На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее.

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 04.08.2009, 15:43   #1
Придивляюся

Звідки Ви: Київ
Дописи: 23
сказав Дякую: 7
сказали Дякую 1 раз(и) в 1 повідомленні
Re: Все ще думаю - чи варто ===www.aquaforum.ua===

)))))))))))))))))))))))))))))
мені 25 )))))

- З рідними мабуть радитись буду в такому руслі: Я купую акваріум
- Хочу овальний, бо хоч і спотворене зображення буде, але і рибкам більше місця і мені якось не так скучно
- Рибок хочу небагато - 4 штучки - 2 золотистих карасика (не золота рибка) і 2 линка ну і може якісь маленькі якісь 5-6 (зовсім маленькі)
- равлики - дякую (а просто в селі з ставка набрати равликів не вийде?- який тоді їм карантин чи що? прививки ))))
За рослинки - дякую, буду думати

Дуже дякую за таку вичерпну відповідь
Як собі буду купувати - заведу все в окрему тему
Буду ділитися враженнями

Chumachok поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.08.2009, 15:58   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Харьков
Дописи: 2.715
сказав Дякую: 1.599
сказали Дякую 1.615 раз(и) в 912 повідомленні

Цитата:
Допис від Chumachok Переглянути допис
)))))))))))))))))))))))))))))
мені 25 )))))

- З рідними мабуть радитись буду в такому руслі: Я купую акваріум
- Хочу овальний, бо хоч і спотворене зображення буде, але і рибкам більше місця і мені якось не так скучно
- Рибок хочу небагато - 4 штучки - 2 золотистих карасика (не золота рибка) і 2 линка ну і може якісь маленькі якісь 5-6 (зовсім маленькі)
- равлики - дякую (а просто в селі з ставка набрати равликів не вийде?- який тоді їм карантин чи що? прививки ))))
За рослинки - дякую, буду думати

Дуже дякую за таку вичерпну відповідь
Як собі буду купувати - заведу все в окрему тему
Буду ділитися враженнями
Цитата:
Зараз мені вже трошки більше ніж 8 років, тому замислююся про всі аспекти такої забави.
Трошки більше?
У овальному більше місця не буде, скоріш меньше. Нудно і в прямокутному не буде. Овальні, призми і т.п. акваріуми навіть практично не використовують у акваскейпі, це як би не зовсим те...
Золота рибка і є карасик, їх багато видів - вуалехвости, комети, оранди, шибукіни, телескопи і т.п., маленьких рибок вони могуть ображати. Ще подивиться на других рибок, їх дуже багато різних.
Ампулярій краще купити, окрім можливості занести паразитів, річні равлики не завжди виживуть у акваріумі, хоть і не факт. Якщо з річки - почитайте про теодоксусів, вони дуже красиві, знати б ту річку, де їж наловити...

StepanS поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.08.2009, 16:21   #3
Одесский клуб аквариумистов

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 1.842
сказав Дякую: 1.030
сказали Дякую 845 раз(и) в 574 повідомленні

Chumachok, вы не спешите сразу покупать что-либо. Спланируйте бюджет, примерный список оборудования (аквариум, свет, фильтр с обязательной функцией аэрации, термометр, грунт). А затем по каждому из пунктов можно посоветоваться на форуме, изучить ассортимент в интернет-магазинах аквариумных товаров. Сначала определитесь с объемом акваса, от него как от печки и будем плясать... А насчет улиток и рыбок не заморачивайтесь, он копейки стоят по сравнению со всем остальным аквариумным добром.
Так как бюджет скореей всего небольшой, я бы от крышки отказалась. Природа - это просто отстой, Акватика не всем по карману. Можно прекрасно обойтись светильником на ножках SunSun, что-то типа этого http://www.arowana-im.com.ua/product...oducts_id=1027 (мощность в зависимости от объема подбирать надо). А аквас закрыть покровным стеклом, чтобы рыбки не выпрыгнули. Но с овальным аквариумом, боюсь, покровное стекло будет трудно вырезать и установить.

