|
|
23.08.2006, 18:41
|
|
Чем заполнить ?
Живу я тут
Звідки Ви: Одеса
Дописи: 279
сказав Дякую: 67
сказали Дякую 23 раз(и) в 20 повідомленні

23.08.2006, 18:41
Рейтинг:
()
Вот решил прикупить первый за этот год аквариум исключительно пока для красоты.
1. Не знаю чем заполнить из рыб (25 литров)--думаю штук 10: гуппи , барбусы,меченосцы, скалярии, неончиков люблю. Может кто подскажет что еще.
2. как насчет всяких молюсков, насколько они нужны и полезны для аквариума. А то лет десят назад держал аквариуме, так они розмножалиьс как мухи , пустил одну улитку, через месяц уже стая, а пользы не почувствовал. Что делать.
|
Переглядів: 4332
|
23.08.2006, 19:04
|
|
Guest
|
Re: Чем заполнить ? ===www.aquaforum.ua===
Скалярии на такой объем не подойдут.
Барбусы - с натяжкой
Гуппи, неоны, меченосцы - в самый раз.
А по поводу улиток..
Так лучше креветок завести ИМХО
|
|
|
23.08.2006, 19:42
|
|
Живу я тут. И барбусов люблю!
Звідки Ви: Singapore
Дописи: 30
сказав Дякую: 12
сказали Дякую 6 раз(и) в 3 повідомленні
|
Барбусів я би не рекомендував на таий акваріум - вони люблять ганятись один за одним і за всіма підряд 
Гуппі, неонові або кардинали тетри - можна - але скажу про неонових тетр - не знаю як хто але у мене з ними спочатку були проблеми - я місяць тому теж почав 25л акву з неонами (я теж початківець) - на третій день кожен день по одному неону вмирало. По-перше це була сама звичайна помилка початковців - пустив риб зразу у новий акваріум - тому почитай тут як починати новий акваріум, шо робити а шо не робити. По-друге - наскільки я розумію і тут продавці кажуть - неони дуже вибагливі до умов води - а саме жорсткість та температура.
Також тре знати як впускати нову рибу у акваріум. Тут теж це описували - так шо почитайте - ну кульок тримати закритим у акві, потім через 15-20хв, запустити води з акви у кульок (але не навпаки), потім ше і ше кілька раз а вже аж потім виловити ситечком рибок і у акваріум. А усе це шоб вони повільно акліматизуваись до води у вашому акваріумі - шоб у них не було стресу - бо саме через стресс у рибок здоров'я дуже падає.
АЛЕ - якшо ви все правильно все зробите (запуск акваріуму кілька днів/тиждень), дехлорування води, температура, фільтрація, вибор здорової рибки, правильний впуск нової риби, і пильна увага перших кілька тижів - то ви звсім не пожалкуєте. Неони мене дуе заспокоюють - і взагалі гарна рибка.
Також вибирайте здорову рибу, ніколи не купляйте рибу з баночок у яких є мертві риби,шоб не були пошкрябані, колір тусклий шоб не був, шоб не було біленьких крапочок на рибках (хвороба така - Ich) та інше.
Про скалярії. - Не знаю - але є різні скалярії. У мене є «маленький вид» (є звичайно і великі, а є такі шо більше 2-3см не ростуть) - 2 у 25л - і нічого - вони як раз здорові і невибагливі. Вони повільні рибки - так шо для «розгону» їм місця не тре. Але це моя думка - я теж початківць.
А так - я би сказав - 10 неонів, 2-3 скалярії, гуппі та/або меченосці або даніо разом десь 5-6... але краще багато різних видів не мішати - краще із останніх вибрати когось одного - гірше/бідніше акваріум від цього виглядати не буде  можна одного вусатика/сомика
Навседобре !
|
|
|
23.08.2006, 19:57
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Одесса, Черемушки.
Дописи: 2.623
сказав Дякую: 1.884
сказали Дякую 1.624 раз(и) в 788 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Vovchyk
Також вибирайте здорову рибу, ніколи не купляйте рибу з баночок у яких є мертві риби,шоб не були пошкрябані, колір тусклий шоб не був, шоб не було біленьких крапочок на рибках (хвороба така - Ich) та інше.
Про скалярії. - Не знаю - але є різні скалярії. У мене є «маленький вид» (є звичайно і великі, а є такі шо більше 2-3см не ростуть) - 2 у 25л - і нічого - вони як раз здорові і невибагливі. Вони повільні рибки - так шо для «розгону» їм місця не тре. Але це моя думка - я теж початківць.
|
Это примерно как семья из 6-7 человек в однокомнатной квартире. Спать есть где, развернуться - негде!
|
|
23.08.2006, 20:44
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Украина-Германия
Дописи: 107
сказав Дякую: 6
сказали Дякую 69 раз(и) в 25 повідомленні
|
Для такого маленького аквариумма, скалярии явно не подходят, ИМХО. Они любят простор, и им будет очень тесно и неуютно в такой маленькой акве.
На мой взгляд, отлично смотрелись бы 10 неонов и парочка красивых гупях или меченосцев или пецилий, но солянку лучше все же не устраивать а выбрать тот вид, который более в данном случае импонирует.
Я бы взяла еще парочку обычных крапчатых сомиков и 1 или макс. 2 анциструсов.
Касаемо улиток, если заведете 1-2 ампулярий, то вряд ли они будут плодиться как сумасшедшие, а вот от меланий спасу точно нет.
А с растениями что вы решили и с грунтом?
[I][COLOR="Navy"]Друзья делают нашу жизнь приятнее и лучше, враги дают нам силу жить и бороться, а случайные прохожие заставляют задуматься о том, что в этой жизни случайностей слишком мало...[/I][/COLOR]
|
|
|
23.08.2006, 20:48
|
|
Живу я тут
|
Может кто подскажет как правильно запускать аквариум, хотя бі основніе моменты. А то уж очень давно не увлекался. По форуму побродил но много не яснго получилось. куча вопросов.
Может хоть основны правила запуска.
И еще по растениям, если честно в названиях не силен, купил 3 искуствнных и одно реальное но хочу еще одно не много ли а то так прикинул они у меня много места занимают особенно 2 больших искусстенных.
И как с улитками быть, нужны они или нет?
А с рыбками вообще "заплутався" барбусы конечно хорошо, там то что резвые и так далее но говрят уж сильно они всех гоняют, но еслт не сильно то пусть резвятся сеюя ребта с соседями, в конце концов не петушки же они.И сильно ли они любят хвосты грызть? А то мне они нравятся, ну уж очень.
Главное решид что гуппи и сомики точно будут.
|
|
|
23.08.2006, 20:54
|
|
Живу я тут
|
Грунт пока будет мраморные камушки, целое ведро достал теперь каждый отбираю, уже промыл наверое еще прокипячу.+ привез з крыма несколько большой гладкой гальки и у себя в одессе нашел симпатиный камень. А осенью наверное опять буду в крыму, там наберу гальку маленькую.
А вот с растениями кое что купил, но все равно вопрсы остаются. Не много ли? хватит ли рыбкам места резвится?
|
|
|
23.08.2006, 23:31
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Одесса
Дописи: 120
сказав Дякую: 30
сказали Дякую 26 раз(и) в 9 повідомленні
|
я бы посоветовал около 8-10 меченосцев и 2-4мраморных гурами--хорошее совмещение цвета,требований и характера(то есть мечики всевремя елозят,а гурами висят--это эффектно совмещается)...Для гурами эффектно смотрятся плавающие растения,между корнями которых они любят плавать.. P.S. боюсь мраморная крошка сильно поднимет жесткость воды--это плохо.
Востаннє редагував Fishbone: 23.08.2006 о 23:33..
|
|
|
24.08.2006, 11:08
|
|
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
Звідки Ви: Сумы
Дописи: 913
сказав Дякую: 134
сказали Дякую 205 раз(и) в 129 повідомленні
|
Цитата:
Допис від lancer DOLFIN
Грунт пока будет мраморные камушки, целое ведро достал теперь каждый отбираю, уже промыл наверое еще прокипячу.+ привез з крыма несколько большой гладкой гальки и у себя в одессе нашел симпатиный камень. А осенью наверное опять буду в крыму, там наберу гальку маленькую.
А вот с растениями кое что купил, но все равно вопрсы остаются. Не много ли? хватит ли рыбкам места резвится?
|
Мраморные камни нельзя, они для аквариума не годятся, лучше уж гальки и то темной подобрать. А рыб на 25 литров штук 10 неонов и все, большеничего нельзя! И то, купите их только когда в аквариуме устоится биосреда, иначе они погибнут.
|
|
|
24.08.2006, 11:10
|
|
|
Цитата:
Допис від Fishbone
я бы посоветовал около 8-10 меченосцев и 2-4мраморных гурами--хорошее совмещение цвета,требований и характера(то есть мечики всевремя елозят,а гурами висят--это эффектно совмещается)...Для гурами эффектно смотрятся плавающие растения,между корнями которых они любят плавать.. P.S. боюсь мраморная крошка сильно поднимет жесткость воды--это плохо.
|
куда меченосцы в 25 литров? им не мение 100 нужен аквариум.
|
|
|
24.08.2006, 11:36
|
|
Guest
|
Какие 100 литров меченосцам ?! Они у меня прекрасно и в 20-литровом жили ! Сейчас на работе банка литров 30 стоит - живут мечики, размножаются... причём в аквариуме, кроме них, ещё и гуппи с пецилиями...
|
|
|
24.08.2006, 20:28
|
|
|
Цитата:
Допис від Jararaka
Какие 100 литров меченосцам ?! Они у меня прекрасно и в 20-литровом жили ! Сейчас на работе банка литров 30 стоит - живут мечики, размножаются... причём в аквариуме, кроме них, ещё и гуппи с пецилиями...
|
по нормам от 100 литров, рыба шустрая и ей нужен обьем, а мучать можно и в трехлитровой банке
|
|
|
26.08.2006, 15:22
|
|
Живу я тут
|
От сьогодні зранку можна сказати став запускати аквас:
грунт--, посадив рослини, нажаль ті що штучні назви не пам,таю. а ті що купив в магазині природні також назви не знаю.
Радує те що коли купував а купував в двох місцях дали ще і воду з діючого аквасу , близько літру. Може так скоріше флора почне формуватись.
Поставив фільтрразом з копресором, і ще один окремий компресор, світильник ,якщо не помиляюсь 25 Вт,
На гррунт кинув кілька здорових гальок і ще маленьку ракушку.Два гарні камінці доелось залишити без аквасу, пускали повітря при контакті з уксусом.
Тільки забув купити обігрівач і термометр  А чи потрібен він зараз взагалі?.
Включив фільтр освітлення, чекаю поки вода отстоїться.флора чоч якось нормалізується.
І може в понеділок буду думати вже за рибок.
Повезло ще: в магазині разом з однією з рослин безкоштовно дали "УЛИТКУ" назву не заню але чомусь вона зразу обрала штучну рослину і тільки по ній і лазить.
Може дасте якісь поради шановні корифеї. А то останнім разом аквасом займався коли мені було ще років 10.
|
|
|
26.08.2006, 18:54
|
|
Живу я тут. Лауреат конкурса "Аквариумист года 2006"
Звідки Ви: Киев, академгородок
Дописи: 5.506
сказав Дякую: 2.434
сказали Дякую 3.930 раз(и) в 2.017 повідомленні
|
Цитата:
Допис від lancer DOLFIN
На гррунт кинув кілька здорових гальок і ще маленьку ракушку.Два гарні камінці доелось залишити без аквасу, пускали повітря при контакті з уксусом.
|
Нужни либо убрать ракушку, либо амнистировать "ці гарні камінці, що пускали повітря". и те и другие могут увеличивать жесткость воды
Востаннє редагував Ёшка: 26.08.2006 о 19:05..
|
|
|
26.08.2006, 20:30
|
|
Живу я тут
|
Що жодних равликів для красоти не можна?
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Лінійний вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:30.
|