На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Фотографії акваріумів учасників форуму.
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Фотографії акваріумів учасників форуму. Розміщуйте фотографії та описи своїх акваріумів, розповідайте про процес створення композицій тощо.

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 23.03.2013, 14:54   #1
Африка в подвале

Живу я тут. Мохоманьяк

Звідки Ви: Закарпатская обл.
Дописи: 3.015

сказав Дякую: 1.623
сказали Дякую 1.533 раз(и) в 947 повідомленні
KRustik KRustik поза форумом 23.03.2013, 14:54
Рейтинг: ()

Вітаю.
Ось і настав час створити тему про довгоочікуваний мною акваріум для африканських цихлід озера Малаві.
Чому Малаві? Признаюсь чесно - спочатку думав про Танганьїку. Але переглядання тем, поглинанняі інформації та неймовірна кольорова гама Малаві - остаточно перехилила шальки терезів на сторону саме малавійців. І я ні скільки не жалкую про це.
Але про все по-порядку.
Маємо:
Акваріум: 1500*600*600 = 540л. Скло 10мм. Ребра, стяжки. Склеєний власноруч.

Тумба: зварена моїм вітчимом в гаражі.

Грунт: - кварц 2-3мм. Шар 3-4см.

Декорації: каміння назбиране на березі нашої річки Тиси.

Фон: Juwel Poster2 XL, 150х60 см.

Фільтрація: фітофільтр + два внутрішні фільтри для перемішування води та додаткової фільтрації.

Обігрів: 2*300вт.

Освітлення: дві кришки зі світлодіодними стрічками. Спереду стрічка білого кольору, а позаду спаяна комбінація білого, синього та червоного кольорів. І все це приклеєно до радіатора. Але цього було замало, тому доставив по енергозберігалці.

Населення:
З цим питанням було найбільше проблем. Це фундамент правильного існування біотопу цихлід. Згоден, що не лише цихлід. Але інші риби можуть вибачити деякі помилки - цихліди не завжди.
Проблема полягала в правильному і розумному підбору населення. Багатьом форумчанам, мабуть, я надоїв зі своїми безглуздими питаннями. Хоча для мене вони були важливими.
Зваживши всі "за і проти", ставка була зроблена на рибу середнього розміру. Було обрано 9 видів риб по 6 особин кожного виду, загальною кількістю 54 особини:
1. Cynotilapia afra 'Cobue'
2. Pseudotropheus socolofi "Albino"
3. Labidochromis caeruleus "Mbowe yellow"
4. Maylandia sp. "Msobo Magunga"
5. Pseudotropheus saulosi
6. Melanochromis sp. "Blue auratus"
7. Maylandia estherae "Orange Metangula"
8. Pseudotropheus interruptus
9. Labidochromis sp. "Mbamba Bay"
Риба замовлялась розміром 2,5 - 4см.
Нажаль не обійшлось без втрат: одна рибки загинула в дорозі, а друга померла на слідуючий день у мене.
Видовий склад мого акваріуму не є еталоном на який потрібно рівнятися. Я намагався врахувати більшість нюансів. Вибирав з того що було запропоновано. І уже сам бачу деякі помилки:

1. підібрана риба з великою вирогідністю беде схрещуватись між собою. Про це я знав. Але я не планую утримувати чисті лінії, розводити і продавати рибу;
2. майже вся малеча подібна між собою - тому важко визначити хто де. З досвідом прийде.

Ну і загальні фото акваріума:

Вид аквариума на 27.03.13:

Більше фото в профілі.

Востаннє редагував KRustik: 27.03.2013 о 18:37.. Причина: Добавил фото.
Переглядів: 26329
Відповісти з цитуванням
Ці 12 користувач(ів) сказали Дякую KRustik за це повідомлення:
denis73 (07.05.2013), iya (07.05.2013), mani29 (23.03.2013), njkz09 (24.06.2015), oksy35 (28.03.2013), Oleg_P (09.10.2013), Profundis (28.03.2013), r0man (30.06.2015), Roman04 (23.03.2013), Атлантида. (23.03.2013), Игорь Колосан (07.05.2013), Петруха.Киев (24.03.2013)

Share/Bookmark

Мітки
малавийские цихлиды, фитофильтр, цихлидник, цихлиды, цихлиды Малави

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 16:48.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts