|
|
24.10.2011, 16:12
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 758
сказав Дякую: 239
сказали Дякую 482 раз(и) в 256 повідомленні
|
Re: Возврат купленной рыбы??? ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Элесия
разгребать всё то, что покупатель понаписывает в разные инстанции!
|
100 процентов, и надписи в аптеках -даже законные о отсутствии возврата *абы было*
|
|
24.10.2011, 16:12
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Позняки
Дописи: 260
сказав Дякую: 66
сказали Дякую 72 раз(и) в 68 повідомленні
|
Олег32, Сам уже долго думаю насчет вет. справок... В теории их должен присылать поставщик вместе с рыбой... На практике - ... 
|
|
|
24.10.2011, 16:14
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Марьинка
Дописи: 1.038
сказав Дякую: 635
сказали Дякую 430 раз(и) в 304 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Леша
(пусть даже это сделать практически не реально).
|
ключевая фраза 
24.10.2011, 16:18
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 758
сказав Дякую: 239
сказали Дякую 482 раз(и) в 256 повідомленні
|
лучше иной раз не продать(особенно если такая чуйка о предстоящих проблемах есть),
или-же договариваться -или при полной невминяемости одной из сторон -возврат денег, иначе дойдет до таких бумаг и справок -что и не узнаите как и где их брать, ну рыбу наверное в подарок. или назад к своим -авось все ок и не заражена.
|
|
24.10.2011, 16:24
|
|
Живу я тут
|
Ostry, Да доказать не реально, но попить много крови - элементарно... А вот в обратном случае (если покупатель вернул больных рыбок) - ничего не сделаешь 100%.
|
|
|
24.10.2011, 17:13
|
|
Guest
|
Ну, что хочу я Вас сказать!
Вот что есть
Скрытый текст
Стаття 12. Здійснення цивільних прав (ЦК України)
3. Особа може відмовитися від свого майнового права.
Відмова від права власності на транспортні засоби, тварин, нерухомі речі здійснюється у порядку, встановленому актами цивільного законодавства.
Стаття 180. Тварини (ЦК України)
1. Тварини є особливим об'єктом цивільних прав. На них поширюється правовий режим речі, крім випадків, встановлених законом.
Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної якості (ЗУ "Про захист прав споживачів")
1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням.
Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем. { Абзац другий частини першої статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2741-VI ( 2741-17 ) від 02.12.2010 }
Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.
Перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню) ( 172-94-п ) з підстав, зазначених у цій статті, затверджується Кабінетом Міністрів України.
ПЕРЕЛІК товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню) (Постанова КМУ Про реалізацію окремих положень Закону України "Про захист прав споживачів")
Продовольчі товари, лікарські препарати та засоби, предмети сангігієни
Непродовольчі товари:
фотоплівки, фотопластинки, фотографічний папір
корсетні товари
парфюмерно-косметичні вироби
пір'яно-пухові вироби
дитячі іграшки м'які
дитячі іграшки гумові надувні
зубні щітки
мундштуки
апарати для гоління
помазки для гоління
розчіски, гребенці та щітки масажні
сурдини (для духових музичних інструментів)
скрипічні підбороддя
позицію виключено
рукавички
тканини
тюлегардинні і мереживні полотна
килимові вироби метражні
білизна натільна
білизна постільна
панчішно-шкарпеткові вироби
товари в аерозольній упаковці
друковані видання
лінійний та листковий металопрокат, трубна продукція,
пиломатеріали, погонажні (плінтус, наличник), плитні
матеріали (деревноволокнисті та деревностружкові плити,
фанера) і скло, нарізані або розкроєні під розмір, визначений
покупцем (замовником)
аудіо-, відеокасети, диски для лазерних систем зчитування із записом
вироби з натурального та штучного волосся (перуки)
товари для немовлят (пелюшки, соски, пляшечки для годування тощо)
інструменти для манікюру, педикюру (ножиці, пилочки тощо)
ювелірні вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння,
дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного
каміння
Тоесть теоретически мне кажеться человек имеет право вернуть рыбок как товар, в течении 14 дней, а вот как это происходит на практике, это уже другой вопрос! Особенно если чек на такой товар не выдаётся в основном...Можно конечно подавать в суд, и потом начинать доказывать то, что нет касового аппарата, и т.д.
|
|
|
24.10.2011, 17:19
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Винница
Дописи: 1.141
сказав Дякую: 434
сказали Дякую 537 раз(и) в 394 повідомленні
|
Перечитайте внимательно статью Закона Скрытый текст
Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної якості 1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем. { Абзац другий частини першої статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2741-VI ( 2741-17 ) від 02.12.2010 } Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром. Перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню) ( 172-94-п ) з підстав, зазначених у цій статті, затверджується Кабінетом Міністрів України. 2. Якщо на момент обміну аналогічного товару немає у продажу, споживач має право або придбати будь-які інші товари з наявного асортименту з відповідним перерахуванням вартості, або розірвати договір та одержати назад гроші у розмірі вартості повернутого товару, або здійснити обмін товару на аналогічний при першому ж надходженні відповідного товару в продаж. Продавець зобов'язаний у день надходження товару в продаж повідомити про це споживача, який вимагає обміну товару. 3. При розірванні договору купівлі-продажу розрахунки із споживачем провадяться виходячи з вартості товару на час його купівлі. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а в разі неможливості повернути гроші у день розірвання договору - в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів.
Покупатель может ОБМЕНЯТЬ товар на Аналогичный, и только в случае его (аналогичного товара) отсутствия может требовать возврата денег.
Поэтому если кто-то купил барбуса и он ему не "подошёл" - меняйте на аналогичного, если отказывается - можете смело отправлять его домой, по Закону Вы будете правы.
|
24.10.2011, 17:30
|
|
Guest
|
"або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням."
"Якщо на момент обміну аналогічного товару немає у продажу, споживач має право або придбати будь-які інші товари з наявного асортименту з відповідним перерахуванням вартості, або розірвати договір та одержати назад гроші у розмірі вартості повернутого товару,..."
Когда вы покупаете рубашку и она по цвету не подошла, меняют без проблем!
Так если животное приравнивается к вещи, почему тут нельзя сказать про цвет, размер, или другие причины ?
Я думаю, возможно где-то и ещё что-то есть про животных, нужно покопаться, но в законе чётко не написано, так как в законах кажись Беларусии (могу ошибиться)! Там чётко написано, товары из зоомагазина и в скобочках расшифровка что именно! А у нас ПРОГАЛИНА В ДІЮЧОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ и пока она есть, и будут возникать такие вопросы!
|
|
|
24.10.2011, 17:39
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Винница
Дописи: 1.141
сказав Дякую: 434
сказали Дякую 537 раз(и) в 394 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Элесия
Так если животное приравнивается к вещи, почему тут нельзя сказать про цвет, размер, или другие причины ?
|
Можно так сказать, и продавец обязан ПОМЕНЯТЬ на АНАЛОГИЧНЫЙ.
Возврат же денег - только в случае отсутствия аналогичного товара.
|
24.10.2011, 17:44
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: харьков
Дописи: 671
сказав Дякую: 138
сказали Дякую 545 раз(и) в 262 повідомленні
|
Никто и никогда из уважающих себя продавцов не примет рыбу назад.Даже через суд.Пусть покупатель сначала докажет ,что условия транспортировки,из магазина домой, были соблюдены,также пусть предоставит вет .справку о условиях содержания в его аквариуме(с указанием всех показателей).О совместимости находящейся в аквариуме ранее приобретённой рыбы.Список до бесконечности.Авообще должен быть мозг в голове,а не арахис,покупать рыбу это риск и ты должен быть к нему готов.
|
|
|
24.10.2011, 17:45
|
|
Guest
|
Хорошо, жена купила мужу рубашку, принесла домой, муж померял, ни цвет, ни размер не подошёл, она идёт и возвращает, ей отдают деньги, даже если и размер по-больше есть и цвет другой! Без вопросов, возвращают!
А здесь и указано примечание або з інших причин , а этих причин можно придумать не мало
Так, лично моё мнение-у покупателя есть все законные основания требовать возврата денег за рыбу, пока возврат и обмен животных не будет отдельно и чётко прописан в нашем законодательстве! И пока есть "другие причины" и животные у нас это ВЕЩИ, и будут возникать всякие неразберихи!
|
|
|
24.10.2011, 17:49
|
|
Живу я тут
|
Элесия, Еще раз повторю никто и никогда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
24.10.2011, 17:53
|
|
Живу я тут
|
В принципе я все так же понял. Смущает только
"стаття 9.
...
Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався..."
Как применить "використовувався" к аквариумным рыбкам???
К быт. технике трактуют - всунул в розетку - "використовувався", распечатал упаковку, посмотрел, не понравился - "не використовувався".
|
|
|
24.10.2011, 17:56
|
|
Живу я тут
|
Использование началось с момента пересадки рыбы из магазинного аквариума в ёмкость покупателя.
|
|
|
cказали "Дякую" док за цей допис:
|
|
24.10.2011, 18:00
|
|
Член Всеукраїнської Асоціації акваріумістів
Звідки Ви: Полтава
Дописи: 5.154
сказав Дякую: 2.113
сказали Дякую 4.842 раз(и) в 2.317 повідомленні
|
Тоже пытался в свое время прояснить данную ситуацию, поскольку такие моменты, очень иногда - но возникают. Причем в 99,9% случаев, как раз по инициативе тех покупателей, которых лучше потерять, как постоянных клиентов, чем приобрести.  Но так вразумительного ответа и не получил ни в Обществе защиты прав потребителей, ни в сан-станции, ни в вет-службе. Все очень зыбко и четкой схемы нет... 
По субботам и воскресеньям скидка на рыбу 10%
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Лінійний вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:57.
|