На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Общая информация > Общественная деятельность > Выставки, семинары, конкурсы

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 13.09.2017, 08:55   #14
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Конкурс "Биотопов отечественных водоемов-2017" ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Ю.В. Переглянути допис
Aleron, тестил. В Десне нитрат 5+-, фосфат 0,5, нитрит и аммиак нули. КН 6, GH 10-11. Первые пару недель подмены делал деснянской водой- возил в баклажках. В это время водорослючка себя чувствовала нормально. Потом возможность возить деснянскую воду пропала. Начал делать подмены водопроводом. Те же показатели. Это не удивительно- у меня как раз деснянский водогон. Но вот как перешел на подмены водопроводом, водорослючка и поуходила. Не, ну конечно это радует с одной стороны- все ж не любят меня водоросли))) Но с другой- заставляет задуматься- как же мы мало знаем о воде)) Ну, была бы под рукой химлаборатория, может чет и выловил бы, а так....
Я в своїх акваріумах для підмін використовую звичайну очищену воду, яку продає одна з місцевих мануфактур, у ній солей трохи більше нуля.
А світловий режим у вас який? У мене тривалість "дня" 14-15 годин при 1,2-1,5 Вт/л і 25 см від лампи до дна, плюс постійна температура 22-25

Узагалі, з мого власного досвіду можу сказати, що біотопні акваріумі складні в утриманні в основному через брак необхідних знань і досвіду, як ви уже зауважили. Якщо про танганьїканських цихлід на форумі є тони сторінок як теорії, так і людського досвіду, то про наших місцевих в інтернеті можна знайти тільки загальні фрази про максимальний розмір і що їдять у природніх умовах. При цьому люди із необхідними знаннями і досвідом є, але вони чомусь не хочуть нічим ділитися...
Але при всіх наявних проблемах біотопи затягують і не відпускають. Вони набагато цікавіші для створення, утримання і дослідження ніж будь-які інші типи акваріумів. У мене зараз є ще трохи цікавих матеріалів (щоденник, фото, відео) із біотопу Гуральні, а в планах іще роздобути пару маленьких в'юнів і перетримати їх зиму в мілкому болоті; якщо не вдасться в'юнів - то якусь іншу живність, головне - в максимально можливих природніх умовах. Тому, як пишуть англомовні, stay in touch
І давайте, будемо всі разом допомагати Володимиру Карачі із розвитком і популяризацією цього прекрасного конкурсу!

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
boba56 (14.09.2017), myprog (13.09.2017), Вячеслав69 (14.09.2017), Карача (13.09.2017), Ю.В. (13.09.2017)

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:40.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts