Результати опитування: Какой аквариум Вам понравился?
|
1.
|

|
57 |
18,39% |
2.
|

|
48 |
15,48% |
3.
|

|
43 |
13,87% |
4.
|

|
140 |
45,16% |
5.
|

|
60 |
19,35% |
6.
|

|
153 |
49,35% |
7.
|

|
31 |
10,00% |
8.
|

|
82 |
26,45% |
9.
|

|
143 |
46,13% |
 |
|
15.11.2016, 00:13
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
|
Відповідь: Голосование.Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Мої 5 копійок щодо конкурсних робіт
Вже декілька разів переглядав конкурсні роботи, і в мене все сильніше складається таке враження, що це не конкурс біотопів а змагання, хто знайде ефектніші коряги і запустить більше риби...
Біотопний від дизайнерського акваріуму відрізняється тим, що він максимально формується й оформляється під певну місцевість із максимально сприятливими і комфортними умовами для існування місцевих гідробіонтів. Естетика даного виду акваріумів полягає в його природному вигляді і комфортних умовах для мешканців.
Із конкурсних аквасів таких, на жаль, небагато.
Не можу зрозуміти, чому організатори настільки неякісно зменшили фото №1, можна лише здогадуватися, що є в тому акваріумі...
Акваріуми №№2, і 6 схожі на набори для ухи а не біотопи. накидати деревини і запустити максимум риби - ви в природі таке бачили?!! Всі, хто хоча б трохи тримав удома окунів, підтвердять, що це агресивні риби, які в умовах відсутності достатньої кількості укриттів просто перетовчуть один одного. А покласти корягу на пісок і запустити туди купу риби - ви це серйозно вважаєте біотопом?!! Однак, якщо оцінювати просто дизайн - мені вони оба подобаються, оригінальні і красиво оформлені.
Аквас №9 мені зразу сподобався, але потім я побачив у ньому сома... Сом - дуже цікава і неординарна для спостереження риба, але той акваріум для нього надто вже малий, риба в ньому буде постійно змінювати пейзаж, чіпляючи корягу, але сама ідея акваріуму мені подобається, просто автору треба було взяти меншу рибу (або бііільший акваріум).
Аналогічна сому ситуація з раками (№4) - ідея для біотопу хороша, але місця там катастрофічно мало (хоч автор і намагався використати дзеркальний ефект, але раки не люди, їх так не обманеш), з часом може розпочатися канібалізм.
Найбільше мені сподобався біотоп №8, там усе в принципі гармонійно підібрано й реалізовано - і рослини, і риби, і якість фото хороша. Цікаво буде поспостерігати за ним у розвитку і почитати про остобливості. Оригінально оформлено біотоп №5, туди б ще хоч щось живеньке, плаваюче чи повзаюче.
Хто дозволив мені, невдячному смерду, так критикувати деякі конкурсні роботи? Все просто - мій досвід; я все своє свідоме життя провів біля води, багато спостерігаючи за життям водойм (це і ставки, які щороку спускають, і маленькі річечки, і Південний Буг, і Дністер). Маю певний досвід утримання в домашніх умовах місцевих жаб (зимували в тераріумі), південнобузького сома (жив кілька місяців у 100 літровій балії), європейських тритонів, троголкових колючок, окунців, карасиків і ін.
І мої спостереження і досвід кажуть мені, що більшість конкурсних біотопів було зроблено так: залили воду, поклали туди корягу, запустили рибу (якнайбільше риби), відзняли ту уху і повикидали все... головне, щоб красиво, а люди не будуть придивлятись, вдумуватись і аналізувати, правда ж? усе виключно для цього конкурсу... Прикро, що конкурс державного рівня знані майстри сприймають несерйозно.
Вибачте, якщо когось цим образив, просто потрібно серйозніше ставитись до таких заходів, підвищувати рівень місцевих конкурсів, тоді будуть успіхи й на міжнародних.
Сподіваюся на конструктивний діалог а не образи в мою сторону і з нетерпінням чекаю описів усіх акваріумів!
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
15.11.2016, 06:54
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Re: Відповідь: Голосование.Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Aleron,
Дякую.
За Вашим, дещо критичним постом, криється щире вболювання за цю, відверто кажучи, не просту тему. Відчувається переймання справжнього шанувальника біотопного акваріума вітчизняної природи. Дякую.
