На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 30.05.2018, 21:50   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Мариуполь
Дописи: 312
сказав Дякую: 528
сказали Дякую 266 раз(и) в 130 повідомленні
Re: Бороться или перезапускать ===www.aquaforum.ua===

hopsyyy, тут Вам много "полезных" советов надавали, прежде чем воплощать, загляните в профиль советчика, дабы знать, насколько он компетентен.

as59 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 31.05.2018, 12:02   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Киев
Дописи: 35
сказав Дякую: 6
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
Re: Бороться или перезапускать ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від as59 Переглянути допис
hopsyyy, тут Вам много "полезных" советов надавали, прежде чем воплощать, загляните в профиль советчика, дабы знать, насколько он компетентен.
Да, меня, если честно, уже запутали.

hopsyyy поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 31.05.2018, 12:34   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 518
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.800 раз(и) в 378 повідомленні
Відповідь: Re: Бороться или перезапускать ===www.aquaforum.ua===

продовжу заплутувати...

Цитата:
Допис від as59 Переглянути допис
повністю підтримую. потрібно і профіль вивчати, і поради перевіряти.

позаминулого року для конкурсу біотопних акваріумів я використав власноруч намитий у Південному Бузі пісок, який в акві пробув близько пів року. за цей час він не створив мені проблем ні з укоріненням і ростом рослин, ні з закисанням, ні з хімічним складом води.
а ось і моя тема, в якій описано експерименти з піском:
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=230905
тепер цей пісок уже більше року живе і трудиться в іншому акваріумі.

Цитата:
Допис від drv Переглянути допис
Песок - не самый лучший вид грунта.
Как декор - отличный вариант, как грунт для растений и элемент биологической очистки, не очень.
мій досвід використання піску, починаючи з вересня 2016, каже протилежне.
В пісок легше садити рослини, легше їх діставати, він не створює каламуті при маніпуляціях, його не треба сифонити, всі відходи залишаються на поверхні, він є хорошим біофільтром і на етапі запуску не створює таких проблем із балансом як фірмові біологічно заряджені ґрунти. Що й казати про різницю в ціні
зараз у мене пісок в 34 л акві засипаний товщиною 3-5 см., в ньому прекрасно почуваються Echinodorus tenellus (вкрив уже більшу частину поверхні), Hydrocotyle leucocephala, Heteranthera zosterifolia, Ceratopteris siliguosa, Hygrophila polysperma, нещодавно пересадив у більшу акву Echinodorus grisebachii, який переріс ці 34 л; з цими рослинами живуть 2 наностомуси і більше 50 різнокольорових гуппі, підмни води - 3-4 л щотижня, фільтрація тільки механічна.
В усьому цьому прекрасно ростуть рослини (надлишок яких постійно продаю) і розмножуються риби, і я за цим усім майже не дивлюся.
Проблему піску бачу лише одну - естетичну, при слабкій механічній фільтрації він швидко вкривається сміттям і втрачає свій ефектний вигляд.

Білий пісок/ґрунт брати не раджу ще й тому, що він як дзеркало відбиває падаюче на нього світло і збільшує рівень освітлення акваріуму, ускладнюючи цим знаходження правильного балансу освітлення. за це його також люблять зелені водорості. Та й естетично мені здається, що краще буде темний колір, особливо для креветок і зелених рослин.

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
PrettyImp (31.05.2018), Михаил Сергеевич (31.05.2018)

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:34.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts