Я уявляв собі як зроблю шикарні фотографії свого квітучого акваріуму з зеленою ковдрою хеміантус куби і яскравими червоними рослинами на задньому плані, а мої півники будуть кружляти перед обʼєктивом демонструючи яскраві плавці.
Але щось мені підказує, що краще створити цю тему зараз бо з моїми успіхами в акваріумістиці я угроблю акваріум перш ніж отримаю гарний фотоматеріал.
Сподіваюсь, що з вашою допомогою зможу розібратися з усіма питаннями і колись покажу вам свій акваріум у всій красі.
А поки що - представляю вам свій Dennerle Nano Cube 20L як він є:
Далі буде
Просмотров: 3233
6 пользователей поблагодарили Deus за данный пост:
Dennerle Nano Shrimp Gravel Sulawesi Black, 3.5 кг
В інструкції до Nano Deponit Mix було написано, що шар Nano Deponit Mix має бути 2 см, а над ним - шар гравію в 3 см.
З передньої частини акваріуму я так і зробив. У задньої частини шари підкладки і гравію вже складають 10 см.
Не знаю як хеміантус куба добереться до поживної підкладки, але її коріння намагається.
Світло
ONF Flat Nano+ (15W, 1300 lm)
Фільтр
Dennerle Nano Corner Filter
Dennerle Nano Filter Extension
Dennerle Nano Filter Module
Seachem Matrix Carbon
Seachem Matrix
Оригінальний картридж фільтра замінений на Nano Filter Module із Matrix.
Також встановлене розширення Nano Filter Extension із Matrix Carbon.
Турбує відсутність механічної фільтрації яким-небудь сінтепоном, але в такий маленький фільтр все не додаш.
Пробував придумати як можна використати Purigen та не знайшов ніякого мішечка що б підійшов.
Вода після проходження системи зворотнього осмосу:
pH 6.5
GH 0 dH
KH 0 dH
TDS 17 ppm
При запуску підміняв сумішшю з 50% осмосу / 50% води з іншого акваріума.
Потім став мішати осмос з водопроводом.
Зараз - підбираю дозу Equilibrium'а. Бо треба знижувати показники.
Хто ж його читає, що Dennerle Plant System рекомендована для акваріумів від 100 літрів.
Взяв у руки інсуліновий шприц і давай відміряти концентрати V30 і S7.
Електроживлення
Meross Smart Wi-Fi Plug 10A (MSS120 EU)
Лампа ONF Flat Nano+ керується з мобільного телефона, то ж розумна розетка вмикає та вимикає подачу CO2 та аерацію.
Последний раз редактировалось Deus; 17.08.2024 в 19:36..
Причина: Додані технічні дані
За мої рослини хочеться подякувати Богдану ака Bahmut.
В його темі "Растения для нано-аквариумов" ви знайдете багато цікавих рослин невеличкого розміру.
Півників купляв у магазинах Maksimov AquaDesign Studio (вул. Юрія Глушка 9-А, Київ) та Акваріумні рибки Київ (вул. Ореста Васкула 25/23, Київ).
Взагалі мені дуже подобається магазин Артема Максимова туди просто приємно завітати, навіть якщо нічого не треба.
Последний раз редактировалось Deus; 07.08.2024 в 12:52..
Причина: Додані рослини та риби
8 пользователей поблагодарили Deus за данный пост:
Мабуть це була сама приємна і ненапряжна частина створення акваріуму. Ходиш по магазинам, обираєш камінці і коряжки.
Сидиш вдома, дивишся кіно і з різних боків крутиш придбані раніше елементи хардскейпу. Ніякого хвилювання за параметри води, за рівень добрив і за водорості. Суцільний кайф.
Последний раз редактировалось Deus; 07.08.2024 в 11:59..
А до мене сьогодні Св. Миколай завітав, подарунки приніс))
Ну, майже Миколай. Прийшла посилка від Олени ака _Mira_. Дивіться самі, яка краса
Пакет ретельно упакований у пінопластовий бокс.
