Посадка Neofinetia falcata ПО-КРОКОВА. Та догляд.
Фото №1 - співвідношення діаметра каркаса до діаметра горщика. Горщик кераміка внутрішній діаметр зверху десь близько 9-10 см. нижче 8. висота без ніжок 13 см, з ніжками 15 см. Діаметр каркаса 6 см.
Фото №2 - Каркас зроблений із нержавіючої сітки... вважаю найкращий варіант. робити просто і легко.. переваги в тому, що можна зробити будь-якої довжини і діаметру який вам потрібно. Нержавіючу сітку купити у великих містах не є проблемою. У дрібних можна замовити по інету. Я використовував сітку з вічком 3,5 мм, але краще брати з вічком 5-6 мм.
Фото №3 - далі на каркас укладаємо мох СФАГНУМ (виключно сфагнум) замочений і віджатий, тобто робимо основу. Нагадаю мох у мене свій із лісу сам збирав. Зверху в мене посаджений інший мох живий для декору (ФОТО 10-12).. ВСІ НЕОФЕНЕТІЇ ПОСАДЖЕНІ ВИКЛЮЧНО В СФАГНУМ (МЕРТВИЙ був сухим)!
Фото №4 - ставимо на вершину саму рослину
Фото №5 - Обкладаємо коріння сухим мохом із кращою структурою. Сухий тому що тут щільне укладання не потрібне і навпаки потрібно щоб вийшло рихло і повітропроникне. Знову пов'язуємо ліскою. При цій операції і перед нею приміряємо купину до горщика.. якщо десь діаметр не підходить або у вас зайвий десь мох його просто вищипати трохи і довести до потрібної форми і розміру, а потім вже укладати сухий мох зверху.
Фото №6,7,8,9 - ставимо купину в горщик та поливаємо. Після поливу як мох стане м'яким і буде піддаватися формуванню рівняємо руками купину сильно не утрамбовуючи мох але ущильнюючи його. Що не укладається і стирчить остригати ножицями.