|
|
03.02.2019, 21:27
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Запоріжжя, Хортицький
Дописи: 561
сказав Дякую: 147
сказали Дякую 250 раз(и) в 137 повідомленні
|
Відповідь: Re: Перезагрузка ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Marty
Спасибо, тоже так думаю что странно, да и проблемы есть, с роталами например и эриокалоном, но это наверное предел для этого аквариума, все таки нужна более мягкая вода...
Креветкам хорошо, их там ооочень много уже, бабаулти тоже освоились, но не знаю как у них с потомством будет
|
тому варто не чіпати траву. Бо раптом десь і ікру можна витягти разом з рослиною. Та й зайвий стрес додавати.
За город не кажи. Це не город, а гарний та приємний акваріум.
За воду, ти ж наливаєш чистий водопровід, без додавання чогось?
Якщо так, то білий наліт дістає?
|
|
|
cказали "Дякую" OzzyZig за цей допис:
|
|
03.02.2019, 20:23
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Одесса
Дописи: 2.185
сказав Дякую: 424
сказали Дякую 840 раз(и) в 639 повідомленні
|
Re: Запуск кубика 25 литров или попытка создать травник, много фото ===www.aquaforum.ua===
Словил себя на мысли, что Птеро просто обязан выкупить пару фоток для своих проспектов 
Кстати, оценил насколько хорошо смотрелась Бликса под Эректусом, запомнил 
Как по мне, то коряга как-то никак.. может её горизонтально положить по диагонали ? Или попробовать убрать ?
Ещё может быть по центру явных островков растений одного типа мало, и это создаёт некоторую хаотичность. Сейчас занимаюсь тем же самым, просто мысли вслух  в природе каждый вид растет компактнее, занимая свою нишу.
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Torin21 за це повідомлення:
|
|
03.02.2019, 20:32
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 327
сказав Дякую: 190
сказали Дякую 576 раз(и) в 145 повідомленні
|
Re: Запуск кубика 25 литров или попытка создать травник, много фото ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Torin21
Словил себя на мысли, что Птеро просто обязан выкупить пару фоток для своих проспектов 
Кстати, оценил насколько хорошо смотрелась Бликса под Эректусом, запомнил 
Как по мне, то коряга как-то никак.. может её горизонтально положить по диагонали ? Или попробовать убрать ?
Ещё может быть по центру явных островков растений одного типа мало, и это создаёт некоторую хаотичность. Сейчас занимаюсь тем же самым, просто мысли вслух  в природе каждый вид растет компактнее, занимая свою нишу.
|
Я не хотел вообще ничего делать, так как скоро думал расширять аквас до литров 40-60, вот там и попробовать что-то такое сделать, а сейчас просто огород для сохранения растений, по хорошему тут надо 3-4 вида растений, а я же вон сколько напихал и на коряге уже много всего, вообще жалко избавляться от какого-то вида травы.
|
|
|
03.02.2019, 21:37
|
|
Живу я тут
|
Так то воно так, але якщо 2 тижні нічого не робити, то зросте так що вже нічого не розгледіти буде. Дуже висока трава росте, сьогодні витяг дідіпліс 40см.
Вода тільки з крану, наліт є, але не дуже, легко можна зіскребти лезом
|
|
|
03.02.2019, 22:02
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Миколаїв
Дописи: 328
сказав Дякую: 173
сказали Дякую 191 раз(и) в 125 повідомленні
|
Думаю поэтому в нано аквариумы в основном медленнорастущие растения садят. Иначе постоянные стрижки утомят быстро, да и оставить аквариум без ухода будет стремно.
|
|
|
03.02.2019, 22:33
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Запуск кубика 25 литров или попытка создать травник, много фото ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Marty
Так то воно так, але якщо 2 тижні нічого не робити, то зросте так що вже нічого не розгледіти буде. Дуже висока трава росте, сьогодні витяг дідіпліс 40см.
Вода тільки з крану, наліт є, але не дуже, легко можна зіскребти лезом
|
Підрізай ,наскільки це можливо і мабуть все.
Я відмовився від водопровіду, бо наліт був усюди. А особливо в складних місцях, що псувало вигляд, дратувало та створювало проблем для очищення.
|
|
|
03.02.2019, 22:22
|
|
Живу я тут
|
Да, это я понял, но хотелось попробовать, да и опыта поднабрался
|
|
|
03.02.2019, 22:43
|
|
Живу я тут
|
Теж хочу відмовитися від водопроводу, набридло гратися з бубном та вгадувати кількість мікроелементів та ловити радікулит від змін складу води при підмінах. Краще з осмосом буду морочитися.
|
|
|
03.02.2019, 23:15
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Запуск кубика 25 литров или попытка создать травник, много фото ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Marty
Теж хочу відмовитися від водопроводу, набридло гратися з бубном та вгадувати кількість мікроелементів та ловити радікулит від змін складу води при підмінах. Краще з осмосом буду морочитися.
|
Я б радив на початку спробувати мій варіант, якщо влаштує. Можливо це буде дешевше.
Купувати воду розливну питну, котра продається у будь якому магазині з діжки. Та знайти пропорцію для змішування з водопроводом.
Це як варіант.
Бо знайти осмосу потрібну кількість + ремінералізатор правильно вносити, теж не легко.
У будь якому разі, є ця тема для думок та обговорення та твоє рішення) 
|
|
|
03.02.2019, 23:53
|
|
Живу я тут
|
Я так і робив з самого початку, карбонатну жорсткість збивав до 5, але все одно було або передозування по мікро або нестача якогось элементу, поки підбирав дозування, вода змінювала склад і все починалося знову. Не з усіма рослинам звичайно, але дратує коли довго не виходить щось нормально виростити. Тільки починає рости і знов щось не так після підміни
|
|
|
04.02.2019, 19:59
|
|
Живу я тут
|
Все отростки от эхинодоруса розданы
|
|
|
04.02.2019, 20:07
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Одесса
Дописи: 2.185
сказав Дякую: 424
сказали Дякую 840 раз(и) в 639 повідомленні
|
Марти, а вот интересно, - что если попробовать вернуть камни и посмотреть что будет ?  Мало описанного опыта с Карпатским камнем а тут удачный вариант здоровой банки и ожидания перезапуска в большую 
Правда, я бы ещё их вытравил кислотой немного... Мне сегодня приехал комплект таких же камней и вот думаю это сделать 
|
|
|
04.02.2019, 23:24
|
|
Живу я тут
|
Не знаю, я хочу сделать по типу голландского аквариума, но там придется растения подбирать к моей воде либо покупать осмос, думал сделать скейп с несложными видами но вот не уверен что мне будет достаточно, хочу разнообразия 
|
|
|
05.02.2019, 10:27
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Marty
Не знаю, я хочу сделать по типу голландского аквариума, но там придется растения подбирать к моей воде либо покупать осмос, думал сделать скейп с несложными видами но вот не уверен что мне будет достаточно, хочу разнообразия 
|
Тоді прийшов час ще додати акваріумів))))
|
|
|
04.02.2019, 23:51
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Миколаїв
Дописи: 328
сказав Дякую: 173
сказали Дякую 191 раз(и) в 125 повідомленні
|
Я тоже пробовал водопровод сначала, но потом купил осмос. Скажу вам это вещь! Делаете воду таких параметров как вам нужно и горя не знаете. На мои 30 литров комплекта минерализации 200 гр хватит на год примерно. СО2 стал расходовать в разы меньше. Ну и самое главное креветки ожили только с осмосом. До этого было выживание. После подмен все прятались по щелям.
За романтичным названием «карпатский камень» обычно скрывается песчаник с красивыми бороздами и вкраплениями каких-то минералов. Просто попробуйте положить его в уксус.. карбонатку он будет повышать хорошо, это однозначно.
|
|
|
cказали "Дякую" Сачок за цей допис:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:52.
|