Цитата:
Допис від -SANYA-
Купил Аквариум на 220л. Подскажите какой фильтр лутше?
У меня из старих запасов остался FAT-2, может для начала хватет?
Подскажите!!! 
|
Так розпочав я цю тему, але потім її використали хто як хотів. Хочу її повернути в потрібне русло і поділитися своїми враженнями які я пережив при виборі фільтрика до своєї акви.
Почав я пошук перечитав гори інформації

на цьму форрумі і не тільки, переморочив голову форумчанам і не тільки за, що мої вибачення і подяка не байдужим.
Зупинив я свій вибір на каністі -
TETRA EX-1200.
Для мого акваріума достатньо було і меншої моделі TETRA EX-600 наприклад. Але форумчани однозначно заявили забагато не буде, як показала практика вони не помилялися.
Окремо хотів би зупинити увагу на заявах про
шумну роботу TETRA EX-1200, це не відповідає дійсності принаймні в моєму випадку. На мою думку слухи про шумність фільтру породила поспішність користувачів у відгуках, за 5 хв. роботу фільтра та його шумність не оцінеш. Після запуску 3-4 дні дійсно стояв гул порівняти який можна з кулером на старенькому системному блоку комп"ютера, потім шум поступово зник, зараз його майже не чути. Я думаю причина у відсутності бактеріального нальоту у новому фільтрі який потім слугує мастилом для ротора.
ЗАПУСК:
До цього часу з каністровими фільтрами справи не мав. Запустив свою з першї спроби без проблем, 2-3 рази натиснув на ручний насос і водичка побігла. Після заповнення вімкнув і потрусив для виходу повітря. Все фільтр в роботі. Наповнювач залишив стандартний вугілля замінив на фірмовий синтепон.
Як на мене фільтр