На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Барахолка > Объявления: куплю, продам, обменяю, отдам, приму, услуги... > Продам > Аквариумная химия и корма
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 14.02.2015, 17:39   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Никополь
Дописи: 689
сказав Дякую: 4.294.967.295
сказали Дякую 267 раз(и) в 138 повідомленні
Re: ()+Украина. Удобрения и химикаты для аквариумных растений (2202). ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від mumia Переглянути допис
Посылочку с наборами "микро"получил и уже опробовал. Все растворяется без проблем согласно инструкции -пакетик номер один высыпаем ополаскиваем...пакетик номер два... ))) отличный набор для начинающего(и не только) химика самомесчика.))) все очень доступно и понятно Цена тоже замечательная.Интересно в пакетике /9 что это? если не секрет ,можно в л.с.
Сергей здравствуйте! Спасибо за отзыв!
Не секрет.
В пакетике №9 - железо. На основе проведенных экспериментов лично мной (и не только мной) это самый оптимальный вариант приготовление УДО.

vadulia поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 14.02.2015, 18:36   #2
Живу я тут

Re: ()+Украина. Удобрения и химикаты для аквариумных растений (2202). ===www.aquaforum.ua===

Ув. cliver
С радостью Вам помогу.
Давайте разберемся по порядку.
Итак первые два аспекта, до которых нет смысла говорить об удо, это свет и углерод (углекислый газ).
По свету:
Из простых правил для ежедневного применения: красный спектр имеет большое значение для фотосинтеза. Я выше писала, о том, что некоторые аквариумисты ставят последовательно лампы накаливания (после этого они светят слабее и более красным спектром). Вывод амании и многих аквариумистов говорит о том, что после интенсивности света 1 Ватт на литр значение спектра ламп отпадает. При интенсивности света до 1 Вата на литр. нужно играться со спектром.
Sylvania Luxline Plus FHO 24W/865 6500К 1850Лм - эта лампа из всех ваших ламп дает самый красный спектр. Но в любом случае у Вас 24Вт х 4 лампы / 140 литров = 0,68 Вт на литр. Достаточно низкий показатель. По хорошему этот показатель довести хотябы до 0,8. Но исходя из того, что Вы разместили дорогие и хорошие лампы в Вашем аквариуме, можно пока принять этот показатель как удовлетворительный. Хотя подачу СО2 нужно будет обьязательно совмещать с установкой дополнительных ламп. Иначе от СО2 не будет никакого толку.
4. Удо Вам можно вносить. Только не то что Вы думаете. :-))) ниже обьясню.
5. Судя по результатам тестов есть несколько нюансов:
а) нужно проверить тест на фосфаты по водопроводной или речной воде... чтобы убедиться что тест не врет.
б) Вода у Вас достаточно щелочная, оптимальным являеться рН около 7,0 6,8-7,2. В таком рН воды, как у Вас многие растения плохо себя чувствуют. О тесте ТДС уже много сказано и написано. Но вместо ТДС Вам бы померять карбонатную жесткость воды. Возможно в грунте есть камни, которые стояло бы проверить уксусом... Если будут шипеть - смело их выбрасывать.
6. Водоросли видны у Вас. Действительно убрать их можно сайдексом. Заодно это будет хорошая подкормка для растений. Но не нужно забывать, что сайдекс устраняет последствия. Причиной тут являются перекосы параметров воды в аквариуме. И с ними нужно работать.
7. Растения становятся бледными из-за недостатка железа - хлороз. Вносить железо в такую воду можно в виде устойчивых комплексов - например глюконат железа. Не исключен и недостаток в других микроэлементах.
8. Вносить полноценное макро при таком количестве растений и рыб можно только ориентируясь на тесты. В данном случае отсутствие фосфатов видно и можно их вносить.

cказали "Дякую" vadulia за цей допис:
cliver (14.02.2015)
Старий 14.02.2015, 20:51   #3
Придивляюся

Звідки Ви: Жовті води
Дописи: 22
сказав Дякую: 23
сказали Дякую 9 раз(и) в 8 повідомленні
Відповідь: Re: ()+Украина. Удобрения и химикаты для аквариумных растений (2202). ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від vadulia Переглянути допис
Sylvania Luxline Plus FHO 24W/865 6500К 1850Лм - эта лампа из всех ваших ламп дает самый красный спектр. Но в любом случае у Вас 24Вт х 4 лампы / 140 литров = 0,68 Вт на литр. Достаточно низкий показатель. По хорошему этот показатель довести хотябы до 0,8. Но исходя из того, что Вы разместили дорогие и хорошие лампы в Вашем аквариуме, можно пока принять этот показатель как удовлетворительный.
Можливо якусь з ламп треба замінити Osram Lumilux HO 24W/830? є в наявності.

Цитата:
5.а) нужно проверить тест на фосфаты по водопроводной или речной воде... чтобы убедиться что тест не врет.
Тобто взяти просто воду з крана і перевірити її, зараз перевірю PTERO:
водопровід - 0,1 мг/л.
акваріум - 0,0 мг/л.

Цитата:
5.б) Вода у Вас достаточно щелочная, оптимальным являеться рН около 7,0 6,8-7,2. В таком рН воды, как у Вас многие растения плохо себя чувствуют. О тесте ТДС уже много сказано и написано. Но вместо ТДС Вам бы померять карбонатную жесткость воды.
Як понизити рН?
Який тест мені додатково купити? цей Птеро Тест kH ?

Цитата:
Возможно в грунте есть камни, которые стояло бы проверить уксусом... Если будут шипеть - смело их выбрасывать.
Нейтральний митий грунт Кварцит рожевий 3-6мм
Узяв з акви сполоснув водою з крану, налив туди 2 ложки оцету, нічого не шипить, нормальний
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  DSC_0001.jpg
Переглядів: 324
Розмір:  95,8 КБ
ID:	483724

Цитата:
6. Водоросли видны у Вас. Действительно убрать их можно сайдексом. Заодно это будет хорошая подкормка для растений. Но не нужно забывать, что сайдекс устраняет последствия. Причиной тут являются перекосы параметров воды в аквариуме. И с ними нужно работать.
Як можна дізнатися що саме їх перекосило?
ЗАКАЗ: 1 набір сайдек 0,5 л.

Цитата:
7. Растения становятся бледными из-за недостатка железа - хлороз. Вносить железо в такую воду можно в виде устойчивых комплексов - например глюконат железа. Не исключен и недостаток в других микроэлементах.
ЗАКАЗ: 1 набір для приготування глюконату заліза на 0,5 л.

Цитата:
8. Вносить полноценное макро при таком количестве растений и рыб можно только ориентируясь на тесты. В данном случае отсутствие фосфатов видно и можно их вносить.
ЗАКАЗ: 2 набори для приготування макро на 1 л.

Востаннє редагував cliver: 14.02.2015 о 21:19..
cliver поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 14.02.2015, 22:02   #4
Живу я тут

І так по порядку:
1. Вам потрібно не замінити лампу, а втулити ще одну - дві. Зверху до цих що стоять.
(Але це зараз не на часі)
2. Тест не бреше. Тому бажано взяти макро і розвести нітрати в одній ємності фосфати в іншій. Тоді ви зможете додавати фосфати в акваріум не підвищуючи нітрати. Тому що вони у вас досить високі.
3. Понизити КН можна додаванням СО2 в акваріум. Для початку підійшла б і бражка з реактором "колокол", тобто обрізана бутилка :-), або ж подивитися сотні розпилювачів як саморобних так і тих, що продаються. Це найкращий варіант зниження рН. Також потрібно памятати, що різких змін рН ніхто з жителів акваріума не витримає. Можна підмінами води з нижчим рН понизити цей показник в акваріумі.
Найрадикальніший метод це різні реактиви по типу рН+ і рН-....
Якщо в акваріумі не гаразд - то їх точно перекосило, при умові що запуск акваріуму був давно (більше місяця)
Та й по тестам видно, що вода занадто лужна.
Замість одного заліза - краще мікро на глюконаті. Користі буде більше,у Вас не форсований травник, поки що. Глюконат заліза добавляють в плюс до основного мікро. Поки що Вам це не потрібно. Мікро звісно з такими параметрами води - тільки на глюконаті.
І відпишіться в особисті повідомлення, чи правильно я Вас зрозуміла: Ви хочете собі 2 набори для приготування літрових макро. тобто аж на 2 літра макро ??? При такій кількості риб, Вам по ідеї макро без нітратів на 0,5 л. з головою вистачить...

