3лыдня, Як і обіцяв, відповім вам, але вже тут, у своїй темі.
Цитата:
Допис від 3лыдня
Вторая работа -Визуально пересвет который не свойтвенен нашим водоёмам, рыба бледная и напуганная. судачок слева бледный и не знает куда ему деваться, для сравнения вот малыши судака которых я тоже готовил на этот конкурс, только они 2 месяца уже как в банке и окрас у них вполне себе пристойный для размера 6-7см

Остальная рыба тоже не попала в фокус , всё размытое.
Моллюск беззубка на крупнофракционном грунте это тоже из области фантастики, они своей ногой гребут или в мелком песке или прибрежном иле у которого хорошая плотность. Нимфоидес Флиппер на который похожа мелкая растюха в центре работы тоже вроде как не из наших водоёмов.
|
І
Судаки і окуні:
різницю бачите? вгорі - судак
в малий акваріум (47 л) помістити судака - це дискваліфікація. Я хоч і не розраховував на високі місця, але й так псувати собі результат не хотів.
ІІ
Пересвіти
Ось трохи Гуральні в сонячні дні:
У нас у всіх поголівно такий стереотип - місцеві біотопи обов'язково мають бути темними, сумними і безбарвними.
І в результаті маємо практично однакові сумні й безбарвні банки на конкурсі, які ше більше відлякують глядачів.
3лыдня, не мисліть стереотипно.
ІІІ
Бліда, розмита і налякана риба
Про це детально буде трохи пізніше. Зараз скажу тільки, що вся риба була здорова і поводилася природньо. Ось пара фото її ж, зняті через день, 25 жовтня
ІV
На грунті лежить декор - пуста половина мушлі, живого молюска в цей акваріум селити не можна, не його біотоп, тут ви написали правильно.
V
Німфоідес фліппер - це наші місцеві жовті глечики (Nuphar lutea). Красива і невибаглива рослина, в умовах акваріумного утримання поверхневих листків не випускає, розростаючись у товщі води. Цей кущ у мене майже не ріс, оскільки його постійно випорпували з грунту карась і соми.
Все, що було в цьому конкурсному акваріумі - місцеве. І не просто виловлене під Вінницею, а такі види, що споконвіку жиють на Поділлі (привіт конкурсній валіснерії)
Цитата:
Допис від 3лыдня
Ребята-авторы работ, просьба не обижаться, это моё сугубо личное мнение которое надеюсь никоим образом не повлияет на конечный итог голосования, если моё мнение расходится с вашим- можем спокойно об этом подискутировать без пены у рта и выкриков что дескать ты ничего не шаришь в биотопных аквариумах.
|
я вам дуже вдячний за коментар! і буду радий бачити вас серед учасників (а, може, й переможців) цьогорічного конкурсу. Готуйтеся, вивчайте, створюйте своє. А я прокоментую, обіцяю
і обов'язково коментуйте мої пости, це допоможе розвиватися нам обом.