Відповім особисто за себе. За всіх учасників віддуватись не маю морального права, бо вважаю їх роботи - шедеврами найвищого рівня.
Дійсно, на мій сором я дещо недопрацював, тим самим підвівши красу своєї рідної природи. На жаль.
Але!
Я не є майстром. Я тільки вчусь. Був би дуже вдячний за роботу над помилкаии, щоправда бажано після оголошення результатів.
І,до речі, може трохи передчасно, але
ласкаво прошу на наступний конкурс ( вірю - буде) та матимете нагоду зробити краще. Від цього ідея та конкурс тільки виграють.
Дякую за небайдужість та щирі переживання.
Востаннє редагував Вячеслав69: 15.11.2016 о 08:36..
Причина: орф.помилки
|
|
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
15.11.2016, 15:09
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
|
Відповідь: Голосование.Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Aleron
. Всі, хто хоча б трохи тримав удома окунів, підтвердять, що це агресивні риби, які в умовах відсутності достатньої кількості укриттів просто перетовчуть один одного. А покласти корягу на пісок і запустити туди купу риби - ви це серйозно вважаєте біотопом?!! Однак, якщо оцінювати просто дизайн - мені вони оба подобаються, оригінальні і красиво оформлені..
|
Вибачте, а Ви бачили хоч раз поведінку окуня не в акваріумі, а у водоймі? Особливо як вони зграєю атакують малька? Окунь поза згараєю в природі - це нонсенс, зазвичай мімімум 15 стоять поряд.
А щупачки стоголітки в малих річках стоять попід кладками, а навколо сотні малька? А що робиться по берегам річки, яка підмила корені вільх, які нависають над водою.
Так що якщо б шостому акваріумі немає рослин і батато риби - це аж ніяк не говорить про те, что такого немає в природі, навпаки такі "пейзажі" в малих річках попід берегом глибоководних ділянкок ("ям") скоріше норма, ніж виключення.
А ось раки і соми в 4 та 9 дійсно псують загальне враження - дуже вже непропорційно виглядає.
|
|
|
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
|
|
15.11.2016, 15:50
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Миргород, Полтавская обл.
Дописи: 2.900
сказав Дякую: 3.136
сказали Дякую 7.314 раз(и) в 1.569 повідомленні
|
Re: Відповідь: Голосование.Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Aleron
Біотопний від дизайнерського акваріуму відрізняється тим, що він максимально формується й оформляється під певну місцевість із максимально сприятливими і комфортними умовами для існування місцевих гідробіонтів. Естетика даного виду акваріумів полягає в його природному вигляді і комфортних умовах для мешканців.
|
Почти все аквариумы выглядят именно так. Такое ощущение что вы сами не поняли что написали. Работы №4,5,6,8 и 9 выглядят как фрагменты живой природы. Я, так же как и вы, много времени провел на берегах наших водоемов. В детстве увлекался рыбалкой и часто просто нырял с маской и ластами вдоль берегов. Поэтому знаю что пишу.
Цитата:
Допис від Aleron
накидати деревини і запустити максимум риби - ви в природі таке бачили?!!
|
Видели. На мелководье.
Цитата:
Допис від Aleron
Всі, хто хоча б трохи тримав удома окунів, підтвердять, що це агресивні риби, які в умовах відсутності достатньої кількості укриттів просто перетовчуть один одного.
|
Держал несколько раз окуней продолжительное время. То что вы пишете, из пальца высосано. У них бывают мелкие потасовки в виде тычков, но не более того. Они реально стайная рыба. Чем меня и подкупили в свое время.
Цитата:
Допис від Aleron
Аквас №9 мені зразу сподобався, але потім я побачив у ньому сома... Сом - дуже цікава і неординарна для спостереження риба, але той акваріум для нього надто вже малий, риба в ньому буде постійно змінювати пейзаж, чіпляючи корягу, але сама ідея акваріуму мені подобається, просто автору треба було взяти меншу рибу (або бііільший акваріум).
|
