|
25.04.2018, 20:37
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Київ, Дарниця
Дописи: 12
сказав Дякую: 3
сказали Дякую 1 раз(и) в 1 повідомленні
|
Re: род Geosesarma ( sp. Vampir ...) ===www.aquaforum.ua===
Вітаю шановне товариство! З моменту останнього коментаря, я дещо змінив обстановку в своєму акватераріумі (див. фото). Дійсно, я геть забув про відповідність навколишнього фону - кольору забарвлення його головних мешканців - крабів. Тому вирішив трохи "зменшити контраст" між ґрунтом та крабами, вкривши верхній шар суходолу декілька сантиметровим шаром чорного мілкого (фракція 1-2 мм) базальту. Ще планую, все таки, засадити чимось суходіл (можливо це будуть анубіаси або криптокорини, чи ще щось подібне), для створення таких собі, "прибережних" зарослів - це має створити затінок та утримувати підвищену вологість в приґрунтовій ділянці "атмосфери" акватераріума. Можливо це зумовить бажання "пошвендяти суходолом" у моїх крабів, бо не дивлячись на зміни - краби все одно сидять біля води, і до-речі, зовсім не на темних ділянках (див. фото). Щодо планування акватераріума: на мою думку, бажано щоб хімічний склад води в водній зоні та хімічний склад води та її випарів в сухопутній частині не відрізнялись (або різнились недуже сильно <10%), бо це буде зумовлювати дискомфорт при зміні зони перебування для крабів (адже в природних умовах хімічний склад вологи (води) по всій зоні мешкання одного індивідуума не змінний). А однакові хімічні параметри води можна забезпечити лише її змішуванням. Щодо використання торфу - він дуже сильно піднімає кислотність (зменшує значення рН), а крабам потрібне значення в районі 7.0-7.8 рН, тому я його використовувати не рекомендував би (хіба що ви не лінуватиметесь часто, 2-3 рази на тиждень, змінювати воду). Ще треба десь дістати чистого моху... Чи підійде мох, що росте поблизу джерел води (струмки, криниці, інші джерела води)?
|
|
|
26.04.2018, 06:33
|
|
Moderator. Член Клуба мастеров. Лауреат конкурса "Автор года 2010"
Звідки Ви: Харкiв
Дописи: 8.450
сказав Дякую: 7.752
сказали Дякую 16.942 раз(и) в 4.946 повідомленні
|
рН кокосового грунта 7.0 , торф же бывает не только верховой, использующийся в аквариумистике для подкисления воды , а и низовой , высокой степени разложения ,не имеющий дубильных свойств , похожий на обычный чернозем. Ваше упорство достойно похвалы ,начинаешь понимать структуру консерватизма .  Мох растить будет сложно с вашим опытом в этой сфере , если добавите "сухопутного" мха в эту емкость, он с большой долей вероятности погибнет, разложится и опустится частичками между камней...как чистить грунт тогда собираетесь, предотвращая появление сероводорода в его значительной толще , подумайте о рыбах ? Уж лучше берите обычный яванский тогда.
Когда ваш краб ставит ногу на гравий он ставит ногу на невлагоемкий субстрат и поднятие воды по телу краба(связанное с капиллярным принципом) в направлении жабр (хоть и несколько видоизмененных) происходит с трудом, опуская ногу в рыхлый субстрат эта функция работает значительно лучше, это к вопросу о том, почему ваши крабы ближе к воде сейчас , да и прятаться у вас им особо некуда ,вот и ищут более скрытные участки. Рыть норы в гравии они не будут.
Вот самочка , рожденная и выросшая на грунте в состав которого( 30%) входил торф с рН 5,6 . 
Востаннє редагував ЭКСПЕРИМЕНТАТОР: 26.04.2018 о 10:07..
|
|
|
cказали "Дякую" ЭКСПЕРИМЕНТАТОР за цей допис:
|
|
04.05.2018, 09:39
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Святошино
Дописи: 2.586
сказав Дякую: 3.953
сказали Дякую 1.399 раз(и) в 994 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Олександр, Київ
Вітаю шановне товариство! З моменту останнього коментаря, я дещо змінив обстановку в своєму акватераріумі (див. фото). )?
|
Вы лучше чем кого-то в чём-то переубеждать изучите где и при каких условиях обитают в природе ваши питомцы и сравните их с условиями которые вы создали, получите стабильную среду обитания, получите потомство, выложите на всеобщее обозрение ваши достижения, а уж потом будете доказывать что у вы делаете все правильно. А то как то не красиво получается, вы задали вопрос по своей проблеме, люди у которых есть положительный и многолетний опыт содержания дают вам правильные и полезные советы, а вы все равно делаете по своему и пытаетесь переубедить в своей правоте...
Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
|
|
cказали "Дякую" Dragon_D за цей допис:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:43.
|