Танга вся териториальная ,и пещерники ,и ципры, и др. ,про трофов я вообще молчу. Но сильно развита в основном внуривидовая агрессия. И еще, будет больше рыбы будет больше "распыление" агрессии. Как по мне на такую банку рыбы совсем мало.
Про "распыление агрессии" в курсі звичайно. І згідний що воно таки має місце, тобто результат є таким що риба справді меше агресивна в перезаселеному акві. Але, ох, як воно мені не до вподоби це "распыление агрессии".. Риба не тому стає не агресивна що їй так класно і кайфово в "дружньому колективі" - вона просто перебуває в постійному стресі!!!, тому і не проявляє природніх інстинктів!
Особисто мені геть не цікаво сидіти біля акваріуму і дивитись на рибу яка тупо плаває не показуючи своєї поведінки
Про "распыление агрессии" в курсі звичайно. І згідний що воно таки має місце, тобто результат є таким що риба справді меше агресивна в перезаселеному акві. Але, ох, як воно мені не до вподоби це "распыление агрессии".. Риба не тому стає не агресивна що їй так класно і кайфово в "дружньому колективі" - вона просто перебуває в постійному стресі!!!, тому і не проявляє природніх інстинктів!
Особисто мені геть не цікаво сидіти біля акваріуму і дивитись на рибу яка тупо плаває не показуючи своєї поведінки
А никто и не говорит что нужно перенаселение , или Вы считаете что 6 пар лампрлогов РАЗНЫХ ВИДОВ в 2м аквы это перенаселение?)))))
А никто и не говорит что нужно перенаселение , или Вы считаете что 6 пар лампрлогов РАЗНЫХ ВИДОВ в 2м аквы это перенаселение?)))))
Дивлячись яких видів. Я вище написав що з поведінкою вентралісів і лонгікаудатусів не знайомий, ніколи не було в мене цієї риби. Тому і слідкую з цікавістю за тим що описує автор теми. Може для цих видів і не перенаселення, думаю ще ранувато говорити, риба ще не почала готуватись до нересту..
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
Если это будет несколько пар одного вида это будет жах, да что там лампрологи вон у меня ксены Тембве - в 1.6м жили 11шт , пока не отделились две пары каждая из которых стала контролировать свою половину аквы , остальных пришлось убирать , но агрессия была внутривидовая , на другие виды они внимания практически не обращают.
Как то писали за Variabillichromis moorii, что они очень агрессивны. Жили 6 штук и нерестились в аквариуме 180 литров. Пример второй - н.грацилис Оффтоп
считаю из лампрологов самым жестким видом
попадают в 2м аквариум со взрослыми гиберосами микула. Когда грацилисы начали нереститься, они заняли приличную часть банки и сделали проблему для фронь, в итоге мне грацилисов вернули обратно.
Марунгенсис вообще другая рыба, хотя очень похожи с гарцилисами. Жили 6 штук,нерестились и пары отдельной я не наблюдал. Сейчас такая же ситуация с юлидохромис регана чизанзе - 8 штук, плавают мальки, а пары невидно, в аквариуме идилия. Аквариум 150см, юлики занимают половину аквариума, вторая часть пустая, ципры сверху.
Востаннє редагував Konstantin L: 04.11.2017 о 23:28..
Ці 10 користувач(ів) сказали Дякую за це повідомлення:
Сейчас такая же ситуация с юлидохромис регана чизанзе - 8 штук, плавают мальки, а пары невидно, в аквариуме идилия. Аквариум 150см, юлики занимают половину аквариума, вторая часть пустая, ципры сверху.
Відносно юлів, по справжньому цікаво!
Ситуація за межами мого розуміння імовірної поведінки цих риб ))))
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
Але, ох, як воно мені не до вподоби це "распыление агрессии".. Риба не тому стає не агресивна що їй так класно і кайфово в "дружньому колективі" - вона просто перебуває в постійному стресі!!!, тому і не проявляє природніх інстинктів
Как по мне,очень интересное предположение!
Интуитивно я согласен с таким мнением,возможно это относится не ко всем видам рыб,но вообщем можно предположить,что это так.
Позвольте с Вами не согласиться. По подводным съемкам видно, что на некоторых участках озера рыба собирается в огромные стаи, состоящие из различных видов и абсолютно не обращает внимания на соседей. Порой на одном камне могут находиться несколько десятков различных видов и каждый занят своим личным делом. На другом же участке в радиусе нескольких метров встретятся две особи и сразу начинают выяснять отношения.
Вот пример видео из озера
Позвольте с Вами не согласиться. По подводным съемкам видно, что на некоторых участках озера рыба собирается в огромные стаи, состоящие из различных видов и абсолютно не обращает внимания на соседей. Порой на одном камне могут находиться несколько десятков различных видов и каждый занят своим личным делом. На другом же участке в радиусе нескольких метров встретятся две особи и сразу начинают выяснять отношения.
Вот пример видео из озера
Також мав таку думку. Але контраргумент такий: в Озері риба буває зустрічається з представниками різних видів і перебуває на невеликій площі в великих кількостях - але тільки деякий невеликий проміжок часу. Потім всі мають можливість розпливтись, усамітнитись і не мають постійного стресу.
А в акві риби мусять перебувати разом постійно, звідси і стрес
Як Вам аргумент?
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
Також мав таку думку. Але контраргумент такий: в Озері риба буває зустрічається з представниками різних видів і перебуває на невеликій площі в великих кількостях - але тільки деякий невеликий проміжок часу. Потім всі мають можливість розпливтись, усамітнитись і не мають постійного стресу.
А в акві риби мусять перебувати разом постійно, звідси і стрес
Як Вам аргумент?
Аргумент достатньо вбивчий...
Ви цим аргументом без ножа ріжете Не контраргументи, передбачені планом Олега, більше мої адвокативні потуги
Теорія надвеликого терріторіально озера, в якому будь який риба-вигнанець може віднайти для себе вільну терріторію - може бути зруйнована різмаїттям локальних внутришньо-видових морф. Суто теоретично.
А якщо практично у даному випадку. Я згадував про 200літровочку? Саме вона накрайняк й слугуватиме евакуативним планом "В".