КПК

Показати повну версію : Перший цихлідник 230 л

Vavan
31.10.2009, 23:12
Довго готувався, нарешті запустив.
Акваріум овальний, 230 л. Тумбу робив на замовлення. Юлідохроміси, Псевдотрофеуси алонгатуси, Меланохроміси, Єлоу, на підході - Трофеуси муурі. Великі камені - лава. Спочатку це були звичайні глиби з однією висверленою наскрізною дирою правильної циліндричної форми. Кожен камінь обробляв з допомогою дрельки із сверлом для бетону з побідітовим наконечником - висверлив всередині каменів великі порожнини, понасверлював входи в гроти, а старим діркам надав неправильної форми. Камені клав один на другий, для міцності конструкції камені справа склеїв попарно силіконом - тримає намертво. За рахунок того, що лава пориста і шершава, конструкція стоїть міцно і не хитається. Внизу обклав чорним і білим базальтом (вибирав сам в руслі гірської річки Прут - там його, і не тільки його, навалом). Грунт - галька з Чорного моря (привіз літом з Кароліно-Бугаза) вперемішку з чорним базальтом (купував в Епіцентрі м. Чернівці - 49 грн. за 10 кг.) в пропорції 1:1, фракція обох 3-5 мм.
Кришка від Природи, світло 2х30 Вт., передня лампа денного світла, яка була в комплекті з кришкою, ззаді - синя лампа від Атман. До-слова, думаю, що кришка витрачених на неї грошей не коштує, незручна і 2 лампи без можливості доустановки додаткових - це явно замало, блін...
Розуміючи, що з рослинами цихлідник вже цихлідником не буде, хочу все-таки насадити перед скалами низькорослий анубіас, зліва на полянці щось високе - криптокорини, валіснерії чи ще щось.
Чекаю на ваші зауваження і конструктивну критику. Які рослини вибрати оптимально?

Аленушка
31.10.2009, 23:16
Получилось очень даже огогоcode69
Растения не советую, даже анубиасу они за неделю сделают капец:011:
Процветания вашему подводному царствуcode60code69

Vavan
31.10.2009, 23:39
Всі риби у мене мальки - 2-4 см. Кажуть, якщо їх з дитинства привчити до рослин, в зрілому віці вони будуть відноситись до них дещо лояльніше... Чи я не правий?

Hell
31.10.2009, 23:51
Мне лично, только не смейтесь, напоминает слоеный пирожок :) Несколько видов камней, слоями.
А так - очень красиво.code69 И освещение удачное. code06
Едиственное - для растений вроде немного другой спектр нужен. Может еще какую розовую лампу поставить?

Vavan
01.11.2009, 00:02
Пробував покласти на перед Атман tri-power (довжина хвилі 15000) - думав, що буде підкреслювати забарвлення риб, проте цього не помітив, крім того, передня частина акваріума получилась занадто червона - в комбінацією з задньою синьою у мене викликала щось подібне не головокружіння :-). Можливо, треба попробувати щось на довжині 18000?

sergeyjok
01.11.2009, 00:03
Хорошее начало, но камни лежат очень строгими рядами можно их раставить более объемно или еще добавить камня.

Vavan
01.11.2009, 12:10
Дякую за поради! На рахунок рядів каміння - акваріум,як я писав, овальний і ширина його дна невелика - по краях всього 28 см. Тому великі камені інакше, як в ряд не поставиш. Проте, все-одно постараюся трохи їх розосередити.

Алекс П
01.11.2009, 13:56
совместить хищную и травоядную танганьику будет нелегко без ущерба для рыбы. Малави... к чему они в это компашке? У вас есть объем, желание и возможности - попробуйте остановить выбор на рыбе с подобными пищевыми предпочтетниями из одного озера, поверьте, не разочаруетесь.
Интерьер непплох, вот только камни переднего фона совсем иной фактуры и цвета, нежели те, что за ними - смотрится неестественно, подумайте...

Gertsen
02.11.2009, 09:52
Алекс П, Согласен на 100 процентов, лава отлично смотрится, а эти черно-белые камни в ряд абсолютно лишние

gubarik
02.11.2009, 10:01
Отличное начало code69
фон понравился и камни зачетные, думаю может их немного переставить, будет бомба, да и грунт как по мне грунт крупноват....

Йода
02.11.2009, 10:29
Vavan, анубиас и криптокорины высаживать можно. Они для рыб не вкусные и есть их не будут. Поприращивайте анубиас к камням. Другую траву покосят со временем, да и не нужна она - это ведь африканский озерный цихлидник.

ssss
02.11.2009, 11:40
Понравился.Фон необычный.

Л.Ё.Х.А
02.11.2009, 11:46
очень даже и неплохо:)

MI$H@
02.11.2009, 12:32
Привіт земляк code60
акваріум code69
лава просто бомба,а на рахунок тої доріжки то білі на фото дивляться не дуже , чорні можуть бути, підходять до фону, але тобі вживу краще видно, тому дивись сам