|
|
11.10.2019, 19:40
|
|
Super Moderator
Звідки Ви: Киев
Дописи: 8.688
сказав Дякую: 6.565
сказали Дякую 9.134 раз(и) в 3.930 повідомленні
|
Re: Самодельные макроудобрения (нитрат, фосфат, калий, железо)- это просто! ===www.aquaforum.ua===
Вот как правильно с т.з. химии не скажу, но как то так получалось, что даже при одновременном внесении их в аквариум были тенденции к баквспышке. Поэтому я их чередую.
12.10.2019, 20:17
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Донецк
Дописи: 180
сказав Дякую: 52
сказали Дякую 37 раз(и) в 36 повідомленні
|
Re: Самодельные макроудобрения (нитрат, фосфат, калий, железо)- это просто! ===www.aquaforum.ua===
Ю.В., Неделю применяю цитрат калия сложилось впечатление что растения стали расти быстрей по всей видимости цитат калия растениями усваивается лучше чем сульфат калия .
|
|
|
13.10.2019, 11:26
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: Львів
Дописи: 472
сказав Дякую: 71
сказали Дякую 329 раз(и) в 197 повідомленні
|
Відповідь: Re: Самодельные макроудобрения (нитрат, фосфат, калий, железо)- это просто ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Kamina
по всей видимости цитат калия растениями усваивается лучше чем сульфат калия
|
цитрат є слабким, але все-таки хелатом, тому не бачу причини, чому він має легше засвоюватися.
Якщо у вас акваріум без подачі СО2, то цитрат можна вважати "источником СО2" як і глутаровий альдегід ))).
Внесення будь-якої органіки в акваріум не дає, ІМХО, жодних переваг, лише може спровокувати бактеріальний спалах.
|
|
|
13.10.2019, 14:22
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Донецк
Дописи: 180
сказав Дякую: 52
сказали Дякую 37 раз(и) в 36 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Самодельные макроудобрения (нитрат, фосфат, калий, железо)- это пр ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від bobus
Внесення будь-якої органіки в акваріум не дає, ІМХО, жодних переваг, лише може спровокувати бактеріальний спалах.
|
Глюконат железа тоже органика .Люди применяют цитраты и все О.К.все хорошо в меру .
|
|
|
13.10.2019, 14:44
|
|
Бан за нарушения
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Самодельные макроудобрения (нитрат, фосфат, калий, желе ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Kamina
Глюконат железа тоже органика
|
ну так відомо для чого хелатуємо залізо. Якби неорганічна сіль заліза була стійкою, то ніхто би в то не бавився.
Крім того різниця в кількості мікро і макроелементів суттєва, тому й вплив глюконату на загальну кількість розчиненої органіки незначний.
Сенсу у використанні цитрату калію не бачу. На форумі АРС то питання піднімалось ще 15 років тому. Солі калію розчинні, в осад не випадають, валентність калію постійна. Навіщо ці танці з бубном ?
Покажіть, що ви таке надзвичайне вирощуєте, що застосування звичайного сульфату калію вас не влаштовує ? Травник повільний ? Освітлення ?
Хіба що це експеримент заради експерименту, тоді питань немає.
|
|
|
14.10.2019, 10:19
|
|
Super Moderator
|
Цитата:
Допис від Kamina
Неделю применяю цитрат калия сложилось впечатление что растения стали расти быстрей по всей видимости цитат калия растениями усваивается лучше чем сульфат калия .
|
Kamina, если есть результат, то используйте и никого не слушайте. Если появятся побочные эффекты- сообщайте, будем благодарны.
Оффтоп
А то разговоры без личного опыта использования, на основании того что "говорят"- это наше все)))
cказали "Дякую" Ю.В. за цей допис:
|
|
14.10.2019, 12:23
|
|
Бан за нарушения
|
Відповідь: Re: Самодельные макроудобрения (нитрат, фосфат, калий, железо)- это просто ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Ю.В.
разговоры без личного опыта использования
|
можна пробувати лити в акваріум будь-що. Питання навіщо ?
Якщо при цьому усуваються недоліки стандартних солей для макро - сенс є.
Якщо є реактив на шару і жаль викидати - теж зрозуміло.
Просте питання - чим поганий сульфат ? Аргументованої відповіді, крім "я считаю" я не бачу.
Так, я не бачу сенсу лити в акваріум зайву органіку, бо з досвіду знаю, що 90% проблем виникає із-за її надлишку у воді.
В нормально функціонуючому травнику проблема одна - часта робота з ножницями.
Хтось стикався з нестачею калію при внесенні сульфату ? Я особисто - ніколи.
|
|
|
14.10.2019, 12:28
|
|
Super Moderator
|
Re: Відповідь: Re: Самодельные макроудобрения (нитрат, фосфат, калий, железо)- это пр ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від bobus
Так, я не бачу сенсу лити в акваріум зайву органіку, бо з досвіду знаю, що 90% проблем виникає із-за її надлишку у воді
|
"Органика" превратилась в мэм. Под "растворенной органикой", которая угнетает гидробионтов, следует понимать растворенный белок. И уж никак не органические кислоты, фитостимуляторы и гормоны, которыми пользуютсе профессионалы. Гуминовые (которыми некоторые любители доводят воду до состояния непробивания ее светом) тоже органика.
Поэтому прошу прекратить этот беспредметный разговор в теме, к нему не относящейся. Именно здесь как раз разговор идет о НЕОРГАНИКЕ.
14.10.2019, 12:50
|
|
Super Moderator
|
Тему закрываю чтоб не кормить тролей. Все для самомесного изготовления удобрений в ней есть.
bobus, подучите матчасть.
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:26.
|