|
|
28.01.2019, 14:20
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Запоріжжя, Хортицький
Дописи: 561
сказав Дякую: 147
сказали Дякую 250 раз(и) в 137 повідомленні
|
Відповідь: Креветки к пиву. (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Є питання до більш досвідчених акваріумістів.
Як годуєте замороженими кормами, коли корму треба мало, а брикет великого розміру? Трохи незручно кожен раз носити з морозилки, та чи не втрачає корм свої властивості корисні при відкритому стані у морозилці?
Сьогодні придбав ось такі "кубики", що посередині на фото. Зовсім випадково побачив, що від Акварія. Це ті, хто роблять корм також у стіках, бачив на фейсбуці рекламу та позитивні відгуки читав на форумі від харківських "титанів".
Скрытый текст
|
|
|
28.01.2019, 20:15
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 902
сказав Дякую: 1.429
сказали Дякую 481 раз(и) в 298 повідомленні
|
Re: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Блистер делю кусачками на несколько частей и в зипкулечек.
|
|
|
29.01.2019, 15:05
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
ще мінус крєвєтка))
дивина та й годі.
Равлики нормально живуть, риби теж без проблем. Соми задоволені.
Креветки чогось почали по одній вмирати на одному й тому ж місці.
ну і фіг з ними. Не бачу потреби надто сильно перейматися за "дворових" креветок, коли обслуговування в нормі та інші жителі теж.
Востаннє редагував OzzyZig: 29.01.2019 о 16:27..
|
|
|
29.01.2019, 18:47
|
|
Живу я тут
Дописи: 1.178
сказав Дякую: 540
сказали Дякую 586 раз(и) в 357 повідомленні
|
А выжившие креветки как себя ведут? По аквариуму не носятся? Вылезти из воды не пытаются?
Отправлено с моего SM-N910H через Tapatalk
|
|
29.01.2019, 20:34
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Nazgool
А выжившие креветки как себя ведут? По аквариуму не носятся? Вылезти из воды не пытаются?
Отправлено с моего SM-N910H через Tapatalk
|
Зовсім ні. Живуть як і жили.
Хотів це дописати, але забув
|
|
|
29.01.2019, 19:05
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ
Дописи: 600
сказав Дякую: 450
сказали Дякую 890 раз(и) в 326 повідомленні
|
А те що в одному місці лежать, так скоріше течією туди принесло. А вмирати можуть з багатьох причин навіть звичайні неокаридини. І не завжди вдасться вияснити чому.
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую true_red за це повідомлення:
|
|
29.01.2019, 21:15
|
|
Запорожский клуб аквариумистов
Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 144
сказав Дякую: 101
сказали Дякую 97 раз(и) в 50 повідомленні
|
Можливо ви писали, будь ласка, нагадайте, чим ви здійснюєте ремінералізацію розливної питної води «Кіссон»?
|
|
|
30.01.2019, 21:38
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від linenko_a
Можливо ви писали, будь ласка, нагадайте, чим ви здійснюєте ремінералізацію розливної питної води «Кіссон»?
|
Нічого не роблю.
Просто купую воду та підмінюю.
Водопровід не беру, бо дуже жорстка і лишає наліт в усіх "дірках". І додає діатомових (коричневий наліт)
|
|
|
30.01.2019, 23:43
|
|
Запорожский клуб аквариумистов
Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 144
сказав Дякую: 101
сказали Дякую 97 раз(и) в 50 повідомленні
|
Сподіваюсь що це не сприйматиметься як реклама, проте хочу поділитися своїм досвідом, оскільки також використовую цю розливну воду для свого акваріума (майже як у вас, тільки «старіша» модель на 30 л). Ця вода, як на мене, є надто м’якою, тому здійснюю її ремінералізацію препаратом «Птеро Аква GH+». Зараз щотижня підмінюю 5 л води, додаючи цього препарату 1,1-1,2 мл. Креветки «кристали» нормально себе почувають, а от равлики (зокрема, теодоксуси – білішають і руйнується «панцир»), виживають не всі (отже, навіть такий склад води є досить м’яким щодо загальної жорсткості).
Знову ж таки, моя особиста думка, що загибель ваших креветок пов’язана з украй м’якою водою. Можна «Кіссон» мішати 50/50 з водопровідною, втім параметри нашої водопровідної вкрай нестабільні. А для креветок важлива стабільність. На чистому «Кіссоні» почнуться проблеми з галактиками також (з усіма гідробіонтами – «осмотичний шок») та й з рослинами можливо також. Я не гуру, й навіть не професіонал, однак подумайте щодо цього. Якщо я помиляюся, будь ласка, дайте знати, в чому саме.
|
|
|
cказали "Дякую" linenko_a за цей допис:
|
|
30.01.2019, 23:50
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від linenko_a
Сподіваюсь що це не сприйматиметься як реклама, проте хочу поділитися своїм досвідом, оскільки також використовую цю розливну воду для свого акваріума (майже як у вас, тільки «старіша» модель на 30 л). Ця вода, як на мене, є надто м’якою, тому здійснюю її ремінералізацію препаратом «Птеро Аква GH+». Зараз щотижня підмінюю 5 л води, додаючи цього препарату 1,1-1,2 мл. Креветки «кристали» нормально себе почувають, а от равлики (зокрема, теодоксуси – білішають і руйнується «панцир»), виживають не всі (отже, навіть такий склад води є досить м’яким щодо загальної жорсткості).
Знову ж таки, моя особиста думка, що загибель ваших креветок пов’язана з украй м’якою водою. Можна «Кіссон» мішати 50/50 з водопровідною, втім параметри нашої водопровідної вкрай нестабільні. А для креветок важлива стабільність. На чистому «Кіссоні» почнуться проблеми з галактиками також (з усіма гідробіонтами – «осмотичний шок») та й з рослинами можливо також. Я не гуру, й навіть не професіонал, однак подумайте щодо цього. Якщо я помиляюся, будь ласка, дайте знати, в чому саме.
|
Думки у вас правильні. Я й сам до того прийшов своїм розумінням.
Коли бачив, що равлики білішають.
Рослини тримаються нормально поки що. Зараз рано робити висновки, бо
рослини ще не відновились від пересадки та не прийшли у повну норму, або не прийдуть, бо проблеми з водою.
Мабуть стану пробувати 50% водопроводу додавати у підміну. Тобто зроблю 6 літрів підміни, з котрих 3 літри водопроводу і буду спостерігати. Хоча боюсь таких дій.
Або подумаю та почитаю за ремінералізацію. Цей варіант легший має бути.
Дякую за те, що ділитесь досвідом та думками. Я лише впевнююсь, що у вірному напрямку мислю. 
Востаннє редагував OzzyZig: 31.01.2019 о 00:03..
|
|
|
31.01.2019, 14:14
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Спробував вперше протестувати воду на загальну жорсткість.
Тести звичайно Rikka, але показало воду
з акваріума на цей момент 4,5-5 градусів gH
воду з крану близько 10-11 gH
тільки що куплену воду 3-3,5 градуси gH Вода навіть не червоніла, а одразу зеленіти почала. З водопровідною було легше визначати.
Спробую змішувати з водопроводом. Пропорцію підберу пізніше.
апд: пропорцію знайшов та порахував. 20 хвилин форума, та є результат. Також зберіг калькулятор для більш швидких та легких розрахунків.
якщо комусь треба, ось тема
https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=152645
https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=224728
ось сам калькулятор. Внизу є різні сторінки.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
ще сьогодні додав під корені торф*яні таблетки. Подивлюсь на поведінку рослин.
трохи оновив перший пост.
Востаннє редагував OzzyZig: 31.01.2019 о 23:26..
|
|
|
02.02.2019, 13:41
|
|
Живу я тут
|
Купив заморожений корм Дафнія від Акварія. Галактика не їсть, бо занадто крупний.
Думаю десь промахнувся, куплю мабуть Артемію. Бо знаю що є дрібна артемія, як раз для галактики. (колись замовлялв з бердянська артемію, була чудова)
Купив Артемію а вона ще більших розмірів та якимись шматтями рваними.
Обидва блістера мене трохи розчарували.
Є ще трохи пластівців сухих, котрі розтираю в руці. Трохи їдять, але слабенько.
|
|
|
02.02.2019, 16:05
|
|
Живу я тут
Дописи: 327
сказав Дякую: 190
сказали Дякую 576 раз(и) в 145 повідомленні
|
Re: Відповідь: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від OzzyZig
Купив заморожений корм Дафнія від Акварія. Галактика не їсть, бо занадто крупний.
Думаю десь промахнувся, куплю мабуть Артемію. Бо знаю що є дрібна артемія, як раз для галактики. (колись замовлялв з бердянська артемію, була чудова)
Купив Артемію а вона ще більших розмірів та якимись шматтями рваними.
Обидва блістера мене трохи розчарували.
Є ще трохи пластівців сухих, котрі розтираю в руці. Трохи їдять, але слабенько.
|
Я брал блистеры от акврии, тоже крупная, рваная артемия, остальные корма тоже не очень, много мути и грязи, потом взял в зоомагазине в ашане продукцию неон, там каждый кубик отдельно, корм чистый, брал циклоп и моину, циклоп не очень едят, а вот моина хорошо заходит. У меня из рыб выпрыгивали только эпиплатисы. Тетры аманда, мелкие живородки и карликовые коридорасы не выпрыгивали ни разу пока что.
|
|
|
02.02.2019, 16:14
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Відповідь: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Marty
Я брал блистеры от акврии, тоже крупная, рваная артемия, остальные корма тоже не очень, много мути и грязи, потом взял в зоомагазине в ашане продукцию неон, там каждый кубик отдельно, корм чистый, брал циклоп и моину, циклоп не очень едят, а вот моина хорошо заходит. У меня из рыб выпрыгивали только эпиплатисы. Тетры аманда, мелкие живородки и карликовые коридорасы не выпрыгивали ни разу пока что.
|
От і я про це.
Люди тримають акваріуми, багато пишуть про них.
В більшості нормально, в мене жити не хтять
А за пораду дякую. Якщо наважусь, то візьму заморожений "неон".
Поки що є пластини з ринку, на вагу брав. Наче їдять трохи.
Начитався інтернету, багато хто радить тетра або сера для галактик.
Як пересилю себе стільки заплатити за баночку корму, то одразу й куплю.
Найменша фасовка 100 мл бачив. Це на скільки приблизно часу ? місяць...два.
|
|
|
12.02.2019, 22:04
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Днепр
Дописи: 13
сказав Дякую: 32
сказали Дякую 4 раз(и) в 4 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від OzzyZig
Як пересилю себе стільки заплатити за баночку корму, то одразу й куплю.
Найменша фасовка 100 мл бачив. Це на скільки приблизно часу ? місяць...два.
|
Тетра Мин мини гранулы. 100 мл 40 грамм. Хватит очень надолго и ещё останется, можно смело брать с кем то вскладчину и распловинить. Микрогранулы, галактики и театры хватают аж давятся.
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 15:05.
|