Виникло бажання створити невеличкий підводний світ з принцесами. Всім звичайно відома ця неймовірно красива і велична рибка.
Прошу в цій темі ділитись своїм досвідом, враженнями, відео-фото матеріалами, а я з вашою допомогою буду облаштовувати спеціально придбаний акваріум для принцес.
Ітак, є аква Juwel Rio 180....
Переглядів: 24583
Ці 13 користувач(ів) сказали Дякую Корнелия за це повідомлення:
в Японии есть такой стиль-Сад камней.
Вот они вытворяют,такой минимализм продуманый но это целая наука
Вадим, я давно уже засматриваюсь в ту сторону):
Камни учили меня молчанию.
Камни учили меня терпению.
Камни учили меня спокойствию.
Камни учили меня созерцанию.
Камни учили меня бесконечности мироздания.
(Настоятель дзенского монастыря).
Цитата:
Допис від SergP
А який зараз світловий режим, які лампи та тривалість виставлені, додати більше освітлення це доставити лампу, чи збільшити світловий день?
Була одна лампа, добавила еще додаткову, які і йшли з аквою- люмінісцентні лампы High-Lite Т5 по 45 Вт. Світовий день 10 годин.
Цитата:
Допис від Игорь Колосан
а каким образом крепили мох к камням?
С креплением мха проще простого: засунула его в расщелины. Он растет что сумасшедший, уже подстригала.
Пройшло трохи часу, з"явилась малеча, і турботливі принцеси стали більш агресивними до інших мешканців. Як ви гадаєте щодо моху, потрібно його залишити, чи має місце бути? На сьогодні акваріум виглядає так:
Акваріум,вартий до життя,гарна компорзиція.тільки пані Оля я навідь не маю жодного сумніву про ваше сприйняття гарного в акваристиці,але дуже напрягає чому поради одної людини керують Вашими думками.Де власне сприйняття того,що це мені подобається і я так хочу?
Безумовно ,що це я висловлюю свою думку.Мох в цьому акваріумі зайвий.
Композиція мені нагадала 80-ті й акву з принцесамі коли протягом 3-х років сформувалась колонія цих риб.
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую navy за це повідомлення:
Пройшло трохи часу, з"явилась малеча, і турботливі принцеси стали більш агресивними до інших мешканців. Як ви гадаєте щодо моху, потрібно його залишити, чи має місце бути? На сьогодні акваріум виглядає так:
на мой взгляд мох полезен для малька , только там нет зон укрытий где самочки, мальки , всетаки, держутся возле своих родителей, а в остальном мох - дело вкуса )
дуже напрягає чому поради одної людини керують Вашими думками
Андрію, кого це як ви виразились напрягає? Я прислухаюсь до думок і висловлювань кожного, і ціную всі поради, коли такі мають сенс бути важливими. За ваш особистий погляд вдячна. І хочу пояснити, що відкрита мною тема «Трудно найти слова, когда действительно есть, что сказать» в клубі "Танганьїка в Україні", тому що у нас не можуть писать і голосувати не члени клубу. А ця тема:
Цитата:
This is an automatic message to inform you that your post on «Трудно найти слова, когда действительно есть, что сказать.» is amongst the winners of this cycle time topic nomination contest.
Regards,Александр Бешлега
Незнаю кому , що нетак ,я думаю це ідеальний акваріум . Як би був викладали в школі такий предмет в школі як акваріумістика, то цей акваріум був би прикладом відтворення біотопу Танганіки! І мох там теж незайвий , коли ще каміння обросте ,то все стане ще більше гармонувати , і малькам буде де сховатися і дорослим що поскубати.... .
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Владік за це повідомлення:
на мой взгляд мох полезен для малька , только там нет зон укрытий где самочки, мальки , всетаки, держутся возле своих родителей, а в остальном мох - дело вкуса
Виктор, по моим наблюдениям, самка никогда не прячется, она находится в непосредственной близости возле выводка. К тому же, территория охраняется самцом, и от кого ей прятаться?
Вот образец их обитания в дикой природе. Как видно на фото, никто никуда не прячется.
Прошло время, принцессы регулярно давали малька, но ни один так и не выжил. Помещенные к ним калиптерусы питалиь на славу. Но, желание иметь аквариум с принцессным царством так меня и не покинул, посему чтобы выловить принцесс и поселить их в новое жилище, пришлось с сожалением конечно, полностью разобрать Ювеловский аквариум в котором они обитали. Теперь 13 шт принцесс живут в большом фронтозном аквариуме, который пустовал после недавних печальных событий.
В Ювеловкий же аквариум будет помещена пара пятиполосых, которая на удивление сложилась очень удачно, и регулярно нереститься. Только вот соседство с фронтозами ранее не давало никаких шансов на благополучное выращивание малька. Поэтому, я приняла решение отдать в их распоряжение 180 л аквариум, пусть множатся)
Внесла немного зелени в аквариум, больше для эстетического созерцания, захотелось добавить в каменный утес немного красок. Надеюсь что принцессы будут не против моей инициативы. Пока, в таком объеме, их не особо и наблюдаю, осваивают все ращелины.
Рапан на переднем плане служит временной ловушкой для самки кальвуса, которую никак не могу поймать)
Востаннє редагував Корнелия: 15.10.2014 о 22:44..
Ці 12 користувач(ів) сказали Дякую Корнелия за це повідомлення: