|
22.11.2020, 15:42
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.119
сказав Дякую: 11.375
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
|
Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===
В'юнів треба брати місцевих. Вони хоч і живучі, але, здається, не переносять зміни умов. Таке ось протиріччя. Кілька раз пробував перевозити з Чернігівщини (їх там закинутих осушувальних в канавах посеред луків повно, ловили переважно плетеними кошами) як в акваріум в Київ, так і місцеві болотця Сумщини (їх там немає) - безрезультатно.
|
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
|
|
23.11.2020, 12:27
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 523
сказав Дякую: 410
сказали Дякую 1.813 раз(и) в 383 повідомленні
|
Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від dvvd
Декілька років тому теж мав негативний досвід з вьюнами. Однак знаю декількох рибаків (не акваріумістів) які місяцями тримають їх в трьолітрових банках
|
я нещодавно тримав 4 апістограм у 5 л банці, проблем не виникло 
об'єм посудини в утриманні риби відіграє меншу роль, ніж вода і температура
Цитата:
Допис від Mykhaylo
В'юнів треба брати місцевих. Вони хоч і живучі, але, здається, не переносять зміни умов. Таке ось протиріччя. Кілька раз пробував перевозити з Чернігівщини (їх там закинутих осушувальних в канавах посеред луків повно, ловили переважно плетеними кошами) як в акваріум в Київ, так і місцеві болотця Сумщини (їх там немає) - безрезультатно.
|
згоден
у моєму випадку є проблема: в місцевих водоймах в'юнів знищили повністю. цього року їх не було навіть у продавців, яким рибу звозять із області. залишається тільки везти з Куренівки.
з моїми в'юнами найгіршим стало незнання природних умов куплених риб і умов їх утримання перед продажем. продавець не сказав жодного слова 
я вдома розмістив їх у 3х різних акваріумах із різною водою і температурою, намагаючись так виявити найбільш близькі параметри до їх природних. Вижив лише один, вода в нього: pH 8.1, gH 9, kH7, t ~21⁰С. Причому вижив найсвіжіший і найздоровіший риб, оскільки в інших "банках" умови були природніші (на балконі і вода була краща, і температура +16⁰С, але там із 4х не вижив жоден).
|
 |
|
Тут присутні: 4 (учасників - 0 , гостей - 4)
|
|
|
| Параметри теми |
|
|
| Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:40.
|