|
|
20.02.2018, 14:49
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
|
Відповідь: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
2017 07 18
Останні фото легенди
І повернення додому (ау, фанати-грінпісівці, ви своїх гупок, коли набриднуть, теж випускаєте назад у природу?..)
Отже, біотопний акваріум за мотивами озера Гуральня проіснував у мене з 16.09.2016 до 18.07.2017 - 10 місяців і, якби не форс мажор, існував би дотепер.
Пережили ми з ним багато, я власними синяками здобув необхідний і об'ємний досвід утримання місцевих біотопів і чесно ним ділився, списавши дві теми. Вам дякую за інтерес, лайки і підтримку!
Мушу зізнатися, цей біотопний рух захопив мене настільки, що зараз продовжую вивчення місцевої флори-фауни, розширивши межі і ускладнивши експеримент (тепер зосередився на сезонних кліматичних змінах, нових видах, альтернативній фільтрації і максимальній автономності системи).
І експеримент розвивається успішно, цього року спробую підкорити ним американський конкурс.
|
Ці 12 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
A.Lonko (23.02.2018), Holy Diver (16.12.2019), Ilana (28.03.2018), Innki (02.04.2019), Mykhaylo (23.02.2018), Opsis (22.02.2018), Uliana (11.03.2018), Анатолий (04.04.2018), Вячеслав М (20.02.2018), Михайло (11.05.2018), РомаУж (28.03.2018), Хелена (28.03.2018) |
23.02.2018, 12:00
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
|
Відповідь: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Оффтоп
Ну "выпуск назад" - спорная манипуляция, сопровождаемая риском интродукции.
Да в большинстве случаев безвредная, тем более на фоне того что у нас в водоемы выбрасывают, но может получиться как с пистией на Северском Донце. Ведь даже если специально из "культурных" аквариумов ничего не подсаживали, то с инвентарем и пр можно непонятно что занести.
|
|
|
cказали "Дякую" Mykhaylo за цей допис:
|
|
23.02.2018, 13:26
|
|
Живу я тут
|
Mykhaylo, Оффтоп
я цей ризик передбачив і попередив. Даний акваріум був розміщений окремо від інших, усе обладнання для його обслуговування було індивідуальним і в інших не використовувалось. Годував окремо власним кормом з власної тари. Після будь-яких маніпуляцій начисто вимивав руки.
Я це робив, щоправда, більше для захисту інших акв, оскільки в Гуральні багато зараженої риби. І дотепер усе в порядку.
Інвазії немісцевими видами також виключені, оскільки в озеро повернув те, що з нього ж узяв.
Але, в будь-якому випадку, на Гуральні постарались уже до мене (елодея, бички і ротань)
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
27.03.2018, 09:42
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Винница
Дописи: 258
сказав Дякую: 39
сказали Дякую 41 раз(и) в 23 повідомленні
|
Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Я щось теж не підтримую...може ще в 100-200 літрах і на постійну основу то так...а от в 30...априорі, їм там не зручно. Клейте великий акваріум))
28.03.2018, 09:34
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Vladka1997, перечитайте уважно дану тему і зверніть особливу увагу на повідомлення №23 і 58-63, там усе обґрунтовано і доведено.
а навіщо великий акваріум? у ньому губляться деталі
|
30.03.2018, 01:16
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
|
Відповідь: Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Vladka1997
може ще в 100-200 літрах і на постійну основу то так...а от в 30...априорі, їм там не зручно. Клейте великий акваріум))
|
У риб запитали?  Хоч 100, хоч 2000л у порівнянні з найменшим озерцем - ніщо.
|
|
|
cказали "Дякую" Mykhaylo за цей допис:
|
|
02.04.2018, 18:09
|
|
Живу я тут
|
Якщо брати просто чистий об"єм - я з вами згоден.
якщо ж порівняти умови для життя, то тут, боюся, озерце програє.
Трьом гірчакам і карасику в 13,5 літрах жити краще ніж у будь-якому озері. Вони в акваріумі мають усе: безкоштовні харчування, соціальний захист і медицину; риби регулярно і сито харчуються підібраним для них кормом, насолоджуються оптично чистою водою зі стабільними хімічними і температурними параметрами, у них немає ворогів хижаків і, відповідно, немає стресів; хвороби виліковуються, відсутні ризики підхопити нові...
Але зате в озері свобода, aга...
|
03.04.2018, 11:46
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Южноукраинск
Дописи: 281
сказав Дякую: 162
сказали Дякую 113 раз(и) в 60 повідомленні
|
Чистая философия. Учитывая что рыбы не могут сравнивать, не имеют эмоций. То конечно стабильное жизнеобеспечение для рыбы хорошо.
Но куры у меня почему-то все норовят сбежать куда-то из вольера, хотя получают и корм и воду и свежий воздух 
Как кто-то писал: сделал в аквариуме то-то и то-то, рыбы не жалуются.
А как они интересно жаловаться могут? Сбросить чешую и всплыть вверх животиком?
в 13.5л карась может вырасти до нормальных своих размеров? Думаю что нет. А это о чем-то да должно говорить тому кто его туда посадил.
|
|
|
cказали "Дякую" Crecker за цей допис:
|
|
04.04.2018, 10:14
|
|
Живу я тут
|
Crecker,
Кури тікають, знаю. А ви не пробували їх поведінку аналізувати з точки зору наявності інстинктів і генетичної пам'яті? Як би ви добре їх не годували - вони лізуть до сусіда, бо так каже їм досвід тисяч поколінь предків. І так буде ще довго
І, знаєте, просто убиває факт, що більшість тут - грінпісівці з янгольськими крильцями, які вивчили для себе, що літр води на сантиметр довжини риби, і в жодному разі не менше! При цьому ви не хочете трохи потрудитись і нормально вчитатися в тему, проаналізувати викладений мною тут досвід.
І ще більше убиває факт, що перед звинуваченнями нікому з вас не вистачило розуму запитати про технічну сторону підтримки ні конкурсної акви (хоча там усе розписано, тільки читайте), ні теперішньої екстремальної на 13,5 л. А в ній, між іншим, карась за 4 місяці зими виріс на 1,1 см (з 5,8 до 6,9) і 3 місяці, нормально почуваючись, прожив судачок.
Цитата:
Допис від Crecker
Как кто-то писал: сделал в аквариуме то-то и то-то, рыбы не жалуются.
А как они интересно жаловаться могут? Сбросить чешую и всплыть вверх животиком?
|
- типове мислення новачка...
Надалі перед звинуваченнями мене у звірствах, будьте добрі, показуйте свої системи, щоб ваші звинувачення були справедливими.
І так, просто згадався бородатий анекдот:
Дзвінок у службу підтримки одного з мобільних операторів:
- альо, допоможіть! до мене не доходять смски
- шановний клієнте, перечитайте їх ще раз
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
04.04.2018, 11:45
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Южноукраинск
Дописи: 281
сказав Дякую: 162
сказали Дякую 113 раз(и) в 60 повідомленні
|
А где я вас обвиняю? И норм по объему я не писал, не в литрах на сантиметр, ни в поголовье. Вы оправдываете, а значит сами себя немного в чем-то обвиняете. Я указал что в ваших оправданиях не все так гладко, если рыба не растет до нормальных размеров, то таки чего-то вы ей не додали.
Не говоря уже о лечении, и тем более не говоря о причинах болезней. Может в природе она поест водорослей на камне и вылечится, а тут такой возможности нет.
Мы все тут эксплуатируем природу во благо себе, может конечно более гуманно чем зоопарки, но все же.
Но с фразой
Цитата:
Трьом гірчакам і карасику в 13,5 літрах жити краще ніж у будь-якому озері.
|
я в корне не согласен.
Курочек я держу не потому что им у меня лучше чем на воле, а потому что это выгодно мне. Так и с аквариумом, и я не кричал что гринпис рулит. Но и убеждать себя что я только лучше всей животине делают тоже не буду.
|
|
|
cказали "Дякую" Crecker за цей допис:
|
|
04.04.2018, 12:33
|
|
Живу я тут
|
[QUOTE=Crecker;3431290} Но с фразой "Трьом гірчакам і карасику в 13,5 літрах жити краще ніж у будь-якому озері. " я в корне не согласен.
[/QUOTE]
Crecker, ой, ви ше про судачка забули
і пропустили факт того, що мальки в акваріумі росли, та ще й у зимовий період. Тому не треба більше ні філософії, ні психології, а просто уважно перечитайте тему (вона невелика)
і надалі, дуже прошу, задавайте лише актуальні питання до теми. просто дійсно важко раз у раз повторювати давно викладений і обговорений матеріал (і не плутайте мою вихованість із виправдовуваннями).
дякую за розуміння 
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
11.05.2018, 14:40
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Миколаїв, Баловне
Дописи: 351
сказав Дякую: 416
сказали Дякую 163 раз(и) в 86 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Aleron, классно що на форумі є такі люди як Ви! Живу біля П.Бугу і давно мрію про акваріум з річковими мешканцями (доречі маю вдалий досвід "акваріумізування" теодоксусів), дуже багато корисної інформації в Ваших темах. Велика подяка Вам за них!
|
|
cказали "Дякую" Михайло за цей допис:
|
|
23.01.2018, 23:06
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г.Николаев
Дописи: 182
сказав Дякую: 201
сказали Дякую 168 раз(и) в 88 повідомленні
|
Добрый вечер!Ваша тема заслуживает очень большого уважения!Не все так просто,находить время,гонять на велике к озеру,собирать необходимый материал,растения и т.д.С большой душой вы к этому относитесь!И не многие смогли-бы так!Желаю Вам дальнейшего высокого творческого потенциала!
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую SLAVA TROPICAN за це повідомлення:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:07.
|