Увійти

Показати повну версію : Поділіться інформацією про червоновухих черепах.

thomas85
08.03.2015, 22:37
Пожалів і забрав в свої добрі руки))) червоновуху черепаху! Черепасі близько 4 років, панцир біля 16-17 см в довжину. На вигляд здорова активна тварина рахіту викривлення не наблюдається.

Жила в 50 літровому акваріумі без фільтра, без обігріву, без берега, без ультрафіолету.

Поселив її в свій 240 л, поставив фільтр, обігрівач на 23 градуса накрутив, суша 40Х30 см,

В планах поставити лампу накалювання 25 ват з рефлектором і ультрафіолет.

Останнє мене цікавить найбільше. До мене вона жила не ахті, але біля вікна де є природний ультрафіолет, зараз в мене акваріум стоїть в приміщенні де немає природнього світла. Repti Glo зараз нереально дорогі - не потяну. Існує якась альтернатива? Можливо уф діоди (з паяльником дружу). Люмінісцентки т5 для перевірки валюти? Чи можливо жарівка синя якими ще колись за совєтів ніс гріли:002:

Також цікавить яка різниця між спеціалізованими Repti Glo які світять як звичайна люмінісцентка і уф лампами які світять синім світлом? кількістю ультрафіолету? довжиною хвилі?

thomas85
09.03.2015, 09:38
Знайшов таку інформацію про ультрафіолет http://vitawater.ru/terra/teor/uv.shtml

тобто якщо Exo-Terra Repti Glo 5.0, 20 Вт, має 30% UVA, 5% UVB з 20 ват це виходить 6 ват UVA і 1 ват UVB, решта звичайне світло я правильно зрозумів?

UVA в продажі валом, а от UVB який якраз найважливіший поки не можу знайти.

Chappa
09.03.2015, 09:50
Для черепахи такого віку, в принципі, можна вже обійтися без УФ лампи, якщо при цьому збалансувати раціон та додавати, наприклад, Рептокал ( Тетра) або інші аналогічні підкормки. Якщо годувати живим кормом ( равлики, дощові черви, дрібна риба) - то навіть без добавок черепасі буде досить потрібних мікроелементів.

http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=29054 - ось тут зібрана інформація про УФ лампи.
Біля вікна природного УФ потрібного спектру якраз і нема, бо скло його майже не пропускає. Буде можливість - як потеплішає можна виносити черепаху надвір: навіть півгодинки на сонці буде досить для нормального синтезу віт. Д3

thomas85
09.03.2015, 10:10
Chappa, дуже дякую за відповідь. Це якраз те що я хотів почути. Зявиться сонечко - підем гуляти)))