На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Прісноводні тварини > Пресноводные ракообразные > Крабы

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 25.04.2018, 20:37   #1
Придивляюся

Звідки Ви: Київ, Дарниця
Дописи: 12
сказав Дякую: 3
сказали Дякую 1 раз(и) в 1 повідомленні
Re: род Geosesarma ( sp. Vampir ...) ===www.aquaforum.ua===

Вітаю шановне товариство! З моменту останнього коментаря, я дещо змінив обстановку в своєму акватераріумі (див. фото). Дійсно, я геть забув про відповідність навколишнього фону - кольору забарвлення його головних мешканців - крабів. Тому вирішив трохи "зменшити контраст" між ґрунтом та крабами, вкривши верхній шар суходолу декілька сантиметровим шаром чорного мілкого (фракція 1-2 мм) базальту. Ще планую, все таки, засадити чимось суходіл (можливо це будуть анубіаси або криптокорини, чи ще щось подібне), для створення таких собі, "прибережних" зарослів - це має створити затінок та утримувати підвищену вологість в приґрунтовій ділянці "атмосфери" акватераріума. Можливо це зумовить бажання "пошвендяти суходолом" у моїх крабів, бо не дивлячись на зміни - краби все одно сидять біля води, і до-речі, зовсім не на темних ділянках (див. фото). Щодо планування акватераріума: на мою думку, бажано щоб хімічний склад води в водній зоні та хімічний склад води та її випарів в сухопутній частині не відрізнялись (або різнились недуже сильно <10%), бо це буде зумовлювати дискомфорт при зміні зони перебування для крабів (адже в природних умовах хімічний склад вологи (води) по всій зоні мешкання одного індивідуума не змінний). А однакові хімічні параметри води можна забезпечити лише її змішуванням. Щодо використання торфу - він дуже сильно піднімає кислотність (зменшує значення рН), а крабам потрібне значення в районі 7.0-7.8 рН, тому я його використовувати не рекомендував би (хіба що ви не лінуватиметесь часто, 2-3 рази на тиждень, змінювати воду). Ще треба десь дістати чистого моху... Чи підійде мох, що росте поблизу джерел води (струмки, криниці, інші джерела води)?
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  DSC_0498.jpg
Переглядів: 589
Розмір:  708,2 КБ
ID:	629404   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  DSC_0499.jpg
Переглядів: 548
Розмір:  693,7 КБ
ID:	629405   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  DSC_0500.jpg
Переглядів: 547
Розмір:  706,4 КБ
ID:	629406  

Олександр, Київ поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 26.04.2018, 06:33   #2
Moderator. Член Клуба мастеров. Лауреат конкурса "Автор года 2010"

Звідки Ви: Харкiв
Дописи: 8.450
сказав Дякую: 7.752
сказали Дякую 16.942 раз(и) в 4.946 повідомленні

рН кокосового грунта 7.0 , торф же бывает не только верховой, использующийся в аквариумистике для подкисления воды , а и низовой , высокой степени разложения ,не имеющий дубильных свойств , похожий на обычный чернозем. Ваше упорство достойно похвалы ,начинаешь понимать структуру консерватизма . Мох растить будет сложно с вашим опытом в этой сфере , если добавите "сухопутного" мха в эту емкость, он с большой долей вероятности погибнет, разложится и опустится частичками между камней...как чистить грунт тогда собираетесь, предотвращая появление сероводорода в его значительной толще , подумайте о рыбах ? Уж лучше берите обычный яванский тогда.

Когда ваш краб ставит ногу на гравий он ставит ногу на невлагоемкий субстрат и поднятие воды по телу краба(связанное с капиллярным принципом) в направлении жабр (хоть и несколько видоизмененных) происходит с трудом, опуская ногу в рыхлый субстрат эта функция работает значительно лучше, это к вопросу о том, почему ваши крабы ближе к воде сейчас , да и прятаться у вас им особо некуда ,вот и ищут более скрытные участки. Рыть норы в гравии они не будут.

Вот самочка , рожденная и выросшая на грунте в состав которого( 30%) входил торф с рН 5,6 .
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  DSCN0115.JPG
Переглядів: 571
Розмір:  376,6 КБ
ID:	629422  

Востаннє редагував ЭКСПЕРИМЕНТАТОР: 26.04.2018 о 10:07..
ЭКСПЕРИМЕНТАТОР поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" ЭКСПЕРИМЕНТАТОР за цей допис:
viento (04.05.2018)
Старий 04.05.2018, 09:39   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Святошино
Дописи: 2.586
сказав Дякую: 3.953
сказали Дякую 1.399 раз(и) в 994 повідомленні
Надіслати повідомлення для Dragon_D на Skype

Цитата:
Допис від Олександр, Київ Переглянути допис
Вітаю шановне товариство! З моменту останнього коментаря, я дещо змінив обстановку в своєму акватераріумі (див. фото). )?

Вы лучше чем кого-то в чём-то переубеждать изучите где и при каких условиях обитают в природе ваши питомцы и сравните их с условиями которые вы создали, получите стабильную среду обитания, получите потомство, выложите на всеобщее обозрение ваши достижения, а уж потом будете доказывать что у вы делаете все правильно. А то как то не красиво получается, вы задали вопрос по своей проблеме, люди у которых есть положительный и многолетний опыт содержания дают вам правильные и полезные советы, а вы все равно делаете по своему и пытаетесь переубедить в своей правоте...

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

Dragon_D поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Dragon_D за цей допис:
viento (04.05.2018)

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:43.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts