Цитата:
Допис від true_red
Вода ідеально прозора була вже вчора, але про всяк випадок до сьогоднішнього ранку лишив працювати УФ-стерилізатор і "фільтр-блондинку".
Ротали витягнулись аж до поверхні води за кілька днів без світла. Верхівки ротали H'ra позеленіли, не дуже гарно виглядало, тому постриг.
Вугілля у фільтрі хочу залишити ще на кілька тижнів, бо схоже з водопровідною водою не все було гаразд і це стало однією з причин муті. Кілька днів тому оголошення в під'їзді побачив, що якісь ремонтні роботи проводять і можливі проблеми з тиском води , а ще пригадав, що десь в кінці травня трубу біля будинку прорвало, і води пів дня не було. Навряд це просто збіг.
|
Дуже цікавий детектив. Дякую за публікацію=).
Можливо, що перший раз ультрафіолет вбив багато бактерій, але їх тіла стали поживою для виживших і популяція відновилась.
Стосовно синтепону. Часто про нього думаю. З одного боку він дає можливість видилити непотрібну органіку з системи. З іншого боку, це треба робити часто, бо інакше він перетворюється на епіцентр гниття. З третьої стороні це синтетичний матеріал. І використовуючи його багато, ми забруднюємо навколишнє середовище. Не знаю на скільки швидко він перегниває і чи є органічний еквівалент синтепона.
Свій JBL 702 я запакував по настановам британця Pondguru. Спочатку вода проходить через середньопористу губку потім через синтепон і потім через біонаповнювач. Таким чином синтепон захищає біокераміку від мулу і бруд лишається переважно в нижньому картриджі.
В багатьох фільтрах синтепон має знаходитись в такому місці, де його складно міняти/контролювати його стан. Я теж хочу спробувати відмовитися від використання синтепону на постійній основі. Використовуючи його епізодично для конкретних маніпуляцій.