Герметично закритий і чудово тримає форму.
А у пакеееті.. дивіться хто сидить
Креветки green jade neocaridina. Оп, і вже не в пакеті, а у акваріумі))
Я дуже сподіваюсь, що добре годую своїх півників і їм буде просто цікаво розглядати нових сусідів, без спроб їх скуштувати. Але буду дивитись. Це мій перший досвід із креветками.
Але щось мені підказує, що краще створити цю тему зараз бо з моїми успіхами в акваріумістиці я угроблю акваріум перш ніж отримаю гарний фотоматеріал.
На шляху до пророцтва..
Шановна спільнота, підкажіть, будь ласка, як науково звуться ці прекрасні водорості?
І чи все правильно я роблю, щоб спробувати зберегти мої рослини?
Все почалось з того, що почала жовтіти хеміантус куба. Мені здалось, що проблема в нестачі поживних речовин, а точніше заліза. В мене поживна підложка, але на той час коріння хеміантус куби до неї ще не проросло. То я додав добрива з системи Dennerle Plant Care, включаючи Dennerle E15.
Ще прочитав, що світловий день для хеміантус куби повинен складати 10-12 годин, то я змінив налаштування лампи з 8 на 10 годин.
Наступного дня зробив крапельний тест на залізо, і він показав мені 0. Мабуть тут і була скоєна помилка - я чогось вирішив додати ще порцію Dennerle E15. Потім ще додав таблеток Aquayer Залізо Плюс, бо там написано, що передозування неможливе.
І після цього понеслись водорості. За пару днів затягнуло все що можна, і результат ви можете бачити на фото і відео нижче.
Я зробив підміну 50% води (6 з 12 літрів), і замовив неокаридин, що ви бачили у пості вище. Через три дні до мене доїхали креветки. Впродовж цього часу я лише механічно намагався зібрати водорості, але це не мало особливого успіху.
Чи їдять креветки ці водорості, чи ні - я так і не узнав. Бо одна противна дівчинка-півник, з великою щелепою, зжерла за ніч усіх креветок. Хлопчик лише плавав дивився на новачків, а ця потвора була спіймана на місці злочину. Нажаль, я понадіявся, що 20 креветок за ніч вона не зʼїсть. Але помилився. І хоч я відселив її з акваріуму рано вранці наступного дня - креветок я так більше і не бачив. Що ж.. _Mira_ мене попереджала.
Після переселення дівчинки зробив ще одну підміну води, теж 50%. І почав зі шприца обробляти водорості засобом Easy-Life EasyCarbo(бачив, що так робить Mark-Jan Fioole (MJ Aquascaping).
Ці процедури тривають вже три дні, і мені здається, що особого ефекту не мають. Лише у хлопчика-півника почали руйнуватися плавці, що можна побачити на відео. Чи це часті і великі підміни води, чи дія EasyCarbo - не знаю.
План в мене такий:
Відселити хлопчика
Зменшити інтенсивність лампи на 20%
Скоротити світловий день до 6 годин
Продовжувати обробку EasyCarbo, або замінити на Aquayer Альгіцид + СО2
Почати обробку перекисом водню
Буду радий любим коментарям.
Последний раз редактировалось Deus; 13.08.2024 в 17:49..
Пользователь, который поблагодарил Deus за данный пост:
Зробив аналіз води за допомогою набора тестів Zoolek Aquaset 2 Flora:
pH 7.0
GH 16 dH
KH 11 dH
NO3 - не визначається (0)
PO4 - не визначається (0)
K 55 mg/l
Ca 75-80 mg/l
Mg 18-21 mg/l
Fe - не визначається (0)
Не розумію чому Fe залишається в нулі, хоча там подвійна доза Dennerle E15, та напхано таблеток Aquayer Залізо+
І NO3 в нулі - це погано?
