|
|
02.09.2013, 13:52
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ
Дописи: 550
сказав Дякую: 585
сказали Дякую 226 раз(и) в 170 повідомленні
|
Відповідь: Фрагмент Індонезійського рифу в 30 літрах ===www.aquaforum.ua===
привезли сьогодні трохи чорноморської живності - доїхали три собачки-сфінкса, три креветоса (ще стресують, кольорів не сильно помітно, але сподіваюсь, що то палемони), ну і є з десяток раків-відлюдників. От тільки не збагну - то клібанарії чи діогени? Вікі показує картинку, на якій у діогена клешні не симетричні, у клібанарії ніби то навпаки - передні клешні однакові. Як можна швидко і парвильно в домашніх умовах розрізнити цих раків?
|
|
|
02.09.2013, 14:53
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Krakow
Дописи: 492
сказав Дякую: 696
сказали Дякую 1.556 раз(и) в 420 повідомленні
|
Re: Фрагмент Індонезійського рифу в 30 літрах ===www.aquaforum.ua===
у клибинариев лапки красные)) (может после линьки проявиться) и они предпочитают находится на камнях. Растут более крупными, очень любят улиток (а особенно их раковины - причем сначала снимают, а потом меряют)
Диогенисы - более мелкие, серо-зеленые. На камни лезут неохотно.
|
|
|
cказали "Дякую" Старичёк-Моховичёк за цей допис:
|
|
02.09.2013, 16:11
|
|
Живу я тут
|
у раків, що у мене, на лапках є червоні відмітини, проте вони не геть червоного кольору... Проте схиляюсь до думки, що то на 99% таки клібанарїї.
До речі, про асиметричні клешні у діогенів вікі не збрехала?
З.І. Може кому потрібні у самп хоча б десяток краків-клібанаріїв? Віддам!
Востаннє редагував Олег Демчук: 02.09.2013 о 21:50..
|
|
|
cказали "Дякую" Олег Демчук за цей допис:
|
|
04.09.2013, 21:17
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Украина, Конотоп
Дописи: 163
сказав Дякую: 116
сказали Дякую 99 раз(и) в 67 повідомленні
|
Олег, дякую за крабів, доїхали чудово))))
|
04.09.2013, 21:20
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Фрагмент Індонезійського рифу в 30 літрах ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від gaalex
Олег, дякую за крабів, доїхали чудово))))
|
Чудово! нехай їм буде добре на новому місці... 
|
|
|
09.09.2013, 12:12
|
|
Живу я тут
|
Посадив в акву п"ять фражків - три колонії різних за кольором зоантусів, колонію бріареуму та невеличку білу ксенію. Все це підкинув Аndrey55 - думав у нього сьогодні взяти якогось одного фражка, щоб потренуватися з посадкою/приклеюванням коралів, ну а вийшло так, що сьогодні піввечора займався розсаджуванням поліпів по камінню в акві.
Також Андрюха презентував гілочку червоної виноградної ламінарії Botryocladia. Тепер у мене за гіркою в акві ростуть поруч з ботріокладією пучок хетаморфи Chaetomorpha та гілочка виноградної каулерпи Caulerpa racemosa.
Один з клібанаріїв видерся вчора на камінчик з червоними зоантусами і ніяк не хотів злазити - все вищипував і чистив поліпчиків, соваючись по ним своєю мушлею. Проте наразі всі колонії повідкривались, і навіть бріареум заколосився (дружина показувала по скайпу  ).
|
|
|
|
|
09.09.2013, 13:33
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г.Киев
Дописи: 1.177
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 463 раз(и) в 363 повідомленні
|
Олег, фото обновок в студиую 
|
|
|
09.09.2013, 13:36
|
|
Живу я тут
|
Olexii, так там по-перше, ще немає чого толком фоткати - фражки дрібненькі, буквально по десятку-другому поліпчиків, так що нехай розростуться, тоді можна і пофоткати буде. А по-друге, треба ще буде кільця для макрозйомки під нікон десь придбати, щоб якісні макрофото робити ))
|
|
|
11.09.2013, 11:02
|
|
Живу я тут
|
Народ, може хто відкопав на просторах інтернету каталог зоантусів? Бо мені що гугля на запит "zoanthus catalogue" нічого путнього не видає - поки що нарив лише коротенький списочок менш ніж з десятка різновидів.
І цікаво, чи можна садити зоантуси різного забарвлення на один спільний камінчик? В неті повно цікавих фото, де на одному камені знаходиться 3-5 різних зоантусів, а от знайомий каже, що так садити не варто, бо врешті решт на такому камінчику залишиться лише один з різновидів, витіснивши інших..
З.І. До речі, у коралів як правильно називаються такі різновиди - сорти, породи, лінії?...
|
|
|
11.09.2013, 11:24
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Krakow
Дописи: 492
сказав Дякую: 696
сказали Дякую 1.556 раз(и) в 420 повідомленні
|
я сомневась вообще в реальности подобного каталога...
Если слюнки попускать, вот напрмер: http://www.tidalgardens.com/zoanthid...yps_s/1830.htm
Или на e-bay по соответствующему запросу...
