з рибою наче і визначився та через розмаїття видів, постійно беруть сумніви + вартість.
За 2 тижні спробую розформувати травник, пристроїти рослини, далі - пошук/закупка каміння, підготовка піску, та запуск акваріуму.
В підборі риби головне - мініатюрність, відносно мирне співіснування, головне - однакова кормова база.
Буду опиратись на можливості пошуку риби та фінанси, для покупки, хочеться одразу заселяти акваріум мальком 2-3см.
Востаннє редагував quartz: 10.02.2014 о 15:17..
Переглядів: 34025
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую quartz за це повідомлення:
Re: З травника в Танганьїку ===www.aquaforum.ua===
-=IGOR=-, Хороша фільтрація та потік води - хороші умови для росту мохів, є - Мох Бабл (moss sp. Bubble), так його віддерти важко навіть від скла так приростає, тут питання не в тому щоб мох знайшов собі місце - його можна привязати, а з часом нитки зрізати а мох вже приросте до каміння, те саме з мохом королівським - Queen (Amblystegiaceae sp Manaus), треба пробувати, а там видно буде)
Відповідь: Re: З травника в Танганьїку ===www.aquaforum.ua===
quartz, Вітаю вас із таким кроком ,як перебудова акви.
Так погоджуюсь із Михайлом стільки мушлевців не варто утримувати в одній акві.Як на мій смак залишив би симілісів та каудопунтатів.Перші за рік два зроблять дуже цікаву родину й триматись біля мушль, а каудопунтати будуть радувати око переодичними нерестами в своєму куті та плаванням по цілому акваріуму.Успіхів.
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую navy за це повідомлення:
Цитата:
Допис від quartz
-=IGOR=-, Хороша фільтрація та потік води - хороші умови для росту мохів, є - Мох Бабл (moss sp. Bubble), так його віддерти важко навіть від скла так приростає, тут питання не в тому щоб мох знайшов собі місце - його можна привязати, а з часом нитки зрізати а мох вже приросте до каміння, те саме з мохом королівським - Queen (Amblystegiaceae sp Manaus), треба пробувати, а там видно буде)
Я ж і кажу ,що тільки яванський знаю
От тут як альтернатива,здається нитчатка.Великий об'єм,багато світла,мало риби.
Шановні, захоплені танганьїкою люди, як ви боретесь з тим, що Вам хочеться все різноманіття озера бачити в своїх акваріумах, а можливостей вистачає лише на кілька видів...
Відповідь: Re: З травника в Танганьїку ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від quartz
Шановні, захоплені танганьїкою люди, як ви боретесь з тим, що Вам хочеться все різноманіття озера бачити в своїх акваріумах, а можливостей вистачає лише на кілька видів...
То є найбільша проблема .
Світ танги настільки різноманітний що охопити все практично неможливо .
Але прагнути до цього треба
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення:
Відповідь: З травника в Танганьїку ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від mazapura
цікаво почути думку Swan-а -- "як ви боретесь?"
я-то хоч спільну заначку "пиво+риба" роблю
Щоб не сваритись з жінкою за життєвий простір для риб я зважився на будівництво хати .
А там підвальчик де буде багато пива , риби і води
Це все що вдалось відвоювати , але зате сто квадратів власноі територіі , де мені ніхто не скаже скільки і яких акв ставити . Можу навіть всю площу залити водою
Навесні почнеться
Ці 12 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення:
Я свою жіночку вже майже обкрутив,а точніше це вона мене,говорить бачу королевства тобі маловато розійтись нема де.Так ще маю ще поряд з хаткою ще один невеличкий будиночок на 100кв,от я і замислився.Прийде весна,а вже в голові мислі бурлять.От так і боремся,боремся і побороть не можемо.
Ці 11 користувач(ів) сказали Дякую вадим с за це повідомлення:
Відповідь: З травника в Танганьїку ===www.aquaforum.ua===
І в боротьбі із зеленим змієм перемагає змій. Мені все життя було мало тих ємностей що маю.Але навідь коли мешкав по гуртожитках,на хатах під час служби все одно мав пару акв в користування. На разі теж стоїть майже тонна води в однокімнатній хаті. Вже пару років цей паритет не порушується й слава Богу.
Ці 12 користувач(ів) сказали Дякую navy за це повідомлення: