Камiння дуже забагато... Враховуючи склад майбутнього аквасу воно приктично взагалi не потрiбно. Не той об'єм, щоб мудрувати з якимось дизайном, як на мене.. Прислухайтеся до риби насамперед, вона все таки вміє говорити)
Завдяки SergP в мене з'явилися довгоочікувані сіміліси: самець, дві самки та один мальок (нажаль не прижився). Вперше відкривши посилку, не побачив риби - тільки три мушлі.. Три години очікування додали інтриги. Перші два дні ми дивились в очі один одному. Сіміліси виявилися не такими вже боязкими, як я очікував.
Встаєш зранку, а в акваріумі новий ландшафт, мушлі на нових місцях, а сіміліси стоять на місці і роблять вигляд, що це не їхня робота.
На третій день сімейна ідилія чомусь порушилася - старша самка стала ховатися за великим камінцем на краю акваріума, на боці з'явилися "потертості". Сергій порадив вирішувати конфлікти "пересуванням меблів". Перемішування мулель на дало бажаного результату, прийлося рухати каміння. На сьогодні три рибки живуть в різних частинах акваріуму. Згоден з Hendrixом, але при такій конфліктній ситуації поки каміння залишу. "Мова" мулевців відрізняється від "мови" відомих мені цихлід
Навісний фільтр не дав бажаногоь результу, напевно велика довжина акваріуму. Розконсервував Eheim Classic 2213, виявився як раз те що треба.
З фоном поки не визначився, поки і так подобається.
Ситуація на сьогодні: "Сімейний" конфлікт поки триває. Відсадив побиту самку до гупарів, за тиждень відновилася. Самець до меншої самки симпатії не проявляв і навіть трохи поскубав за хвіст, тому сидить тепер "гастарбайтером" з гупарями і працює над ландшафтним дизайном. Самки дружно живуть в 50-ці. Думаю з місяць потримаю самця самого - можливо "заскучає" за жіночою половиною, чоловік всеж таки
На вашому місці я би знайшов більш мушель і зробив наприклад дві купки на невеликій відстані, замість того, що зараз є у вас, коли вони по одній лежать окремо.
Це повинно вирішити проблему з агресією.
Востаннє редагував Hendrix: 20.07.2015 о 11:27..
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Hendrix за це повідомлення:
Думаю все дно захищають, бо мушлі по всій площині, при черговій підміні (симіліси поховаються в мушлі), переставте мушлі на один бік (розділите акваріум між видами риб) в ту сторону куди вода корм зносить. Симіліси будуть над мушлями висіти а хроміси в іншій стороні.
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую SergP за це повідомлення:
Чергові спостереження за сімілісами:
1. Нарешті самець запрацював - в мене з'явилося декілька виводків.
2. Самки знаходяться в протилежни частинах акваріуму, а господар зайняв середину.
3. Зелені водорості майже подолав, а от з бак плівкою, поки ніяк.
4. Все ж симілісам треба співмешканців - набагато розкутіше себе ведуть (тільки кого?)
за фото та відео сильно не бийте - я тільки вчуся
Колонія (гарем? - самець по середині, а дві самки по різні боки) розрослася десь до 30 штук (3 покоління + батьки). Настарші біля 2 см та вже з'явилися смуги на тілі. Скільки вони так можуть безболісно існувати? Яка гранична чисельнісь в моєму об'ємі?
Пройшло 4 місяці і я здається вирахував граничну чисельність...Місяці півтора тому почалася агресія - якийсь мальок плавав під верхом. віддав 6 штук знайомому. За останні два дні знайшов 4 "трупіка". Не думаю що хвороба - хоча рот відкритий, очі повилазили. До цього якихось "підозрілих" хворих не бачив. Сьогодні один знову під верхом...ганяють. Виходть необхідно кудись дівати частину...
І я таке бачив, а саме агресію домінантного самця щодо деяких риб з його потомства (можливо молодих самців?) - в обмеженому об"ємі колонію сімілісів треба проріджувати...найпростіше скоротити кількість дорослих самок....Я для природного контролю використовував альтів сумбу шеллів, але в 30 л...., малувато буде місця для них.
I в 66 л -(але в 30 л)...., малувато буде місця для них. В мене живе колонія в 66 л-тож трішечки малувато-все одно треба , відокремлювати-якшо колонія більше ніж 12-15 шт.
Постало питання відправки сімілісів До Одеси. Підскажіть який варіант краще?
1. на цьому тижні "новою поштою". орієнтовно 30-35 годин в дорозі, але температура повітря непогана на цьому тижгні.
2. Залізницею. 12 годин в дорозі в ночі, але на слідуючому тижні передають близько 30 градусів.
???