cliver (17.02.2015)
Старий 17.02.2015, 20:35   #5
Придивляюся

Відповідь: Re: ()+Украина. Удобрения и химикаты для аквариумных растений (2202). ===www.aquaforum.ua===

Добрий вечір, я сьогодні отримав відправлення все чудово доїхало, дякую, за оперативність..
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  DSC_0002.jpg
Переглядів: 342
Розмір:  114,6 КБ
ID:	484315

Оскільки це мої перші дії в цьому напрямі то в мене, назріли деякі запитання :

1) макро і мікро набори розраховані на ємність 1 літр, чи можу я, половину змісту пакетиків розвести на 0,5 літра? (ваги в мене є, то половину зможу точно відміряти)
2) зберігати готовий розчин в холодильнику?
3) де зберігати нерозведені набори?
4) З чого мені краще почати макро, чи мікро, коли і в яких дозах? (так розумію що мій варіант Акватип №3)
5) в якій дозі і коли треба починати додавати САЙДЕКС?
6) Запитання ще не назріло ....

cказали "Дякую" cliver за цей допис:
vadulia (17.02.2015)
Старий 17.02.2015, 23:25   #6
Живу я тут

Re: Відповідь: Re: ()+Украина. Удобрения и химикаты для аквариумных растений (2202). ===www.aquaforum.ua===

Доброго вечора. Дякую за отзив.

1) макро і мікро набори розраховані на ємність 1 літр, чи можу я, половину змісту пакетиків розвести на 0,5 літра? (ваги в мене є, то половину зможу точно відміряти)

Так, можна. Без проблем.

3) де зберігати нерозведені набори?

УДО в сухому вигляді зберігати у темному, сухому місці, недоступному для дітей

4) З чого мені краще почати макро, чи мікро, коли і в яких дозах? (так розумію що мій варіант Акватип №3)

І з мікро і з макро. Можна уже давати. Дозування відповідно до 3 мл на 100 л вода в акві. Розпочинайте з 1 мл, а потім поступово виходьте на 3 мл. З проводу макро - нітратів зараз не давайте, у Вас їх і так багато. Співвідношення фосфатів:нітратів у акваріумі повинно бути 110-20).

5) в якій дозі і коли треба починати додавати САЙДЕКС?

Сайдекс також потрібно починати подавати в мінімальних дозах і уважно наблюдаючи за станом жителів акваріуму доводити до потрібних дозувань. Для підживлення рослин вуглецем - це 5 мл. на 100 літрів акваріуму. Для боротьби з водорослями - основна рекомендація 10 мл. на 100 літрів. але останнє дозування багато від чого залежить, наприклвад кількості органіки в акваріумі, з якою реагує сайдекс. І головне - при внесенні сайдексу повинна працювати аерація, інакше можуть задихнутися жителі акваріуму. В першому моєму пості є стаття гарна про сайдекс. Там про дозування гарно розписано, можна почитати, як зявляться питання - пишіть. Думаю цікаво буде не тільки Вам.

6) Запитання ще не назріло .... [/QUOTE]

Востаннє редагував vadulia: 17.02.2015 о 23:36..
cliver (18.02.2015)
Старий 17.02.2015, 23:36   #7
Живу я тут

2) зберігати готовий розчин в холодильнику?

Так. Готові мікро в холодильнику. Макро в принципі в темному місці можна зберігати, але тоді є вірогідність, що там можуть завестись бактерії,грибки і т.д. Тому бажано в холодильнику. Сайдекс можна зберігати у темному місці. Щоб убезпечити себе від різної флори в удо - можна в готові розчини по 1-2 мл. на 0,5 літра удо сайдекса добавити. Концентрація його в удо тоді буде достатньою для пригнічення небажаних гостей, а при внесенні в акваріум з удо- нікчемно маленькою.

cliver (18.02.2015)
Старий 18.02.2015, 11:08   #8
Придивляюся

Відповідь: ()+Украина. Удобрения и химикаты для аквариумных растений (2202). ===www.aquaforum.ua===

Щиро дякую за попередні відповіді все чітко, зрозуміло

1) Додавати у вечорі, коли вимикається світло, чи з ранку, коли вмикається?
2) Перерва між додаванням, макро і мікро треба, (година, хвилини) чи можна одразу після додавання макро, можна додавати мікро добрива?

P.S.
Я мабуть геть "нуб" в цих справах, можна було-б додати відповіді на мої питання, які є загальними у шапочку вашої темки, щоб не повторюватися з відповідями.

Востаннє редагував cliver: 18.02.2015 о 11:13..
cказали "Дякую" cliver за цей допис:
vadulia (18.02.2015)
Старий 18.02.2015, 18:46   #9
Живу я тут

cliver: Напевно відповіді можна і варто додати в шапку теми, треба подумати як це краще організувати. Але постійно брак часу. Зараз хочу викласти відео по залізу з відповідями на основні питання. Але все не вистачає часу.
Але Ви задаєте дуже гарні питання, відчуваю, що треба буде Вам наступного разу з вдічнясті зробити знижку :-)

cliver (18.02.2015)
Старий 18.02.2015, 18:58   #10
Живу я тут

Тепер з приводу внесення мікро:
Тут є однозначна думка акваріумістів. Мікроелементи потрібно вносити в акваріум на початку світового дня. Особливо в воді з високим рН залізо дуже швидко окисляється і стає недоступним для рослин. Тому тут є чітка рекомендація: на початку світового дня. Вона може різнитися в невеликих проміжках. Наприклад є думка, що варто вносити мікро елементи за 15-30 хв. до ввімкнення світла, щоб вирівнялись концентрації мікроелементів вирівнялись по обєму акваріума. Також є думка що одночасно з ввімкненням світла, щоб не втрачати дорогоцінного часу найбільшої концентрації елементів в акваріумі. Всі вони мають свої доводи в +. Але результати принципіально не відрізняються.
Тим у кого реалізована схема поступового ввімкнення ламп з імітацією природнього освітлення - точно треба вносити мікроелементи одночасно з початком освітлення.

Старий 18.02.2015, 20:17   #11
Придивляюся

Відповідь: ()+Украина. Удобрения и химикаты для аквариумных растений (2202). ===www.aquaforum.ua===

Знижка це завжди радісно

Вугільний фільтр витягнути з компресора чи ні

Старий 18.02.2015, 20:24   #12
Живу я тут

По макро - ситуація складніша. Їх потрібно вносити за декілька годин до мікро. Тому багато порад є вносити макро ввечері перед сном. Можна Макро внести за годину до вмикання світла, а мікро за годину після вмикання світла. От така історія.

Старий 18.02.2015, 20:28   #13
Живу я тут

З компрессора не варто витягувати фільтри. А от якщо вугільний фільтр є в фільтрі для води, то потрібно витягнути обовязково, бо він позабирає усі мікроелементи на себе.

Востаннє редагував vadulia: 18.02.2015 о 21:08..
Старий 20.02.2015, 12:37   #14
Живу я тут

Завершила работу над калькулятором микро:
Калькулятор внесения микро находиться на третьей вкладке по ссылке: https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=695038729

Старий 20.02.2015, 17:44   #15
Придивляюся

Звідки Ви: Киев, 097-570-10-42
Дописи: 33
сказав Дякую: 21
сказали Дякую 10 раз(и) в 7 повідомленні

Юля, спасибо огромное за удо и за индивидуальный подход!
Рад был познакомиться!

Сергей15 поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:13.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts