Цитата:
Допис від Рыбачок
Хорошо бы вернуть резервную цену, т.к. пропадает смысл ставить низкую цену на старте. Хорошая была страховка для продавца. Думаю не стоит забирать у него данную возможность. Кто не захочет перестраховываться, а захочет продать товар во что бы то ни стало по стартовой цене, просто не будет выбирать данную опцию, как и многие другие при размещении своего лота.
|
Рыбачок, при всій моїй повазі до Вас, не можу погодитися. Як продавець хочете однією кулею двох зайців убити. Поясню на прикладі.
Ось вам стартова ціна 1 грн. Дешевше борща! Налітай! І знайте усі мою доброту і безкористливість! Покупець налітає,
намагаючись купити дешевше. І не факт, що купить дешево, бо таких "халявщиків" вистачає. Ваша мета, як продавця, досягнута. Ви привабили увагу до свого товару. Погодьтеся, що покупця приваблює
реальна можливість купити дешевше. І це нормально, рівноцінно як і намагання продавця продати дорожче. У випадку з резервом реалії такі.
А! Так ви шари захотіли, халявщики! (так ніби продавець, який у іншому випадку десь виступає у ролі покупця, відмовиться від шари в ім'я своїх високих ідеалів)
А я ж скільки праці і коштів вклав! А ### вам! Дешевше ХХХ не віддам. Не віддасте? Маєте повне право. Вклали працю і кошти? Честь Вам і хвала за результат. Все це Ви вкладали добровільно, задля задоволення свого хоббі. А потім ще вклали працю і кошти для того, щоб створити надлишки, які можна реалізувати, з метою прибутку. І це також нормально, і ніхто цього не осуджує (все це як правило, за винятками зумовленими певними обставинами). Але тоді будьмо чесними один з одним, і не будемо лукавити, мовляв ціна 1грн. Шукаймо компроміс на старті між ціною в 1грн. і резервною. Специфіка нашого захоплення накладає свій відбиток і на аукціон. Тому не вважайте це якимось протиставленням продавців/покупців, бо наші ролі можуть постійно змінюватися. Ми всі в однакових умовах. Але як би нам не хотілося продати дорожче, кінцеву ціну встановлює лох-покупець, якого ми стараємося розігріти. Дорівнює вона тій сумі, з якою він згідний попрощатися
добровільно. А хто платить, той і музику замовляє. Чому б не зробити це добровільне прощання більш комфортним?

На багатьох інших аукціонах резервна ціна оплачується додатково. Шукаймо компроміс у величині цієї додаткової оплати. І не такий вже продавець беззахисний перед безпредєльщиком-покупцем. Не забули? Ми привабили
багатьох низьким стартом. Так нехай у цій суперечці, чесній і безкомпромісній, народжується істина

Крім того продавець може впливати хід аукціону шляхом подачі додаткової інформації про лот, і чисто психологічними прийомами. Чому б не зробити це комфортним вже в цьому випадку для продавця? Продумати як можна збільшити значення коментів на самому ауці, у старій версії це приваблювало багатьох. Можливо перенести коментарі вище, одразу за ставками, а не десь там нижче плінтуса за картою. Чи виділяти їх особливим шрифтом. Ну такі ми люди, що навіть дрібниці впливають на наші рішення, що тут поробиш. Чи створити можливість загружати фото у коментах, як на форумі. Не знаю чи можливо це технічно, але додаткову увагу це привабило б точно. Або якимсь іншим чином. Словом було б бажання. Як кажуть, під лежачий камінь... Вибачте за очевидність і " многа букаф".