На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 24.12.2020, 19:29  
110 литров опыта

Живу я тут

Звідки Ви: Жемчужина у моря
Дописи: 513

сказав Дякую: 151
сказали Дякую 69 раз(и) в 49 повідомленні
НаЧнеМ со 110 НаЧнеМ со 110 поза форумом 24.12.2020, 19:29
Рейтинг: (1 голосов - 5,00 средняя оценка)

Честное слово - не хотел создавать подобную тему, думал вычитаю, создам пару точечных тем с вопросами и все будет ок, но создать функционирующую замкнутую систему оказалось не так просто.

Поэтому да бы не засорять форум кучей тем, ПРОШУ помочь/подсказать по ряду вопросов.

Оборудование и декорСкрытый текст

РастючкаСкрытый текст

ЖивностьСкрытый текст

Запуск – от идеи до облома.Скрытый текст

Ну а теперь о наболевшем…Скрытый текст

ПЕРВЫЕ ФОТОСкрытый текст

Показания воды + УДО (химия) до СО2Скрытый текст

Показания воды + УДО (химия) ПОСЛЕ СО2Скрытый текст

ЗаметкиСкрытый текст

Востаннє редагував НаЧнеМ со 110: 16.08.2021 о 21:59..
Переглядів: 131344
Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" НаЧнеМ со 110 за цей допис:
Старий 11.09.2022, 06:59   #901
Registered User

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 608
сказав Дякую: 257
сказали Дякую 414 раз(и) в 237 повідомленні
Re: 110 литров опыта ===www.aquaforum.ua===

Не завжди. Вентиль за своєю конструкцією може підтравлювати в проміжних положеннях, тому його бажано при експлуатації повністю відкривати, або повністю закривати. Але ж у вас проблема з редуктором.

Трионикс поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 11.09.2022, 07:53   #902
Registered User

Давайте пройдемося по алгоритму включення системи). Початковий стан: вентиль балона повністю закритий, регулятор редуктора повністю відкручений, манометри показують нулі, кран точного регулювання (після редуктора) повністю закритий. Далі вентиль балона потрібно повністю відкрутити (до упору), при цьому можливе шипіння, манометр високого тиску повинен показати тиск в балоні, десь приблизно 60-70 бар (за чорною шкалою). Вихідний манометр - нуль. Перевіряєте за допомогою мильного розчину герметичність з'єднання редуктора з балоном, при необхідності затискаєте сильніше гайку кріплення редуктора. Далі починаєте потроху закручувати регулятор редуктора, поки вихідний манометр не покаже приблизно 1,5-2 бар. Перевіряєте за допомогою мильного розчину герметичність з'єднання редуктора з електроклапаном та краном точного регулювання. Далі починаєте потроху відкривати кран точного регулювання і дивитись на лічильник бульбашок. Досягнете бажаної кількості бульбашок в хвилину - все, система включена і відрегульована). Можете перевірити за допомогою мильного розчину герметичність з'єднання лічильника бульбашок з краном точного регулювання). Ви все так робили?

Старий 11.09.2022, 09:15   #903
Живу я тут

Цитата:
Допис від Трионикс Переглянути допис
Давайте пройдемося по алгоритму включення системи). Початковий стан: вентиль балона повністю закритий, регулятор редуктора повністю відкручений, манометри показують нулі, кран точного регулювання (після редуктора) повністю закритий. Далі вентиль балона потрібно повністю відкрутити (до упору), при цьому можливе шипіння, манометр високого тиску повинен показати тиск в балоні, десь приблизно 60-70 бар (за чорною шкалою). Вихідний манометр - нуль. Перевіряєте за допомогою мильного розчину герметичність з'єднання редуктора з балоном, при необхідності затискаєте сильніше гайку кріплення редуктора. Далі починаєте потроху закручувати регулятор редуктора, поки вихідний манометр не покаже приблизно 1,5-2 бар. Перевіряєте за допомогою мильного розчину герметичність з'єднання редуктора з електроклапаном та краном точного регулювання. Далі починаєте потроху відкривати кран точного регулювання і дивитись на лічильник бульбашок. Досягнете бажаної кількості бульбашок в хвилину - все, система включена і відрегульована). Можете перевірити за допомогою мильного розчину герметичність з'єднання лічильника бульбашок з краном точного регулювання). Ви все так робили?
Дякую. Саме такий план в мене і був. Але сталося що сталлся.
Таке питання - якщо редуктор все ж зламаний і не тримає тиск, а я буду відкручувати вентиль балона на повну - чим це чревато?

НаЧнеМ со 110 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 11.09.2022, 10:07   #904
Registered User

Стравите весь газ з балону. Це не так страшно, одна людина за ніч видихає більше вуглекислого газу, ніж у вас в балоні).
Можете віднести всю систему на балкон і там провести експеримент, якщо боїтеся отруїтись.

Старий 11.09.2022, 10:13   #905
Живу я тут

Цитата:
Стравите весь газ з балону. Це не так страшно, одна людина за ніч видихає більше вуглекислого газу, ніж у вас в балоні).
Можете віднести всю систему на балкон і там провести експеримент, якщо боїтеся отруїтись.
Та ні, я боюсь летючих балонів по хаті))
Ще чекаю відповідь від Chaka чия це система, може він щось путне підскаже, але поки тихо.
А зараз поїду на староконку, подивлюсь там редуктори.

Старий 11.09.2022, 10:22   #906
Registered User

Потрібно звернути увагу на різьбу на гайці. Вони бувають різні. Краще взяти з собою редуктор).

Старий 11.09.2022, 10:25   #907
Живу я тут

Цитата:
Потрібно звернути увагу на різьбу на гайці. Вони бувають різні. Краще взяти з собою редуктор).
Цікаво де шукати його... там де газове обладнання

Старий 11.09.2022, 10:45   #908
Registered User

Цитата:
Допис від НаЧнеМ со 110 Переглянути допис
Цікаво де шукати його... там де газове обладнання
Від рибок другий чи третій ряд).
І візьміть запасну прокладку під гайку, її через 2-3 заправки балона краще міняти).

Старий 11.09.2022, 13:39   #909
Живу я тут

Цитата:
Від рибок другий чи третій ряд).
І візьміть запасну прокладку під гайку, її через 2-3 заправки балона краще міняти).
Ціни як завжди, наче з табличкою лох прийшов. Продавець зателефонував, каже, що система довго лежала в нього без діла. Цікаво, що ж там могло вийти з ладу... Може воно просто десь закисло...

І чому неможна залишити балон трішки відкривши його? Я вчора так майже стабілізував тиск і по троху лічильник булькав...

Старий 11.09.2022, 14:29   #910
Живу я тут

Звідки Ви: Днепропетровск
Дописи: 626
сказав Дякую: 149
сказали Дякую 381 раз(и) в 245 повідомленні
Re: 110 литров нервов ===www.aquaforum.ua===

Опять влезу..
Это уже второй человек с Одессы за последний месяц, который попадает на системе СО2, покупая у продавак, которые вроде ж давно этим занимаются. Там был клапан, наполовину Камоцци, но собран из неподходящих к друг другу частей. Здесь очень похоже на бракованный редуктор. Неужели у них такие продажи, что некогда проверить перед отправкой. Первый продавака съехал, сказав - поменяю, но пересылка за ваш счёт..... С чего бы..? Посмотрим, как заменят автору темы..
Ну и как их не называть барыгами..? Как по мне, так характеристика понятия "барыга" в Википедии написана с этих персонажей.
В итоге в первом случае было куплено новое в Камоцци, но уже в Одессе, у официалов, в этом случае человек бегает по базару в поисках, а почему вы не давите на продавца?

Евгений Д. поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 11.09.2022, 15:11   #911
Живу я тут

Цитата:
Допис від Евгений Д. Переглянути допис
Опять влезу..
Это уже второй человек с Одессы за последний месяц, который попадает на системе СО2, покупая у продавак, которые вроде ж давно этим занимаются. Там был клапан, наполовину Камоцци, но собран из неподходящих к друг другу частей. Здесь очень похоже на бракованный редуктор. Неужели у них такие продажи, что некогда проверить перед отправкой. Первый продавака съехал, сказав - поменяю, но пересылка за ваш счёт..... С чего бы..? Посмотрим, как заменят автору темы..
Ну и как их не называть барыгами..? Как по мне, так характеристика понятия "барыга" в Википедии написана с этих персонажей.
В итоге в первом случае было куплено новое в Камоцци, но уже в Одессе, у официалов, в этом случае человек бегает по базару в поисках, а почему вы не давите на продавца?
Зачем давить? Продавец вышел на связь, если не получится исправить, то вроде как готов к коммуникации.

Хочу дождаться ответа от модератора фопума, чьи это системы, может есть вариант ремонта.

Попробовал только что выкрутить больше баллон - стал больше и громче дуть, чуда не случилрсь

Старий 11.09.2022, 17:47   #912
Живу я тут

Видосик с закрытым краником и открытым - результат одинаков

Старий 11.09.2022, 18:18   #913
Registered User

Цитата:
Допис від НаЧнеМ со 110 Переглянути допис
Ціни як завжди, наче з табличкою лох прийшов.

І чому неможна залишити балон трішки відкривши його? Я вчора так майже стабілізував тиск і по троху лічильник булькав...
Зараз в інтернеті редуктор коштує в межах 1000грн, невже на Староконці дорожче?).
Трішечки відкривши балон залишити можна, але буде незрозуміло, скільки газу піде в акваріум, а скільки - в кімнату). Ну, і постійно моніторити потрібно, бо такий стан, я так розумію, нестабільний.

Старий 11.09.2022, 19:20   #914
Живу я тут

Цитата:
Зараз в інтернеті редуктор коштує в межах 1000грн, невже на Староконці дорожче?).
Трішечки відкривши балон залишити можна, але буде незрозуміло, скільки газу піде в акваріум, а скільки - в кімнату). Ну, і постійно моніторити потрібно, бо такий стан, я так розумію, нестабільний.
1450грн

Мабуть не буду ризикувати, краще дочекаюсь відповіді людини, у якої Ви брали діфузор, сподіваюсь допоможе.

Старий 11.09.2022, 19:27   #915
Живу я тут

Звідки Ви: Днепропетровск
Дописи: 626
сказав Дякую: 149
сказали Дякую 381 раз(и) в 245 повідомленні

Что за редуктор за 1450?
Может лучше купить новый Микроматик за 1300?

Евгений Д. поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 04:04.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts