Цитата:
Допис від Ю.В.
Aleron, тестил. В Десне нитрат 5+-, фосфат 0,5, нитрит и аммиак нули. КН 6, GH 10-11. Первые пару недель подмены делал деснянской водой- возил в баклажках. В это время водорослючка себя чувствовала нормально. Потом возможность возить деснянскую воду пропала. Начал делать подмены водопроводом. Те же показатели. Это не удивительно- у меня как раз деснянский водогон. Но вот как перешел на подмены водопроводом, водорослючка и поуходила. Не, ну конечно это радует с одной стороны- все ж не любят меня водоросли))) Но с другой- заставляет задуматься- как же мы мало знаем о воде)) Ну, была бы под рукой химлаборатория, может чет и выловил бы, а так....
|
Я в своїх акваріумах для підмін використовую звичайну очищену воду, яку продає одна з місцевих мануфактур, у ній солей трохи більше нуля.
А світловий режим у вас який? У мене тривалість "дня" 14-15 годин при 1,2-1,5 Вт/л і 25 см від лампи до дна, плюс постійна температура 22-25
Узагалі, з мого власного досвіду можу сказати, що біотопні акваріумі складні в утриманні в основному через брак необхідних знань і досвіду, як ви уже зауважили. Якщо про танганьїканських цихлід на форумі є тони сторінок як теорії, так і людського досвіду, то про наших місцевих в інтернеті можна знайти тільки загальні фрази про максимальний розмір і що їдять у природніх умовах. При цьому люди із необхідними знаннями і досвідом є, але вони чомусь не хочуть нічим ділитися...
Але при всіх наявних проблемах біотопи затягують і не відпускають. Вони набагато цікавіші для створення, утримання і дослідження ніж будь-які інші типи акваріумів. У мене зараз є ще трохи цікавих матеріалів (щоденник, фото, відео) із біотопу Гуральні, а в планах іще роздобути пару маленьких в'юнів і перетримати їх зиму в мілкому болоті; якщо не вдасться в'юнів - то якусь іншу живність, головне - в максимально можливих природніх умовах. Тому, як пишуть англомовні, stay in touch
І давайте, будемо всі разом допомагати Володимиру Карачі із розвитком і популяризацією цього прекрасного конкурсу!