|
02.03.2019, 11:09
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ
Дописи: 225
сказав Дякую: 64
сказали Дякую 66 раз(и) в 41 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Вразило цікаве рішення з підручних засобів ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від bobus
та дивіться, тільки майбутнє - то не акваріум з бататом. Можете натикати замість нього цибулі (то вже проходили  ) - хоч якась користь буде.]
|
Повторюся -де в цьому розділі численні приклади й зразки останніх років, які свідчать не те що про майбутнє самобутної (!) вітчизняної (!) "палюдаріумістики", в якій "не перекладають бездумно з російської і англійської мов", а й про її існування у теперішньому часі як таке?
І що такого поганого в цибулі, чим вона завинила? Кілька видів цілком традиційних акваріумний рослин (крінум, криптокорина), вибачте, бздять цибулею не згірш за саму цибулю!
|
|
|
02.03.2019, 15:18
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: Львів
Дописи: 472
сказав Дякую: 71
сказали Дякую 329 раз(и) в 197 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вразило цікаве рішення з підручних засобів ===www.aquaforum.ua===
Semelena, вважати точку зору, відмінну від вашої ,нападками трохи дивно.
В першому дописі я побачив акваріум, в котрий запхали батат. Такий собі варіант фітофільтрації. Від того акваріум не став палюдаріумом, ІМХО.
Цитата:
Допис від Semelena
що такого поганого в цибулі, чим вона завинила?
|
тим, що вона не є рослиною для акваріума чи палюдаріума. І не є ефективним фітофільтром як і будь-яка рослина що використовує при такому застосуванні власні запаси в бульбі або цибулині . Плаваючі ейхорнія чи поширена пістія ефективніші. Ну і наявність плаваючих рослин в акваріумі теж, думаю, не дають підстав йому називатись палюдаріумом
Цитата:
Допис від Semelena
про майбутнє самобутної (!) вітчизняної (!) "палюдаріумістики", в якій "не перекладають бездумно з російської і англійської мов", а й про її існування у теперішньому часі як таке
|
ви написали пафосну нісенітницю. Яка "самобутність" ? Ніхто не проти грамотних і якісних перекладів з посиланням на першоджерело.
Цитата:
Допис від Эглантина
тему для себя считаю исчерпанной
|
аналогічно.
Востаннє редагував bobus: 02.03.2019 о 15:31..
|
|
|
02.03.2019, 16:51
|
|
Живу я тут
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вразило цікаве рішення з підручних засобів ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від bobus
Від того акваріум не став палюдаріумом
|
Я ніде не називала той акваріум з відео - палюдаріумом. Ніде.
Я поділилася радістю від того, що знайшла варіант напівзануреної рослини для біофільтрації як альтернативу електроприладам -а де її можна втулити, то окреме питання.
Цитата:
вважати точку зору, відмінну від вашої ,нападками трохи дивно.
|
Я я не висловлювала жодної точки зору, а з першого посту лиш "виправдовуюся" щодо змісту власної теми. Вигадати щось, що опонент не казав і, замість порадіти разом із ним його знахідці, сперечатися з власними вигадками, приписуючи їх опонентові - це і є нападки і непривітність.
Ви вважаєте, що, тільки завидівши якийсь рух, "гнати" з розділу дописувача, заперечуючи дотичність теми до розділу при явній наявності смислового зв'язку, це гарний тон - ок, це ваше жииття і ваш стиль спілкування.  Якимись штампованими фразами, що не мають стосунку ні до чого, крім наміру принизити і затулити рота...
Цитата:
вона не є рослиною для акваріума чи палюдаріума. І не є ефективним фітофільтром як і будь-яка рослина що використовує при такому застосуванні власні запаси в бульбі або цибулині . Плаваючі ейхорнія чи поширена пістія ефективніші. Ну і наявність плаваючих рослин в акваріумі теж, думаю, не дають підстав йому називатись палюдаріумом
|
90% відсотків рослин, які в підсумку не приживуться в конкретному акваріумі - не є рослинами для даного конкретного акваріуму! як, наприклад, у мене, включаючи прудову пістію. і якщо замість пістії приживеться батат чи цибуля, то я кластиму батат і цибулю, щоб мої акватераріумні тварини не сиділи в гнилі! тому що ви наговорили чогось іменно що "пафосного" про "бездумність" і пішли далі, а я на свої користувацькі придбання роками змушена дивитися і випробовувати методи, не підтверджені на практиці як успішні! вам близькі проблеми утримання таких тварин, як у мене? і співмешкання з ними роками? ні? от у мене зараз конкретно мальки земноводних другий тиждень потроху вимирають, яких я навіть не планувала заводити (як і 8 років тому) - а в розділі тераріумістика тут тихо вже десятиліття і ніколи не спостерігалося пожвавлень з часів архіву, коли тільки й слів було, що про масовий мор тварин! я прямо міряла почитати в такому місці якусь критику щодо високого стилю аквадизайну, бо стиль і гламур -найважливіші, безумовно! які там екосистеми і стабільність протягом року. головне пістію втулити!
|
|
|
02.03.2019, 17:08
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: Львів
Дописи: 472
сказав Дякую: 71
сказали Дякую 329 раз(и) в 197 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вразило цікаве рішення з підручних засоб ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Semelena
Я ніде не називала той акваріум з відео - палюдаріумом. Ніде.
|
у першому ж вашому дописі
Цитата:
Допис від Semelena
акваріуміст оригінально оформив настільний акваріум для бети (півника), так що, швидше, вийшов навіть палюдаріум.
|
вибачте, щодо решти - без коментарів.
|
|
|
02.03.2019, 19:40
|
|
Живу я тут
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вразило цікаве рішення з підручних з ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від bobus
у першому ж вашому дописі
"акваріуміст оригінально оформив настільний акваріум для бети (півника), так що, швидше, вийшов навіть палюдаріум"
|
наприкінці другої сторінки нарешті хтось процитував єдину "варту уваги" інформацію в цій темі! я не наполягала і взагалі не тримаю в голові цю риторичну фразу у формі припущення ("швидше", чи "можливо")
на відміну від людей, яким про палюдаріуми більше нічого сказати!
Цитата:
вибачте, щодо решти - без коментарів.
|
а в цього Вашого коментаря яка мета -собі самому хоч можете пояснити?
ясно, що без коментарів. я по суті нічого від вас і не очікую - тут саме чіпляння до слів. у нас же впарювати домашніх тварин це одне, а думати потім над проблемами їхніх господарів це вже не цікаво. цікаво їх дражнити і чіплятися до невідповідностей у висловлюваннях, коли вони на вухах.
пишіть іще. хамство біблійне типу посміятися з когось - явище безмежне.
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:14.
|