|
|
14.02.2024, 19:00
|
|
Акваріум на землі.
Придивляюся
Звідки Ви: Тернопільська обл
Дописи: 20
сказав Дякую: 11
сказали Дякую 6 раз(и) в 4 повідомленні

14.02.2024, 19:00
Рейтинг:
()
Вітаю. Надихнувшись відео на ютубі про акваріуми на землі вирішив відновити своє улюблене і закинуте хоббі. Дуже спокусило те, що не потрібно докладати великих зусиль, витрачати багато часу на догляд, підміни води, фінансові витрати на добрива і подачу СО2. Але поринувши з головою у форум в пошуках детальної інформації, та вивчення данної теми зрозумів, що на мене чекає більше броблем ніж я очікувава і не все так просто й однозначно, но від своєї мети відступати не хочу, бо саме через цю ідею повернувся в акваріумістику і виготовив свій другий акваріум на 250л. В звязку з цим шукаю однодумців і акваріумістів з досвідом, як позитивним, так і негативним по запуску і утримувані акваріума на землі. На форумі мало людей, які ділилися досвідом в даній темі, або вибачте я погано шукав))).
Тому в мене є перше запитання і прошу поради. По Юдакову землю рекомендується використовувати з грядки з нейтральною кислотність ph-7, але багато акваріумістів остерігаються використовувати таку землю аби не занести в акваріум зайвих проблем, тому купляють готову землю в магазині. Де я не шукав в нас землю, кругом кислотність 5.5-6.5 і в основному торфяна суміш. Чи можна використати такий грунт?
|
Переглядів: 5939
|
cказали "Дякую" Anatolik за цей допис:
|
|
02.04.2024, 16:23
|
|
Придивляюся
|
Re: Акваріум на землі. ===www.aquaforum.ua===
Всім привіт. Звітую)))
Поборов нитчатку перекісю на протязі 5 днів. Лив на ніч по 20мл на 50л води, і так поступово, що ночі збільшував дозу до 30мл на 50л..
Після того, як припинив лити перекісь на наступний день відразу зявилась, нова для мене водорость, яку я так і не оприділив, врроді оленячий ріг, вроді ні. Від чого зявилась, важко сказати, вроді і нітрати стали на місце (15мг/л.) Фосфати, як обнулялись, так і далі обнуляються, я почав щоденно вносити фосфат, щоб тримати одиничку і мінімальну дозу заліза. Був момент, коли я прогавив подачу со2, закінчилась лимонка і дропчекер посинів, можливо це спровокувало спалах водоростей. Взагальному рослини ростуть, стрижу, викидаю. тільки місцями є дві зарази.
Ось фото до стрижки, після стрижки і на вчорашній день
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Anatolik за це повідомлення:
|
|
04.04.2024, 22:39
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Україна
Дописи: 7
сказав Дякую: 0
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
|
треба трошки більше неончиків .
|
05.04.2024, 18:07
|
|
Придивляюся
|
можна, але ще з рибками сильно розганятися не хочу, бо не встановився баланс і перенасичувати акву рибками не хочу
|
|
|
11.06.2024, 20:44
|
|
Придивляюся
|
Всім добра і миру. Давно не поновляв теми, бо часу на то не було. З настанням тепла з'явилось повно роботи і акваріум відійшов на другий план, а той і на третій)))). Одним словом запустив акву до ручки. Тести не міряв, удо не лию, СО2 забуваю подавати, лише штатні прилади працюють і рибок підгодовую через раз))). Водорості самі по собі пропали, трава росте)))))
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Лінійний вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:12.
|