На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Прісноводні тварини > Рыбы > Цихлиды Америки

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 24.05.2006, 13:07   #136
Guest

Дописи: n/a
Re: Чернополоски - я не ожидал, что так интересно. ===www.aquaforum.ua===

Высота банки 40 см... укрытий хватает (см. снимок), я бы добавил ещё, но где они рыть будут ?
Сажать растения в акве с цихлами не хочу из принципа... теоретически, можно попробовать переместить укрытия ближе к центру (причём так, чтобы разные рыбы, заняв соседние убежища, никак не пересекались), освободив фланги аквариума под рытьё... попробую сегодня вечером.

Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 13:12   #137
Guest

Если отнерестятся одна из пар что просто будет через месяц где то а то и раньше,то живородки или харацинки пойдут на корм детям, предварительно пережеванные родителями.Когда они водят мальков то руку не возможно засунуть в банку, кусают...

Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 13:16   #138
Живу я тут.
Лауреат конкурса "Аквариумист года 2006"

Звідки Ви: Київ, Оболонь
Дописи: 1.788
сказав Дякую: 128
сказали Дякую 464 раз(и) в 368 повідомленні

Цитата:
Допис від Jararaka
Высота банки 40 см... укрытий хватает (см. снимок), я бы добавил ещё, но где они рыть будут ?
Сажать растения в акве с цихлами не хочу из принципа... теоретически, можно попробовать переместить укрытия ближе к центру (причём так, чтобы разные рыбы, заняв соседние убежища, никак не пересекались), освободив фланги аквариума под рытьё... попробую сегодня вечером.
Краще навпаки - сховища по краях, вони більше часу біля них проводять. Риють вони, як правило, перед виходом, та й то не завжди… А от по 2-3 гроти/кокоси на пару покласти буде незайвим…

Сергій поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 13:20   #139
Живу я тут.

Цитата:
Допис від кот
Если отнерестятся одна из пар что просто будет через месяц где то а то и раньше,то живородки или харацинки пойдут на корм детям, предварительно пережеванные родителями.Когда они водят мальков то руку не возможно засунуть в банку, кусают...
Якщо лише одна пара в банці буде, то всіх сторонніх вони просто відженуть у протилежний кут акваріума, правда, якщо рослин не буде зовсім, то дійсно краще не морочити голову.
Взагалі ця банка за своїми габаритами найкраще підійшла б для пари скалярій…

Старий 24.05.2006, 13:22   #140
Живу я тут.

Цитата:
Допис від Jararaka
Сажать растения в акве с цихлами не хочу из принципа...
Дарма, ехінодоруси, сагітарії, анубіаси, валіснерії нормально б росли… Головне - залишати галявини.
А от мультиспінози взагалі люблять ховатись у заростях і не люблять печерки…

Старий 24.05.2006, 13:22   #141
Guest

Так... на снимках : слева в тылу "укрытие для черепах", рядом камень, по диагонали лежит керамическое бревно. Справа в тылу (практически незаметно) вкопанный по самое немогу "керамический пенёк", левее его опять-таки камень и диагональное бревно. По центру сзади вкопан керамический пенёк для растений (используется сомиками для укрытия). Место в центре - для кормления рыб и облегчения уборки. Может быть, стоит как-то всё поменять ?

Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 14:19   #142
Живу я тут.

Цитата:
Допис від Jararaka
Так... на снимках : слева в тылу "укрытие для черепах", рядом камень, по диагонали лежит керамическое бревно. Справа в тылу (практически незаметно) вкопанный по самое немогу "керамический пенёк", левее его опять-таки камень и диагональное бревно. По центру сзади вкопан керамический пенёк для растений (используется сомиками для укрытия). Место в центре - для кормления рыб и облегчения уборки. Может быть, стоит как-то всё поменять ?
Якщо сховки поділять, то можна нічого не міняти. У мене склалось враження, що обидва самці претендують на праву частину, чи не так?

Старий 24.05.2006, 14:23   #143
Guest

Претендует чернополосый НА ВСЁ - спилурум просто пытается от него удрать хоть куда-то... а получается только на фильтр

Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 14:31   #144
Живу я тут.

Цитата:
Допис від Jararaka
Претендует чернополосый НА ВСЁ - спилурум просто пытается от него удрать хоть куда-то... а получается только на фильтр
Видно, сили нерівні, інакше б ділили сфери впливу…

Старий 24.05.2006, 14:51   #145
Guest

Размеры одинаковы, комплекция тоже. Чего им не хватает, не пойму.
Но, наверное, будет проще отсадить пару в другой аквариум... или всё-таки вызвать ООНовских миротворцев ?

Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 14:52   #146
Живу я тут

Звідки Ви: Київ, Позняки
Дописи: 451
сказав Дякую: 69
сказали Дякую 128 раз(и) в 81 повідомленні

Цитата:
Допис від Сергій
Якби не відносився несхвально до гібридів, вже б схрестив своїх мультиспіноза та седжика з чорносмужками…

Не знаю чому, але мені чомусь хочеться отримувати сами гібридів. Завжди цікаво, а що ж воно вийде... З живородками це робити цікаво, але тут зовсім інший рівень. Розумію, з точки зору селекції, поціновувачів чистокровних порід (видів), я створюю суцільне генетичне сміття, але... це буде мої сміття.
Доречі, нещодавна придбана начебто "самка" седжика посіяла великі сумніви щодо своєї статі. Але підростають 2 чорносмужки (зараз 1,5-2 см), і якщо серед них буде самка - то більше нікого шукати не буду: буду тримати свічку, щоб робили чорносмугастих седжиків

Benjamen поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 15:07   #147
Живу я тут.

Цитата:
Допис від Jararaka
Размеры одинаковы, комплекция тоже. Чего им не хватает, не пойму.
Но, наверное, будет проще отсадить пару в другой аквариум... или всё-таки вызвать ООНовских миротворцев ?
Місця не вистачає, інакше б розлізлись по своїх кутках - і край…

Старий 24.05.2006, 15:09   #148
Живу я тут.

Цитата:
Допис від Benjamen
Не знаю чому, але мені чомусь хочеться отримувати сами гібридів. Завжди цікаво, а що ж воно вийде... З живородками це робити цікаво, але тут зовсім інший рівень. Розумію, з точки зору селекції, поціновувачів чистокровних порід (видів), я створюю суцільне генетичне сміття, але... це буде мої сміття.
Доречі, нещодавна придбана начебто "самка" седжика посіяла великі сумніви щодо своєї статі. Але підростають 2 чорносмужки (зараз 1,5-2 см), і якщо серед них буде самка - то більше нікого шукати не буду: буду тримати свічку, щоб робили чорносмугастих седжиків
У мене подібні думки виникали, але я хотів би все ж таки мати природних риб… Тим більше, що мультиспінози не настільки поширені…
Відносно самиці седжика - фото можеш викласти?

Старий 24.05.2006, 15:31   #149
Guest

Цитата:
Допис від Сергій
Місця не вистачає, інакше б розлізлись по своїх кутках - і край…
Ха ! Согласно информации на всех аквариумных сайтах, чернополосым хватает 30 литровой банки !!! Тут - 75 литров !
Придётся допустить, что Ниндзя, как Буриданов осёл, никак не может определиться, где конкретно ему поселиться Справа или пойти налево

Відповісти з цитуванням
Старий 24.05.2006, 15:53   #150
Живу я тут

Звідки Ви: Київ, Позняки
Дописи: 451
сказав Дякую: 69
сказали Дякую 128 раз(и) в 81 повідомленні

Цитата:
Допис від Сергій
У мене подібні думки виникали, але я хотів би все ж таки мати природних риб… Тим більше, що мультиспінози не настільки поширені…
Відносно самиці седжика - фото можеш викласти?
На жаль, оперативне фото поки що є проблемою.
Опис словами: плавці поки що кольором не відрізняються від тіла, тобто і не жовтіють, не червоніють, але стають довшими. Лоба немає, не росте. Іноді під час збудження колір стає схожим на те фото, що ти давав щодо спілурумів справжніх - світлометалевий. Поведінка: самця боїться, тікає,але годуватися призвичаїлася, встигає трошки, потім у свою схованку під листям. Тобто, поки що 50х50.

Benjamen поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 04:42.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts