|
|
11.11.2020, 22:27
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Украина
Дописи: 257
сказав Дякую: 122
сказали Дякую 146 раз(и) в 106 повідомленні
|
Re: Запуск Аквариума 40л ===www.aquaforum.ua===
Друзья товарищи, я Вам советую не забивать мозги всякими подложками, мощным светом и сложными растениями.....
|
|
|
cказали "Дякую" KAPACb за цей допис:
|
|
12.11.2020, 07:45
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Киев
Дописи: 28
сказав Дякую: 29
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
|
Цитата:
Допис від KAPACb
Друзья товарищи, я Вам советую не забивать мозги всякими подложками, мощным светом и сложными растениями.....
|
А если бы Вы запускали 40л - какие бы растения взяли для старта ?
|
|
|
12.11.2020, 08:27
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від amee
А если бы Вы запускали 40л - какие бы растения взяли для старта ?
|
Я бы поставил пару каменюк, все остальное засадил бы монте-карло или кубой. Может еще чего то воткнул бы. Запускался бы на старой воде, старом грунте, вернее взял бы пару троку жмень старого грунта. Может каких то бактерий еще купил бы. Через день, два, начал бы подавать газ с удобрениями. Вот так я бы запускался. Но Вам такое не пойдет.
|
|
|
12.11.2020, 08:48
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Україна
Дописи: 458
сказав Дякую: 169
сказали Дякую 252 раз(и) в 179 повідомленні
|
Відповідь: Re: Запуск Аквариума 40л ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від KAPACb
Я бы поставил пару каменюк, все остальное засадил бы монте-карло или кубой. Может еще чего то воткнул бы. Запускался бы на старой воде, старом грунте, вернее взял бы пару троку жмень старого грунта. Может каких то бактерий еще купил бы. Через день, два, начал бы подавать газ с удобрениями. Вот так я бы запускался. Но Вам такое не пойдет.
|
Цілком згідний! Я запускав конкурсний аквас на монадо з підложкою від Єрмолаєва, через рік запускав туж банку з пустим грунтом - нічого поганого не хочу сказати але по моєму 2 типи запусків були одинакові. Поки грунт не замулився (1-2 місяці) рослини росли повільно. Потім вістрілили в ріст. В якості природної підложки я використовував кріль.
Креветки добре гамають і сруняють також, тому за місяць-півтора шар мулу в моїй акві був достатній. Тим більше монадо такий що добре притягує навколо себе мул.
Готових рецептів немає але яб запускався на пустому грунті, дісно поставив би коряжку або кілька цікавих каменів,на перед монте карло, можна глосу, задній фон засадив би довгостебловими для виїдання нітратів (вони швидко ростуть але надлишок поживних речовин добре виїдають). На початок поставив би бражку для подачі СО2. Монте карло а тим більше куба добре рости без СО2 не будуть. По світильнику писав. А далі будете набиратись свого досвіду.
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Shiroko за це повідомлення:
|
|
12.11.2020, 17:36
|
|
Живу я тут
Дописи: 249
сказав Дякую: 97
сказали Дякую 127 раз(и) в 84 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Запуск Аквариума 40л ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Shiroko
Поки грунт не замулився (1-2 місяці) рослини росли повільно. Потім вістрілили в ріст. В якості природної підложки я використовував кріль.
Креветки добре гамають і сруняють також, тому за місяць-півтора шар мулу в моїй акві був достатній. Тим більше монадо такий що добре притягує навколо себе мул.
Готових рецептів немає але яб запускався на пустому грунті
|
З креветками прикольний варіант. Єдине, це біологічне навантаження яке залишиться на весь час життя акваріуму. Вони будуть розмножуватися до певної кількості. В акваріум можна буде посадити менше риб. Якщо автору вони подобаються, то так, вони дуже класні перші мешканці. Пізніше вони доїдають за рибами...
Можна і без них. Тоді або підложку, або якісь таблетки з добривом для старта рослин під корінь, або трошки рідких добрив раз в тиждень. А може і цього не треба. Нажаль точно не скажу.
Садіть багато рослин при старті. Свої 10 літрів ви будете розбирати? Якщо так то у вас вже будуть рослини з розвиненою кореневою - це супер. І троха мулу перекиньте, для швидшого старту.
Перші 1-2 тиждні рослини будуть приходити в себе після пересадки. В останній старт я не встиг доробити світло і перші 1-2 тиждні все було без світла. Можливо саме через це геть не було проблем з водоростями. Рослини оговтались від стрессу, намацали корінням землю, тоді я дав світло на повну - і вони пішли в рост.
Запорука відсутності проблем з водоростями це велика біомасса рослин. Вони мають рости швидко і мати надлишок енергії. Бути здоровими. Тоді в них буде достатньо сил на синтез речовин які пригнічують водорості (і інші рослини також). Для цього потрібно світло. Не бійтесь його. Також потрібно знайти місце для потужних швидкорослих (навіть без со2) підводних рослин. Або плаваючих на поверхні рослин.
Востаннє редагував nikopol: 12.11.2020 о 18:33..
|
|
|
cказали "Дякую" nikopol за цей допис:
|
|
12.11.2020, 08:34
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Днепропетровск
Дописи: 626
сказав Дякую: 149
сказали Дякую 381 раз(и) в 245 повідомленні
|
Цитата:
Допис від KAPACb
|
Ну здратуйте...
Оно ж интересно, поковыряться, самому попробовать.
А что познавательного в просто засадить бадылля, рыбок туда, и сидеть смотреть на такое..
Я, например, мечтаю и собираюсь заделать наник на соиле сверху мелкого керамзита, с хорошим светом, двойной фильтрацией, но дюже сильно упираюсь обеими лапками чтобы обойтись без удо и газа. И чтоб еще и растения при этом хорошо расли, но не быстро. Где-то понимаю что не все в моей задумке правильно, но наметил только такой путь, ищу нить, по которой надо идти чтоб без косяков вышло. Лень, она великая сила, а бегать с заправкой баллона, и каждодневные танцы с удо уже не привлекают.
Растения хочу - мхи обязательно, анубики, буцки, что-то красненькое мини, и огородик с мелкой почвопокровки.
Главная цель, - максимально автономная система с минимальным к ней подходом.
Но, пока четко дорогу для такого блага без газа и удо не вижу, вот и ищу ее неспеша.
|
|
|
12.11.2020, 08:49
|
|
Живу я тут
|
А разве без газа и жидких удобрений нельзя красивый аквариум сделать?
Другое дело что нет опыта, вот я и говорю не заморачиваться с этим всем.
Посадить пару низкорослых эхов, сагитарии туда, пару крипт, того же стаурогина, только коричневого, побольше роголистника и вперед набивать шишки. Дальше сами разберетесь что нравится а что нет. Под эхи и крипты можно положить какие то шарики...... Короче было бы желание, можно и без мощного света, газа и удобрений сделать отличный аквариум...
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую KAPACb за це повідомлення:
|
|
12.11.2020, 16:49
|
|
Придивляюся
|
Цитата:
Допис від KAPACb
Посадить пару низкорослых эхов, сагитарии туда, пару крипт, того же стаурогина, только коричневого, побольше роголистника и вперед набивать шишки. ...
|
уточните - 'эхов' - это что такое ? 
|
|
|
12.11.2020, 23:21
|
|
Живу я тут
Дописи: 902
сказав Дякую: 1.429
сказали Дякую 481 раз(и) в 298 повідомленні
|
Ferplast (Ферпласт) Capri 50 LED - неудачный комплект + габариты неинтересные...у меня ферпласт 100 (фильтр выкинул, свет сделал светодиодный).
Из наборов не плохой с крышкой AquaEl Leddy 54л, свет там для травника под вопросом.
Аквариумы без крышки маленьких объемов хорошие габариты у Коллара, с черной задней стенкой интересные. Мне больше нравятся без крышки - есть 190л ферпласт (с крышкой) и 36л коллар (без крышки, в комплекте есть покровное стекло), 10л кубик без крышки акваэль.
Свет лучше у местных производителей заказать - хоть под цихлидник, хоть травник, хоть обычник с закатами/рассветами, таймерами. Если дружите с техникой, то свет можно и самому сделать.
Подложка не нужна, то надо землю кому-то продавать. У меня на кварцевом грунте без подложек толщина 2-3 см растения с корневым питанием лучше растут чем с подложкой.
Для травника классный грунт окатанный кварц.
Востаннє редагував Rulik: 12.11.2020 о 23:45..
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Rulik за це повідомлення:
|
|
13.11.2020, 08:51
|
|
Придивляюся
|
Цитата:
Допис від Rulik
Ferplast (Ферпласт) Capri 50 LED - неудачный комплект + габариты неинтересные...у меня ферпласт 100 (фильтр выкинул, свет сделал светодиодный).
Из наборов не плохой с крышкой AquaEl Leddy 54л, свет там для травника под вопросом.
|
По Габаритам как раз он один мне почти и подходит  А что там с фильтром - и почему в целом неудачный ?
На Aquael - посмотрел - там длинна 600 - если бы мог я бы на 600 нашел - но у меня 53 см максимальное доступное место
|
|
|
13.11.2020, 09:03
|
|
Живу я тут
|
amee, ферпластовский фильтр из того комплекта - ад для хозяина, очень громкий - работает как трактор
|
|
|
cказали "Дякую" Rulik за цей допис:
|
|
13.11.2020, 10:41
|
|
Придивляюся
|
Цитата:
Допис від Rulik
amee, ферпластовский фильтр из того комплекта - ад для хозяина, очень громкий - работает как трактор
|
А регулировки скорости у него нет ?
|
|
|
13.11.2020, 12:47
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від amee
А регулировки скорости у него нет ?
|
Мощность насоса не регулируется. Такая опция есть у дорогих внешних фильтров. Есть насадка - направляет и чуть "разбивает" поток. Проблема этого фильтра, что насос "парящий" в корпусе фильтра сильно вибрирует и вибрация передается на корпус фильтра. Морока настроить и тарахтит.
|
|
|
13.11.2020, 11:11
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Україна
Дописи: 458
сказав Дякую: 169
сказали Дякую 252 раз(и) в 179 повідомленні
|
Відповідь: Запуск Аквариума 40л ===www.aquaforum.ua===
Да закажіть собі акву під свої розміри. В Києві виробників куча, ні то в Оффтоп
Акватиці можна. Скло або звичайне або оптіквайт. Тут уже що подобається.
І вам правильно радять, тут на форумі продають або готові світильники або набір комплектуючих. Зібрати їх при елементарних знаннях не є важкою справою і дешевше.
По рослинах ( це цілком на мій смак і досвід) :
Задній план - ротала H`ra (неприхоливе -швидко росте, червоні верхівки),
Перистолистник матогросский (теж неприхотливе). Середній - крипти (на ваш смак),анубіаси, можна спробувати альтернатеру міні. Передній план -екх. ніжний справді росте швидко і без Со2 але на мою думку він для нано зависокий. Почитайте про глосостигму і наприклад ліліопсис маврікійский .
Декор мох полум'я, або павліній мох.
|
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Shiroko за це повідомлення:
|
|
13.11.2020, 11:16
|
|
Придивляюся
|
Re: Відповідь: Запуск Аквариума 40л ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Shiroko
Да закажіть собі акву під свої розміри. В Києві виробників куча, ні то в Оффтоп
Акватиці можна. Скло або звичайне або оптіквайт. Тут уже що подобається.
І вам правильно радять, тут на форумі продають або готові світильники або набір комплектуючих. Зібрати їх при елементарних знаннях не є важкою справою і дешевше.
По рослинах ( це цілком на мій смак і досвід) :
Задній план - ротала H`ra (неприхоливе -швидко росте, червоні верхівки),
Перистолистник матогросский (теж неприхотливе). Середній - крипти (на ваш смак),анубіаси, можна спробувати альтернатеру міні. Передній план -екх. ніжний справді росте швидко і без Со2 але на мою думку він для нано зависокий. Почитайте про глосостигму і наприклад ліліопсис маврікійский .
Декор мох полум'я, або павліній мох.
|
Спасибо огромное. Посмотрю.!
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:09.
|