Ставридка поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Ставридка за цей допис:
Chumachok (05.08.2009)
Старий 04.08.2009, 16:47   #4
Придивляюся

Звідки Ви: Київ
Дописи: 23
сказав Дякую: 7
сказали Дякую 1 раз(и) в 1 повідомленні

Дякую
Взагалі бюджет стоїть так: як виділю так і виділю (власної родини поки не маю, тому витрати лиш на авто)
Взагалі думаю вписатися у 1500 грн (2000 крайній випадок) - розтягти то на 3-4 міс
Для початку треба:
Акваріум (банка) - 80х35х45 (119л) (http://www.aquatica.com.ua/standart11.php) = 400 грн (чи є їх представництво у Києві?)
Кришка - 80х35 (http://www.aquatica.com.ua/standart13.php) = 682 грн
Лампи (2 шт) - Silvania Aquastar (http://www.aquatica.com.ua/standart14.php) = 140 грн (Чим Gro-lux гірші?) - окреме питання - на сайті рапдять 2х18 ВТ а тут на форумі 0.5х119=60 ВТ сумарно кому вірити?
Фільтр - Незнаю які для цього потрібні параметри і який кращий (ніби такого досить http://aquatek.com.ua/shop/index.php?productID=170) = 170 грн
Термометр.... взагалі не знаю
Поки набирається: 1394 грн

Де купити окрім птички грунти і всяке таке, де отрмати повну консультацію на цю тему?
Дякую за допомогу

Востаннє редагував Chumachok: 04.08.2009 о 16:48.. Причина: не дописав
Chumachok поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.08.2009, 17:44   #5
Живу я тут

Звідки Ви: Харьков
Дописи: 2.715
сказав Дякую: 1.599
сказали Дякую 1.615 раз(и) в 912 повідомленні

Цитата:
Дякую
Взагалі бюджет стоїть так: як виділю так і виділю (власної родини поки не маю, тому витрати лиш на авто)
Взагалі думаю вписатися у 1500 грн (2000 крайній випадок) - розтягти то на 3-4 міс
Для початку треба:
Акваріум (банка) - 80х35х45 (119л) (http://www.aquatica.com.ua/standart11.php) = 400 грн (чи є їх представництво у Києві?)
Кришка - 80х35 (http://www.aquatica.com.ua/standart13.php) = 682 грн
Лампи (2 шт) - Silvania Aquastar (http://www.aquatica.com.ua/standart14.php) = 140 грн (Чим Gro-lux гірші?) - окреме питання - на сайті рапдять 2х18 ВТ а тут на форумі 0.5х119=60 ВТ сумарно кому вірити?
Фільтр - Незнаю які для цього потрібні параметри і який кращий (ніби такого досить http://aquatek.com.ua/shop/index.php?productID=170) = 170 грн
Термометр.... взагалі не знаю
Поки набирається: 1394 грн

Де купити окрім птички грунти і всяке таке, де отрмати повну консультацію на цю тему?
Дякую за допомогу
Акваріум, кришка добрий вібір, але треба ще тумбу. Лампи треба підбирати по спектру, про Silvania не підкажу, не користувався.
Якщо будете робити в Акватике вони все установлять, у т.ч. лампи
під розмір акваріума. Краще робити з балками під лампи Т5 і сумарною мощностю до вт на 1л, про запас, тобто треба вірити форуму і ще добавити. Фільтр не поганий, але почитайте розділ на форумі ще. Термометр краще брати ртутний (Атман непогано показує), наклейні рідко нормально показують, електронні дорогі. Чи ви кажете про обогрівач з терморегулятором?
На рахунок буджету - якщо прирахуєте ще лампи на балках, тумбу, фон, обогрівач, грунт, коряги, рослини, рибу, засоби і інструмент для обслуговування, транспортування вийде побільше, треба считати.

StepanS поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.08.2009, 17:07   #6
Живу я тут

Звідки Ви: Киев (БОРЩАГОВКА)
Дописи: 828
сказав Дякую: 426
сказали Дякую 263 раз(и) в 168 повідомленні

Chumachok, это вы сейчас говорите пару рыбок хочу... )) пару тех и тех маленьких... потом как втянет вас в этот аквариум то затрамбуете этих рыб как селедку ))) я вам говорю..аквариумистика втягивает ...даже зависимость наблюдается...

CREATIVE_FISH поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.08.2009, 17:12   #7
Одесский клуб аквариумистов

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 1.842
сказав Дякую: 1.030
сказали Дякую 845 раз(и) в 574 повідомленні

CREATIVE_FISH, да это точно. А потом захочется какую нибудь травку красивенькую и пошло - поехало. Я вот себе креветочник вдобавок запустила. И чувствую я, что это еще не конец!

Ставридка поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:00.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts