|
10.08.2022, 18:11
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Україна
Дописи: 458
сказав Дякую: 169
сказали Дякую 252 раз(и) в 179 повідомленні
|
Re: 110 литров нервов ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від НаЧнеМ со 110
ПЕРЕЗАПУСК
Настал тот момент когда все достало, и дизайн, и низшие  - хочу перезапустить аквариум
Подскажите как правильно это сделать, какие нюансы учесть???
В планах спасти только почвопокровку и анубисы.
Вот такой план действий:
1. постепенное извлечение камней с дальнейшим отмыванием от низших и прожаркой в духовке;
2. выстраиваю композицию на полу чтоб потом максимально быстро перенести ее в банку
3. за день до хипиша кидаю анубисы в ванночки с сайдексом и перекисью, оставляю на сутки в темноте; также пуриген и распылитель кидаю в белезну на сутки;
4. сливаю воду до 3-5см над грунтом, часть которой уйдет в ведро куда перемещу рыбасье и кину туда же аэратор;
5. достаю мочалки и матриксы, немного промываю и кидаю в судочек с новой водой чтоб не вся колония бактерей погибла;
6. главный вопрос - залить эти 3-5 см воды и почвопокровку перекисью с сайдексом для уничтожения низших?; или извлечь всю почвопокровку как анубиас в отдельную ваночку и потом заново высадить?
7. переношу в аквариум новую композицию, сливаю остатки воды с химией, заливаю новую воду, возвращаю рыбок
|
Отже постараюсь відповісти:
1. Камні в духовці яб не прожарював, вони колір можуть змінити ( одного разу так зробив і фактурний малюнок зник, камінь став темно сірим) - камні можна кинути на кілька годин в розчин хлорки і щіткою відмити від обростань.
2.Краще композицію намалювати з врахуванням тих каменів що маєте, зробити перепад грунту, а не все рівно як на столі, і на мою думку, не бодуйте таких складних і хитких композицій, краще подивіться трикутні або V подібні в неті і просто скопіюйте.
3. Анубіаси від обростань обробляв у ванні з розчином хлорки, рецептів є в неті, вони це витримують але слабкий розчин і не більше 15 хв.
4. і 5 А тут не розумію, якщо мочалки не прокіп'ятити і грунт теж, то навіщо всі ці "телодвіжения" з прожаркою каміння і хлоркою, ви все одно занесети спори нітчатки на губках фільтра чи з грунтом і коломийка повториться.
Зменшуйте світло, потік води від фільтра, недавайте УДо (на мою грішну думку) змініть умови і не буде водоростей.
|
|
|
10.08.2022, 23:15
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Жемчужина у моря
Дописи: 513
сказав Дякую: 151
сказали Дякую 69 раз(и) в 49 повідомленні
|
Re: 110 литров нервов ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Shiroko
Отже постараюсь відповісти:
1. Камні в духовці яб не прожарював, вони колір можуть змінити ( одного разу так зробив і фактурний малюнок зник, камінь став темно сірим) - камні можна кинути на кілька годин в розчин хлорки і щіткою відмити від обростань.
2.Краще композицію намалювати з врахуванням тих каменів що маєте, зробити перепад грунту, а не все рівно як на столі, і на мою думку, не бодуйте таких складних і хитких композицій, краще подивіться трикутні або V подібні в неті і просто скопіюйте.
3. Анубіаси від обростань обробляв у ванні з розчином хлорки, рецептів є в неті, вони це витримують але слабкий розчин і не більше 15 хв.
4. і 5 А тут не розумію, якщо мочалки не прокіп'ятити і грунт теж, то навіщо всі ці "телодвіжения" з прожаркою каміння і хлоркою, ви все одно занесети спори нітчатки на губках фільтра чи з грунтом і коломийка повториться.
Зменшуйте світло, потік води від фільтра, недавайте УДо (на мою грішну думку) змініть умови і не буде водоростей.
|
Дякую за поради.
Моя основна ціль - максимально все спростити. Тому складних форм точно не буде. Планую в лівому куті звести до самої кромки води гору, звідки буде сипати а ля водоспад, а далі хаотично розкидане каміння. Мабуть ще від горки протягну трішки білого кварцу, наче ріка.
На жаргоні акваріумістів це буде повільний травник, хоча вже десь згоден на цихлідник аби тільки не витрачати кожен тиждень весь день на муки з підрізкою трави, боротьби з ниткою і т.д.
Дуже хочу зберегти анубіаси, куст крінума та почвопокровку марсилію (елєохаріс міні мабуть вже не вижеве).
На сьогодні я вже дістав каміння та вимив їх кухонною залізною щіткою. Десь краще відмилось, а десь чорнота прям в'їлась. Є трохи білизни, вона від органіки гарно допомогає, може в неї замочити?
А ось про спори я теж думав... Але якщо підірву почвокровку, то навряд вона виживе. Хоча може готовий до цього, бо це вже не акваріум, а суцільне болото, нитка навіть в закритому фільтрі за тиждень встигає розмножитись та процвітати у суцільній темряві.
Доречі, якщо буде марселія, куст крінума та аники - є необхідність в удо??? До цього я лив 1мл ро4 та no3 щодня та залізо с мікро через день, так щоб вийти на пропорцію 15/1.
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
| Параметри теми |
|
|
| Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:41.
|