Касательно классификации:
"Зоантиды – родственники кораллов и актиний; они также относятся к типу книдарий (стрекающие кишечнополостные – Cnidaria; ранее - Coelenterata), классу коралловых полипов (Anthozoa), но при этом зоантарии образуют отдельный отряд Zoanthiniaria (ранее - Zoanthidea) в подклассе зоантарий (Zoantharia), который также включает актиний, коралломорфарий и мадрепоровые кораллы. Зоантиды отличаются от настоящих актиний, которые принадлежат к подклассу Actiniaria, особенностями внутренней анатомии и тем, что зоантиды образуют настоящие колонии, где отдельные полипы соединены общей тканью, цененхимой.
Отряд Zoanthiniaria подразделяется на подотряд Brachycnemina, который включает семейства Zoanthidae и Neozoanthidae, и подотряд Macrocnemina, который включает семейства Epizoanthidae и Parazoanthidae. Различия в строении представителей этих групп представлены в Delbeek and Sprung (1997).
Наиболее распространенные в аквариумистике зоантиды принадлежат, преимущественно, к шести родам: Zoanthus, Protopalythoa, Palythoa, Isaurus, Acrozoanthus и, возможно, к новому роду зоантид, известному в настоящее время как «желтые полипы». Для аквариумистики иногда также вылавливают представителей других родов, в частности, Neozoanthus, Parazoanthus и Epizoanthus. Думаю, существуют и другие, не описанные до настоящего времени, рода зоантид, представителей которых вылавливают иногда в Индонезии."
Более подробно - советую почитать здесь: http://reefcentral.ru/articles/index...LEMENT_ID=7133
Скрытый текст
(голубые представители рода Neozoanthus кстати у меня вполне себе благополучненько обитают)
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Старичёк-Моховичёк за це повідомлення:
|
|
11.09.2013, 11:36
|
|
Живу я тут
|
Старичёк-Моховичёк, великий земний уклін за посилання!!!! У мене серветок не вистачить щоб підтерити усю слину і є шанс вмерти від зневоднення! )))))
Стосовно класифікації наукової, то мене цікавила не вона, а саме термін для назви усіх кольорових форм та варіацій саме зоантусів (Zoanthus sp.)
Востаннє редагував Олег Демчук: 11.09.2013 о 11:40..
Причина: уточнення
|
|
|
|
|
14.09.2013, 23:00
|
|
Живу я тут
|
Сьогодні після вчорашньої чистки та підміни зробив тести:
PO4 - менше 0,1 мг/л (точніше тести Птеро не показують),
NO3 - 10 мг/л,
kH - 8,
pH - 8.
Також помітив, що активно почав заростати пісок діатомовими після маніпуляцій з налаштуваннями світильника. Наразі прикрутив майже по максимуму червоний та ціан діоди, також збавив білий.
Також маю декілька фото мого аквасика з першою серйозною живністю (бріареум та зоантуси відійшли і радують своїми барвами):

|
|
|
|
|
24.09.2013, 16:06
|
|
Живу я тут
|
Маю питання до власників еуфілій (цікавить насамперед молоточкова). Це ж мадрепоровий корал, який має зовнішній кальцієвий скелет. Якщо я посаджу 1-2-голову еуфілію висотою, скажімо, в 10 см на передній план в дирку у нижньому камені так, що буде видно лише її розкриті щупальця голів, то я правильно розумію, що через певний час цей корал виросте на десяток другий см, і перед очима буде її голий стовбур-скелет, на верхівці якого лише будуть гарні щупальця?
|
|
|
24.09.2013, 16:43
|
|
Координатор раздела "Морская аквариумистика"
Звідки Ви: Запоріжжя Zaporizhzhya
Дописи: 4.400
сказав Дякую: 6.553
сказали Дякую 6.225 раз(и) в 2.431 повідомленні
|
Re: Відповідь: Фрагмент Індонезійського рифу в 30 літрах ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Олег Демчук
Маю питання до власників еуфілій (цікавить насамперед молоточкова). Це ж мадрепоровий корал, який має зовнішній кальцієвий скелет. Якщо я посаджу 1-2-голову еуфілію висотою, скажімо, в 10 см на передній план в дирку у нижньому камені так, що буде видно лише її розкриті щупальця голів, то я правильно розумію, що через певний час цей корал виросте на десяток другий см, і перед очима буде її голий стовбур-скелет, на верхівці якого лише будуть гарні щупальця?
|
Не беспокойтесь всё будет нормально у её растут количество голов, а не её ножка.И её крона накроет всё да и как правило ножка мала у них.
С вашего позволения выставлю 4 фотки свои , посмотрите и вы найдёте эуфилию и всё будет более понятно вам.
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую ***шерхан*** за це повідомлення:
|
|
24.09.2013, 18:45
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Відповідь: Фрагмент Індонезійського рифу в 30 літрах ===www.aquaforum.ua===
***шерхан***, дякую за роз"яснення і фото! Таки буду заводити собі цю животинку )))
|
|
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Лінійний вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:46.
|