Вот вы не видели этот аквариум, а так рассуждаете. Я видел его (скажу сразу это не моя работа). Назовите его параметры. Идем далее... насчет измены пейзажа. Чтобы получить такой динамический снимок, понадобилось три человека. Один фотограф, два ассистента и палка. Да! Сома гоняли палкой, да простит меня Гринпис. Ни одна коряга не сдвинулась! Они там гораздо крупнее чем вы думаете и выходят наверх за пределы банки. Но показывать шторы не хотелось, поэтому снимок обрезали по уровню воды.
Цитата:
Допис від Aleron
Аналогічна сому ситуація з раками (№4) - ідея для біотопу хороша, але місця там катастрофічно мало
|
Тот же вопрос: назовите его объем.
Цитата:
Допис від Aleron
І мої спостереження і досвід кажуть мені, що більшість конкурсних біотопів було зроблено так: залили воду, поклали туди корягу, запустили рибу (якнайбільше риби), відзняли ту уху і повикидали все... головне, щоб красиво, а люди не будуть придивлятись, вдумуватись і аналізувати, правда ж? усе виключно для цього конкурсу...
|
Работа номер 6 сфотографирована спустя месяц после запуска рыбы. Работа номер 9 прожила около месяца после съемки и была разобрана для следующего конкурса.
Вот честно, не хотел сразу комментировать ваш пост. Но поскольку своими глазами видел насколько вы не правы, а выдаете свои доводы за истину в последней инстанции, просто не выдержал. Ничего личного, но вы не правы почти по всем пунктам.
П.С. я не участник этого конкурса и лицо не заинтересованное. Просто был свидетелем этого мероприятия (за пределами форума).
|
|
Ці 13 користувач(ів) сказали Дякую L.I.N.K. за це повідомлення:
|
-Helga- (16.11.2016), -шут- (15.11.2016), ander67 (15.11.2016), barvinok62 (15.11.2016), IgoR дым (15.11.2016), Innki (16.11.2016), Kusaka (22.11.2016), myprog (15.11.2016), sergiyko (15.11.2016), ZUMMM (15.11.2016), Вячеслав69 (15.11.2016), Карача (15.11.2016), Ю.В. (15.11.2016) |
15.11.2016, 17:46
|
|
Модератор клуба "Цихлидка"
Звідки Ви: Миргород.Полтавская обл.
Дописи: 10.426
сказав Дякую: 12.839
сказали Дякую 17.149 раз(и) в 5.558 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Aleron
Не можу зрозуміти, чому організатори настільки неякісно зменшили фото №1, можна лише здогадуватися, що є в тому акваріумі...
|
Фото не увеличивается несмотря на две попытки автора заменить фотографию.Почему? Не беру судить я не специалист.....
Цитата:
Допис від Aleron
Сподіваюся на конструктивний діалог а не образи в мою сторону і з нетерпінням чекаю описів усіх акваріумів!
|
С большинством не согласен в корне...,НО каждый имеет право на свое мнение (видение ) вопроса.
|
|
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Карача за це повідомлення:
|
|
15.11.2016, 12:22
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Санкт-Петербург
Дописи: 113
сказав Дякую: 106
сказали Дякую 601 раз(и) в 106 повідомленні
|
Re: Голосование.Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Приветствую. Судейский бланк отправил. Аквариумы хороши, но большинству снизил балл за жизнеспособность. Биотопность оценивал прежде всего с точки зрения передачи автором атмосферы природного биотопа и использования материала, поскольку состав рыб везде корректен.
|
Ці 11 користувач(ів) сказали Дякую Biotope Aquarium за це повідомлення:
|
-Helga- (17.11.2016), -шут- (15.11.2016), Andrew1 (15.11.2016), barvinok62 (15.11.2016), IgoR дым (16.11.2016), myprog (15.11.2016), sergiyko (15.11.2016), ~Terez@~ (25.11.2016), Вячеслав69 (15.11.2016), Карача (15.11.2016), Юрий1 (15.11.2016) |
15.11.2016, 13:00
|
|
Super Moderator
Дописи: 8.688
сказав Дякую: 6.565
сказали Дякую 9.134 раз(и) в 3.930 повідомленні
|
Я тоже проголосовал)) Прекрасные работы и с т.з. оформления, и с т.з. передачи особенностей наших биотопов. К сожалению, не могу согласиться с коллегой
Цитата:
Допис від Biotope Aquarium
поскольку состав рыб везде корректен
|
Увы, не везде. Причем, в основном не везде, особенно с т.з. перспективы аквариумов во времени с учетом роста рыбы. Невозможность обеспечить у себя это условие, кстати, и стало причиной того что я все-таки не подавал заявки на участие в конкурсе)) Но, поскольку наша рыба достаточно своеобразная, как для содержания в малых и средних объемах, то я при голосовании этот момент не учитывал.
Поздравляю еще раз всех участников с прекрасными работами, а организаторов с прекрасным конкурсом!
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Ю.В. за це повідомлення:
|
|
15.11.2016, 22:53
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Санкт-Петербург
сказав Дякую: 106
сказали Дякую 601 раз(и) в 106 повідомленні
|
По критерию "биотопность" определяется видовой состав, а сочетание и размеры гидробионтов учитываются в критерии "жизнеспособность".
Цитата:
Допис від Ю.В.
Увы, не везде. Причем, в основном не везде, особенно с т.з. перспективы аквариумов во времени с учетом роста рыбы. Невозможность обеспечить у себя это условие, кстати, и стало причиной того что я все-таки не подавал заявки на участие в конкурсе)) Но, поскольку наша рыба достаточно своеобразная, как для содержания в малых и средних объемах, то я при голосовании этот момент не учитывал.
Поздравляю еще раз всех участников с прекрасными работами, а организаторов с прекрасным конкурсом!
|
|
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Biotope Aquarium за це повідомлення:
|
|
16.11.2016, 22:20
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Кузнецовск
Дописи: 6
сказав Дякую: 5
сказали Дякую 5 раз(и) в 2 повідомленні
|
Не понимаю за что 9 -ке стоко очей..за сома? Каряга?может мне кажется но работы там минимум..работы под номером 1-4-8.мне в разы больше понравились ну щучька ещё(но кто нереал сожрет и подавитсЯ) была у меня окуней сожрала в Реал неповерю...Создаётся впечатление что надувают  Потому и отдал свой голос за 8ку все рыбы что там есть жыли и у меня (не только на фотосессию) с растениями сложнее скорее всего как и у большинства фон ..врятли они жывые (тем более не было времени создать натурально всё)что бы мне гуру здешние не говорили..нашу лилию не так просто в аквариуме прижыть в столь короткий термин..и вообще чет все в абстракцыю ударились..чёрный квадрат итд..с таким посылом здесь мог бы выиграть биотоп с унитазом посреди аквариума..хотелосьбы ГУРУ этого форума посоветовать быть попроще..Ато иногда ваш бред аж зашкаливает  Извените если кого обидел но это чисто моё мнение..
|
|
|
cказали "Дякую" Спавач за цей допис:
|
|
16.11.2016, 23:10
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Миргород, Полтавская обл.
Дописи: 2.900
сказав Дякую: 3.136
сказали Дякую 7.314 раз(и) в 1.569 повідомленні
|
Скрытый текст
Цитата:
Допис від Спавач
Не понимаю за что 9 -ке стоко очей..за сома? Каряга?может мне кажется но работы там минимум..работы под номером 1-4-8.мне в разы больше понравились ну щучька ещё(но кто нереал сожрет и подавитсЯ) была у меня окуней сожрала в Реал неповерю...Создаётся впечатление что надувают  Потому и отдал свой голос за 8ку все рыбы что там есть жыли и у меня (не только на фотосессию) с растениями сложнее скорее всего как и у большинства фон ..врятли они жывые (тем более не было времени создать натурально всё)что бы мне гуру здешние не говорили..нашу лилию не так просто в аквариуме прижыть в столь короткий термин..и вообще чет все в абстракцыю ударились..чёрный квадрат итд..с таким посылом здесь мог бы выиграть биотоп с унитазом посреди аквариума..хотелосьбы ГУРУ этого форума посоветовать быть попроще..Ато иногда ваш бред аж зашкаливает  Извените если кого обидел но это чисто моё мнение..
|
Спавач, Оффтоп
а не стыдно в 37 лет не знать что жи ши пишется через "и", а не через "ы"? Хотя и без этого ошибок море. Аж глаз режет. Извините если вас обидел, но это чисто моё мнение....
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую L.I.N.K. за це повідомлення:
|
|
17.11.2016, 00:28
|
|
Придивляюся
Дописи: 6
сказав Дякую: 40
сказали Дякую 22 раз(и) в 6 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Спавач
может мне кажется но работы там минимум..
|
