене у зворотньому. Тоді не треба буде усіх цих заморочок (лише на цьому форумі майже 3 мільйони дописів!), та ще й аква буде виглядати гарно.