Структурно этот синтепон напоминает кокосовое волокно.
Не сбивается сразу, жесткий, плотный.
Выдерживает 4-5 жестких промывок с отбиванием о край ванны.
Вот его я и использую.
Синтепон обычный(не аквариумный) только хорошего качества, тоже подходит, но больше для фильтров типа juwel. Потому как описано выше - быстро сбивается(мне дней на 5-7 хватает), в ювеле и акваэль турбо менять его пять минут, зато относительно дешевый и легко доступный, выкинул и ничего стирать не надо.
Я покупаю плотностью 200 г\квм у знакомого швейника по 35 грн кв.м. Это чистенький со свежего рулона, а вообще швейники обрезки продают за копейки на вес, за 100 грн. можно мешок набрать для экспериментов.
Хм... Помнится, лет 10 назад тут на форуме была очень популярна "синтепоновая тема" в фильтрах, даже во внутренних
Синтепон(обрезки) действительно, копейки стоит, и его можно "одноразово" использовать, но на выходе, как фильтр последней очистки.
Не давно взяв собі бу е701..Дуже задоволений. Взяв у знайомого губку,але вона виявилась не айс..Цієї неділі отримав замовлені з Китаю губки:одна як вище показував Кsy-kiev,інша середньопориста товщиною 4 см. Коли міняв наповнювачі видно було,що фільтр працює(нижня корзина була трохи вже загаджена)..
Розмістив за такою послідовністю:
1.Повна корзина керамічний біо-мех наповнювач;
2.Губка середньопориста + губка-ситепон,що згадувалась вище;
3.Мікромек+рідна губка jbl;
Дуже не вистачає четвертої корзини,яка є вже в е901,але маємо те що маємо. Оффтоп
Шалений лєтун вам ще повезло,що "властьпридержащие" не торгують цією маркою на цьому форумі..були би ви уже давно в опалі, кожний ваш пост дотошно б розглядався,а потім методом екстраполяції і силогістичної імплікації без,звичайно,дотримання закону "достатньої підстави" досточтимого Арістотеля виводилась би ваша абсолютна "профанність" і шкідливість для широкої публіки..
ipolit, чому "...2.Губка середньопориста + губка-ситепон,що згадувалась вище;..." не останні?
який сенс на проміжному етапі робити тонку фільтрацію?
Наповнення фільтра завжди повинно корилюватись з потребами даного акваріуму,тому кожний вибирає схему піід власні потреби..
Я вихожу з таких міркувань у свому випадку - мехкераміка розбиває потік і в невеликій мірі працює як біофільтр "грубого помолу"(розчиняється крупн фракцію бруду),далі йде крупнопориста губка,за нею середньопориста і "кокосовий синтепон", чи як його назвати тут бачу дебати(він не є етапом тонкої фільтрації,але близько до того і досить не поганий),далі біонаповнювач(бажано субстрат про, так як площа пор не є надмірна і в той же час ефективна,що не дає їй швидко забиватись,а так як вода,проходячи через попередні ступені фільтрації очищується від більшості бруду вона практично не забиває пори субстрату і саме головне - йде уповільнення току води,що дуже айс для колоній бактерій. Якщо я не помиляюсь М.Сандер в своїй праці вивів оптимальний потік води для благополучного існування "нітробактерій" це приблизно 2-3 оборота( а то й меньше - приблизно кожних 3 хв умовної порції води що контактує з субстратом..якщо я помиляюсь поправте мене).
В ідеалі,маючи чотири корзини,було би добре зробити так:
1.мех кераміка + 2см.слой крупнопористого матеріалу;
2.середньопористий матеріал + губка"кокосовий синтепон" (можна і без нього);
3.біонаповнювач
4.кому що до вподоби:трохи торфу чи всякі "фосфатознешкоджувачі",можна й далі біосубстрат + тонкопориста фільтрація;
На жаль у мене три корзини,тому зробив як говорив вище.
...далі біонаповнювач(бажано субстрат про, так як площа пор не є надмірна і в той же час ефективна,що не дає їй швидко забиватись,а так як вода,проходячи через попередні ступені фільтрації очищується від більшості бруду вона практично не забиває пори субстрату і саме головне - йде уповільнення току води,що дуже айс для колоній бактерій...
пори для бактерій - це мікрони, а бруд, який "збирає" синтепон - це міліметри!
порам кераміки "байдуже", що Ви не "пустите" до них "міліметровий" бруд - їх заб'є "мікронний". синтепон - це ж не "осмос". кераміку вкриє елементарна плівка/наліт він "найвідфільтрованої" акваріумної води і заб'є/вкриє частину отворів для бактерій.
- є бажання "гратись" із фільтром - забийте префільтр синтепоном.
- є бажання зменшити потік для кращого існування/розмноження бактерій - поставте кран і зменшіть потік. синтепон в останньому кошику досить швидко заб'ється і потік зменшиться сам.
з.і. Шалєний Летун, Ехайм теж не "стоїть" на місці і постійно щось вдосконалює.
з.з.і. а до цього емпелер де стояв?!? О_о
Востаннє редагував Володимир: 24.11.2016 о 15:09..
Причина: сховав свою писанину в оффтоп
кераміку вкриє елементарна плівка/наліт він "найвідфільтрованої" акваріумної води і заб'є/вкриє частину отворів для бактерій.
Ви пане Володимир,для мене відкрили америку))..звичайно на біонаповнювачі утворюється плівка і звичайно губки не відфільтрують всю гаму "домішок" які наповнюють воду,але без дотошного попереднього відфільтровування це станеться набагато швидше..імхо. Крім того,я наголосив вище,що все залежить від конкретних цілей..у мене цілі власні і мій вар"янт мене влаштовує.
Цілком згідний з ЮВ на рахунок префільтра..поставив собі акваелівську губку і якщо робота фільтру налагоджена,то він буде працювати без втручання досить довгий період..
Зрозуміло також,що основну нагрузку біофільтра виконує сам акваріум,а найбільше його грунт,але як допоміжний і ефективний засіб фільтр не є лишнім..
В цілому ЮВ озвучив істини,які є очевидними,тому цілком підтримаю написане!
Я извиняюсь что вмешиваюсь, но та синяя китайская штука - это не синтепон. К сожалению первое фото бликует в месте надписи.
Я нашел ее в тырнете на ебее и прочих площадках она называется
"Biochemical Filter Cotton Sponge" - хлопковая(?) губка биохимическая фильтрации
Губка это только не вспененная, а похоже там волокна.
Често?
По цимбалам как ее называют китайцы. Ее и использую. Она меня более чем устраивает. Более, чем любой другой синтепон из магазина "Текстиль Контакт". Перебрал там весь синтепон.
И гораздо лучше синтетической "ваты" от JBL под названием "Symec".
Ну на Али написано про коттон, но нет там никакого хлопка. Да и не синтапон это тоже, некие волокна жесткие...
Очень похоже на натур продук. Не горит как пластик. Запах и горение похоже на обычную хлопковую ткань. Хотя доля примесей синтетики все же наверное есть.
После промывки и высушивания - приобретает свою первоначальную форму. Не сбивается комком и блином.
Как бы там ОНО не называлось, повторюсь - более чем устраивает.
Любой коттон сгниет моментально, а этот материал может годами лежать в воде с гниющими органическими отходами. Повторюсь на упаковке про коттон ни слова. А китайские продавцы могут написать что угодно...
А сам материал хорош, тут я ничего против не имею...
Он чем-то напоминает заднюю жёсткую часть кухонной губки. Только не так сильно спрессован.