А ви шановний, не берете до уваги що зібрати матеріал це вже велика праця.... я сумніваюсь що учасники ці коряги, рослини та живність брали в магазині. Творці цих робіт намагаються звернути увагу на красу рідних водоймищ, а ви та вам подібні "критики" можуть тільки язиком чесати та в муку пердіти (вибачте за брудну лайку)
|
|
|
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Аsтронотуs за це повідомлення:
|
|
17.11.2016, 05:53
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Відповідь: Re: Голосование.Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Спробую трохи відгавкатись. Я не ГУРУ, більше того - людина не складна, тому маю право. Як, до речі, будь хто вільно висловити свою думку, якою би критичною вона не була.
Оффтоп
Якщо зможу. Складне завдання, бо не всі думки чітко виражені, не всі аргументи деструктивної критики зрозумів
Цитата:
Допис від Спавач
.Создаётся впечатление что надувают
|
[QUOTE]
Хибне враження. Більшість акваріумів орієнтована на прискіпливу оцінку компетентного жюрі. За життєздатність чи не найбільша кількість балів. Дочекаємось вердикту суддівської бригади, та повернемось до діспуту. :-Згода?
Цитата:
..врятли они жывые (тем более не было времени создать натурально всё)что бы мне гуру здешние не говорили..нашу лилию не так просто в аквариуме прижыть в столь короткий термин..
|
Запевняю, всі рослини живі, в моєму випадку з Дніпра, частково з Кошової. На 80% всі цілі й після фотосесії. Але деякі, на жаль, постраждали. Попропадало старе листя, але з'явились молоді пагони. Тому мушу визнати -дійсно, восени складнувато адаптувати на всі сто відсотків рослини з природніх водоймищ.
Цитата:
и вообще чет все в абстракцыю ударились..чёрный квадрат итд..с таким посылом здесь мог бы выиграть биотоп с унитазом посреди аквариума..хотелосьбы ГУРУ этого форума посоветовать быть попроще..Ато иногда ваш бред аж зашкаливает
|
А ось тут, звиняйте. Маю право на власне бачення. Подобається кому, чи ні. Відповідає очікуванням, стереотипам, стандартам чи ні, чорний квадрат Казиміра Малєвича - то його квадрат. Моє - то моє. Маю право. Не влаштовує? То створіть свій власний квадрат чи будь яку іншу геометричну фігуру. А ми пооплодуємо. Можливо.
Цитата:
Извените если кого обидел но это чисто моё мнение..
|
Не переймайтесь. Вважаю, що той, хто щось зробив в рамках цього чи будь-якого конкурсу - має чітке розуміння, що не коників з гімна ліпив. Тому чого ображатись на ненадто аргументовану, ненадто конструктовну критику?
А за розумні підказки відповідального критика чого не подякувати? Буду тільки радий.
|
|
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
17.11.2016, 08:33
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Украина, г. Днепропетровск
сказав Дякую: 181
сказали Дякую 112 раз(и) в 42 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Спавач
.с таким посылом здесь мог бы выиграть биотоп с унитазом посреди аквариума..
|
Чего-то мода в последнее время пошла об унитазах в акве говорить. Странный народ......зачем говорить???, поставьте себе унитаз в акву и участвуйте в конкурсе, посмотрим - сколько голосов Ваша работа наберет?
Критика - серьезная штука, надо бы покорректнее высказываться. Нет других слов - тогда лучше промолчать
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую vladaa333 за це повідомлення:
|
|
15.11.2016, 18:47
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: Харків
Дописи: 2.224
сказав Дякую: 2.910
сказали Дякую 3.564 раз(и) в 1.853 повідомленні
|
1,2,6.КЛасс
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую slava boroda за це повідомлення:
|
|
17.11.2016, 06:47
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Миргород
Дописи: 284
сказав Дякую: 1.280
сказали Дякую 538 раз(и) в 156 повідомленні
|
Дякую всім за критику. Кажучи про свою роботу, я нею не задоволений. Планів зробити щось цікаве було досить багато, але вийшло так....
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую sergiyko за це повідомлення:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:05.
|