Замінив 50% води на RO з Seachem Equilibrium.
Також зробив аналіз RO - pH 6.0, GH 0 dH, KH 0 dH.
Та після додавання Seachem Equilibrium (2.4 г на 6 літрів) - pH 6.8, GH 8 dH, KH 0.
KH і повинно залишатися на нулі? Чи це погано для риб/рослин..
Вранці зробив повторний тест води в акваріумі:
pH 7.2
GH 16 dH
KH 9 dH
Последний раз редактировалось Deus; 16.08.2024 в 13:08..
Пользователь, который поблагодарил Deus за данный пост:
Доброго утра. Неприятно очень конечно но как говорил великий персонаж с вентилятором - главное СПОКОЙСТВИЕ. Я не великий аквариумист и тоже недавно запустил НАНО на 30 литров, поэтому сейчас появятся авторитетные товарищи и посоветуют что делать. У меня тоже проблема с нитчаткой но не в таком количестве...
Я бы сначала удалил все водоросли которые можно при помощи зубной щетки, перестал бы лить в акву все что можно и перестал бы делать тесты воды - NO3 и PO4 нет, вот и полный порядок. Растения можно обработать с помощью раствора лимонной кислоты - для опыта не помешает чтобы знать результаты. Выключите свет на пару дней потом. А вообще как мне кажется для аквы 20л сильно много разного технологического и дорогого добра.
Мне кажется НАНО тяжелее содержать чем большие аквы.....
Зато сейчас советов и обсуждений будет я надеюсь много и я что то почерпну полезного. Удачи.
Пользователь, который поблагодарил nano_akva за данный пост:
У меня тоже проблема с нитчаткой но не в таком количестве...
Возможно мне стоит сказать, что я не коврик хемиантус кубы хотел вырастить, а шелковистые водоросли. Тогда можно даже начать гордиться результатами))
Цитата:
Сообщение от nano_akva
Я бы сначала удалил все водоросли которые можно при помощи зубной щетки
Стараюсь удалять. Использую маленький ершик, но он так хорошо цепляет водоросли, что начинает вырывать листья или даже тянет растение с корнем.. поэтому больше использую пинцет и механически снимаю водоросли небольшими частями.
Цитата:
Сообщение от nano_akva
перестал бы лить в акву все что можно
Да, перестал добавлять удобрения. Только меняю воду. Петушка кормил с пинцета, поэтому мусора от еды в аквариуме не должно быть.
Цитата:
Сообщение от nano_akva
Растения можно обработать с помощью раствора лимонной кислоты - для опыта не помешает чтобы знать результаты.
Это альтернатива перекиси водорода? Часто встречал рекомендации по использованию перекиси.
Цитата:
Сообщение от nano_akva
Выключите свет на пару дней потом.
Страшно. Насколько велики шансы "добить" хемиантус кубу, если лишить ее света на такой период?
Цитата:
Сообщение от nano_akva
много разного технологического и дорогого добра
Это мой маленький космический корабль) Люблю hi-tech. А вообще шоппинг - один из способов расслабиться и получить удовольствие.
Цитата:
Сообщение от nano_akva
Зато сейчас советов и обсуждений будет я надеюсь много
Было бы здорово разбавили бы спам и объявления о продаже))
Перекись не пробовал а вот разбавленной лимонкой пробовал - результат был. Было интересно....выключение света на пару дней ничем плохим не обернется....но в случае с таким количеством водорослей конечно не поможет...У Богдана растения чистые, я брал...поэтому мне кажется что просто произошел перебор с удобрениями, тем более подкормка была, по началу вообще ничего не надо было добавлять пока баланс в акве не наладится. Наhi-techил а теперь исправлять долго придется или акву перезапускать это уже как решишь...Лучшее - враг хорошего...
Ждем рекомендации бывалых.
Пользователь, который поблагодарил nano_akva за данный пост: