На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Другие вопросы пресноводной аквариумистики > Общие вопросы пресноводной аквариумистики
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Общие вопросы пресноводной аквариумистики Если не знаете в какой раздел пресноводной аквариумистики задать вопрос, пишите сюда.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 01.02.2016, 21:23   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 542
сказав Дякую: 452
сказали Дякую 171 раз(и) в 124 повідомленні
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Потрібна допомога професіоналів,що до запуск ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Галя Павлюк Переглянути допис
З верху на залізо,я покладу фанеру,а по фанері пінопласт,або підложку під ламінат!
Колись мені один знайомий казав, що його діти (в вас же теж малий є) любили вишпортувати пінопласт (він же такі цікаві шаріки має), тому краще іменно підложка під ламінат, але по-товстіша. В мене 8мм просіла під вагою акви десь на половину.

IS1971 поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" IS1971 за цей допис:
Галя Павлюк (01.02.2016)
Старий 02.02.2016, 11:03   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Хмельницкий (093-693-25-67)
Дописи: 2.423
сказав Дякую: 2.246
сказали Дякую 1.426 раз(и) в 847 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Потрібна допомога професіоналів,що до запуска 240л аква ===www.aquaforum.ua===

Галя Павлюк, підпорку по середині тумби просто НЕОБХІДНО! Прогиб дна акваріума на 1-2 мм може призвести згодом до "аварії"! А вона (аварія акваріума) вам не потрібна! Тому під другий і третій щабель поперечки підкладаєте невеликий кусок ДСП + підпорка з того ДСП + підкладка з ДСП (між підпоркою і підлогою). Все, буде надійно тоді.
Якщо вирішили зверху класти ДВП то не раджу. Він м'який дуже. Кладіть ДСП плиту (столєшню) як мінімум 18 мм, IS1971 вам дав пораду де взяти таку і мід столєшнею і аквою пінопласт. З особистого досвіду кажу, що клав пінопласт 1 см товщини плотність 25 і ВСЕ було відмінно. Аква на ньому стояла 350 літрів. Практично просідання пінопласту не було. Можна і більшої плотності пінопласт взяти. Підкладку з-під ламінату не треба він же дуже тонкий. Такий я клав під акви до 30-40 літрів.
Якщо ж вам не подобається вигляд пінопласту (бо він білий) то можна подумати як його замаскувати, наприклад підібрати ОРАКАЛ відповідного кольору з столєшнею і акуратно його заклеїти зі всіх торців і все.
Удачі вам!

chelovek_73 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую chelovek_73 за це повідомлення:
IS1971 (02.02.2016), Галя Павлюк (03.02.2016)
Старий 02.02.2016, 22:32   #3
Живу я тут

Відповідь: Потрібна допомога професіоналів,що до запуска 240л акваріума!!!!! ===www.aquaforum.ua===

Здається цей продавець є на цьому форумі. Пошукайте в продажах. Якщо це він, то продавець надійний. Пошукайте юзера vitalgor. Я в нього купляв. Доставку робіть Делівері, але не Новою поштою. Рік назад було ним саме дешевше.

Про базальт не підскажу. Брав кварц фракція 2-4 мм. Пошукайте, а може хтось підскаже, як рослини ростуть на базальті і яку фракцію оптимально треба.

cказали "Дякую" IS1971 за цей допис:
Галя Павлюк (03.02.2016)
Старий 03.02.2016, 09:15   #4
Придивляюся

Звідки Ви: Івано-Франківська обл. м.Тлумач
Дописи: 70
сказав Дякую: 67
сказали Дякую 11 раз(и) в 9 повідомленні
Re: Відповідь: Потрібна допомога професіоналів,що до запуска 240л акваріума!!!!! ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від IS1971 Переглянути допис
Здається цей продавець є на цьому форумі. Пошукайте в продажах. Якщо це він, то продавець надійний. Пошукайте юзера vitalgor. Я в нього купляв. Доставку робіть Делівері, але не Новою поштою. Рік назад було ним саме дешевше.

Про базальт не підскажу. Брав кварц фракція 2-4 мм. Пошукайте, а може хтось підскаже, як рослини ростуть на базальті і яку фракцію оптимально треба.
Так,так це він!

Галя Павлюк поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.02.2016, 15:17   #5
Живу я тут

Відповідь: Потрібна допомога професіоналів,що до запуска 240л акваріума!!!!! ===www.aquaforum.ua===

Рівняйте тумбу.

Старий 05.02.2016, 21:16   #6
Живу я тут

Звідки Ви: Хмельницкий
Дописи: 186
сказав Дякую: 135
сказали Дякую 189 раз(и) в 105 повідомленні
Re: Потрібна допомога професіоналів,що до запуска 240л акваріума!!!!! ===www.aquaforum.ua===

Гарного вечора пані та панове! Вискажу і я декілька зауважень свого бачення назрівших проблем. Рівняти криво зварену тумбу це проблема, але не критично. Кладеться зверху фанера або дсп, а потім спортивний килимок, що зветься "карімат", останній по товщині підбирається в залежності від кривизни тумби. Облаштований акваріум з часом сам знайде своє місце. Так можна "витягнути" до 3мм перекосу, якщо наявно більше - слід занести тумбу тим, хто її варив.
По грунтам та підложкам: один раз за всю свою практику купував грунт і піcля перевірки кислотою заніс назад в магазин. Світлі грунти, за винятком кварцу, на 95% містять вапнякові сполуки, базальт злежується, галька класно, але дорого. Гранітна крихта, відсіяна за розміром та промита - дешево та сердито. Якщо знайдеться колота кубиками 3мм - взагалі мрія. Наскільки я розумію, в цьому акваріумі освітлення для росту рослин вистачить, для інтенсивного росту - ні! Тому поживні підложки я б не рекомендував, все наладиться само по-собі, а от з появою водоростей будете створювати нову тему. Як на мене, найкраще боротися з останніми підмінами води та сифонкою грунту, а як сифонити з підложами, краще не взнавати на своєму досвіді. І товщину грунту радив би не перевищувати 5см, і то тільки біля заднього скла, спереду для покровки вистачить 2см. Берем довж. акв. в дм множимо на шир. акв. в дм множимо на товщ. грунту в дм (макс. 0,4) - отримуємо об'єм грунту в літрах. Запевняю, що при такій товщині грунту все чудово росте і при найменшій підозрі на закисання сифониться на раз/два. Отримуємо стан акваріуму як після вдалого перезапуску. Якщо є бажання пройти через усі "граблі" акваріумістики що до грунтів - пропускаємо увесь зміст цього абзацу по-за увагою.

MVN поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" MVN за цей допис:
Галя Павлюк (05.02.2016)

Share/Bookmark

Відповідь

Мітки
sos

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:14.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts