На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 14.05.2014, 20:31   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Тернополь
Дописи: 216
сказав Дякую: 20
сказали Дякую 92 раз(и) в 72 повідомленні
Re: Подкладка под аквариум ===www.aquaforum.ua===

В принципе стекло может прогибаться. Если поддон неровный, аквариумное дно выровняется по поддону и аквариум немного скрутит. Лучше этого избегать. Лишний напряг не нужен. Ножками по уровню равнять нужно обязательно.
Подкладка может быть любая. Я на подкладку использую старый синтетический палас.
Отрезаю кусок по размеру и подкладываю под него гидроизоляцию из полиэтиленового мешка или кухонной скатерти.Главное, чтобы в ней тонули песчинки, стружки, наплывы лака или краски, и при короблении столешницы она топила в себе её деформации.
Не люблю загромождать аквариум камнями и корягами. Только небольшие, чтобы анцикам и другим водорослеедам было что погрызть,поэтому камни ложу прямо на грунт или чуть утапливаю. Не понимаю тех, кто строит в аквариуме Фудзияму. В таких аквариумах иногда почти треть объёма воды занимают камни и грунт и это сокращает жизненное пространство рыб и растений. То, что годится и даже нужно в террариуме, морском аквариуме или цихлиднике вовсе лишнее в травнике.

Владимир Орис поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.03.2014, 19:37   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 10
сказав Дякую: 2
сказали Дякую 10 раз(и) в 3 повідомленні

Сегодня привезли акву Juwel Rio 180. Продавец заверил, что ничего подкладывать не надо. Но! У меня сомнения. Аквариум стоит на поддоне высотой примерно 8 мм. Дно не прилегает к тумбе по всей площади стекла. мне как-то стремно.

Думал подложить подложку под ламинат (в несколько слоев) но 8 мм она не уберет. Кроме того, поперек дна снаружи аквы идет пластикатовая стяжка, которая тоже не касается стекла и в случае использования подложки она будет мешать. (между стяжкой и дном примерно 5 мм).
Подскажите у кого подобный аквариум и на чем он стоит.

p.s. Может не стоит заворачиваться, думаю в Juwel продумали этот момент

Pecador поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.03.2014, 20:38   #3
Придивляюся

Звідки Ви: г.Донецк
Дописи: 37
сказали Дякую 13 раз(и) в 9 повідомленні

Под аквариумы с рамками ничего не подкладывают.У меня jebo 3126 ,никаких проблем не вижу и изначально даже мыслей не возникало что-то подложить.

slay поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 19.03.2014, 11:48   #4
Придивляюся

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 10
сказали Дякую 10 раз(и) в 3 повідомленні

Я предполагал, но решил удостовериться. Сегодня поставил без подкладки и залили для проверки на протечки. ..Пока стоит...

Боюсь спрашивать ,т.к тема не особо популярная и, наверное, не дождусь ответа, но планирую нагрузить камней...много. Не чревато в таком аквариуме?

Pecador поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 19.03.2014, 11:55   #5
Активний участник форуму

Звідки Ви: г.Раздельная
Дописи: 1.498
сказав Дякую: 2.934
сказали Дякую 2.336 раз(и) в 751 повідомленні
Надіслати повідомлення для Тарик на Skype

Под камни можно положить куски оргстекла или того же пенопласта.Главное укладывая камни соблюдать одно правило-камни должны стоять устойчиво и не падать в случае если найдутся копатели грунта или при разборках в аквариуме.У меня как Фронтозы шарахаются,то никакие камни не устоят.Знаю некоторые склеивают конструкцию из камней цементов или просто даже скрепляют аквасиликоном.

Тарик поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 15.05.2014, 12:13   #6
Живу я тут

Звідки Ви: Тернопіль
Дописи: 270
сказав Дякую: 45
сказали Дякую 117 раз(и) в 82 повідомленні

Піддон все таки корисна річ, в процесі експлуатації утворюється конденсат, він з скапує саме в піддон де і випаровується. А не на тумбу яку потім вигинає від води.

Rusias поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 16.05.2014, 21:45   #7
Живу я тут

Цитата:
Допис від Rusias Переглянути допис
Піддон все таки корисна річ, в процесі експлуатації утворюється конденсат, він з скапує саме в піддон де і випаровується. А не на тумбу яку потім вигинає від води.
Акваріум звичайно тепліший за повітря в кімнаті і конденсат не утворює. Кришка вночі може запотівати але вона так влаштована, що конденсат стікає в акваріум. Але гідроізоляцію під підкладку або піддон робити треба на всю площу столу, бо деколи необачність під час заміни води шлангом призводить до обливання країв поверхні столу водою з підтіканням під підкладку або піддон.

Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Владимир Орис за це повідомлення:
Rusias (21.05.2014), чмо (13.03.2015)
Старий 21.05.2014, 10:13   #8
Живу я тут

Цитата:
Допис від Владимир Орис Переглянути допис
Акваріум звичайно тепліший за повітря в кімнаті і конденсат не утворює. Кришка вночі може запотівати але вона так влаштована, що конденсат стікає в акваріум. Але гідроізоляцію під підкладку або піддон робити треба на всю площу столу, бо деколи необачність під час заміни води шлангом призводить до обливання країв поверхні столу водою з підтіканням під підкладку або піддон.
Мабуть ще залежить від конструкції самої кришки, у мене природівська і по кутах де не де є краплі. Рідко, але для того щоб вздулась тумбочка з мдф багато води непотрібно. Ну і коли міняєш воду теж краплі летять. Так що підон якщо все таки корисна річ.

Старий 21.05.2014, 12:18   #9
Живу я тут

Для цього я і роблю гідроізоляцію під підкладку, тобто, крім товстої підкладки з будь якого водостійкого (негниючого) матеріалу стелю під неї поліетиленову плівку або скатерть з розрахунку, щоб вона виступала за край столу від 2-3 мм і більше, але щоб не обшморгувалась під час відкриття дверцят. Піддон теж файна річ,але якщо немає, то не біда.

Старий 21.05.2014, 12:09   #10
Живу я тут

Звідки Ви: Київ, Оболонь-3
Дописи: 1.882
сказав Дякую: 4.838
сказали Дякую 1.986 раз(и) в 1.045 повідомленні
Відповідь: Подкладка под аквариум ===www.aquaforum.ua===

В "Леруа Мерлені" придбав чудову підкладку під акваріум - спінений поліпропілен, 10 мм.
в "ЛМ" продають 5 мм, 10 мм, 15 мм; ширина рулону 1200 мм, ціна "смішна", відрізують стільки скільки потрібно, та ще й із великим "запасом"

Востаннє редагував Володимир: 21.05.2014 о 12:16..
Володимир поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 26.05.2014, 13:31   #11
Живу я тут

Теж варіант, хоча естетика при звисаючій скатертині, як на мене страждає. Але однозначно піддон буде коштувати дорожче.

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:19.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts