Показати повну версію : ищем аквалюбителей из волынской области...
Andreyko
07.10.2010, 13:40
Одному чоловіку і навіть двом важкувато потягнути таке хоббі! Треба напевно з чоловік пять. Це і гроші, і догляд за аквасами, і по пивку..... :)
Одному-двом людям це зробити просто нереально. Створювати клуб треба або на існуючих засадах (стара організація), або на базі когось з продавців, або за власний кошт.
Організацій вроді нема, продавцям це малоцікаво - вони і так намагаються вижити, а за власний кошт треба робити відразу з орієнтацією на комерцію, оскільки просто вкладати гроші в абсолютно мінусовий проект думаю ніхто не захоче.
полки варити, а на вертикальні стойки кріпити болтами - класичний варіант, напевно...
робиться на раз :)
Є можливість замовити корма-заморозку від хорошого постачальника (відгуки дивитись тут (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=46923))
ціни більш ніж приємні:
Артемия- 18гр/кг
Стрептоцефалус- 25гр/кг
Креветка не варёная- 30гр/кг
Мотыль- 35гр/кг
треба замовити в районі 20кг, щоб воно доїхало без проблем. Є бажаючі?
я б взяв кілограм 5-6 (+/- якщо не буде вистачати до повного замовлення). Є ще бажаючі?
Andreyko
11.10.2010, 09:01
Цитата:
Артемия- 18гр/кг
Стрептоцефалус- 25гр/кг
Мотыль- 35гр/кг
Артемія 2 кг
Креветка 1 кг
За циклоп що каже? А що таке стрептоцефалус?
Як буде з доставкою? Які розміри брикету? Може більше візьму!
Дискусята їдять шо кабани! Тепер понятно чого дорослий дискус такий дорогий! :)
Думаю підключу ще людей на пару кг.
ЛЮДИ ПІДКЛЮЧАЙТЕСЬ! :)
пан Володимир
11.10.2010, 09:28
робиться на раз :)
Класно, але скажіть скільки це буде коштувати.
За циклоп що каже?
я циклопом розбавляю артемію при кормлінні, дрібніший за артемію, відповідно мальку більше підходить.
А що таке стрептоцефалус?
Стрептоцефалус достигает длины 3 см . Тело рачка вытянуто в длину с хорошо видимыми сегментами. Самки отличаются от самцов более короткими антеннами и хорошо видимым яйцевым мешком, расположенным сзади жаброножек. Рачки размножаются только половым путем. В природных условиях питаются простейшими и бактериями.
це копія повідомлення продавця :)
така собі прісноводна артемія
і ще:
для кормления дискуса годится?
Вполне годится. Он хоть и крупнее гораздо артемии, но значительно мягче. Рыба ест на ура. В т.ч. и диски.
дискусоводи вроді брали, відгуки в темі можна подивитись з 276 повідомлення.
Наразі замовлення:
keepo - 5кг
Andreyko - 2кг артемія + 1 кг креветка
HATAK - 5 кг артемія
Всього 13 кг
Ще б на 5 кг знайти покупців і можна робити замовлення. З доставкою думаю буде чесно поділити вартість пропорційно вазі замовленого корму.
Які розміри брикету?
вроді по 1 кг брикети.
Класно, але скажіть скільки це буде коштувати.
сьогодні віддам хлопцям данні, щоб порахували.
пан Володимир
11.10.2010, 11:18
Стрептоцефалуса можна розводити в домашніх умовах. Тут (http://www.akvalife.info/akva/korm/streptoc.htm) описується технологія. На форумі один чоловік продає яйця. Тре' пошукати. Цікаво чи переносять яйця заморозку? Народ, спробуйте! Сам планую, але поки нема зайвої посудини.
так і артемію можна вдома, от тільки мало хто має на це час :(
malexmen
11.10.2010, 11:52
Раніше робив так (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=61283).
Цього року Остапа понесло (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=63236), і на інше вже часу не стало.
пан Володимир
11.10.2010, 13:03
Пане malexmen, парочку далматинців не продасте? ;)
Andreyko
11.10.2010, 13:10
Підключив трохи людей. :)
+
Мотиль 2 кг
Артемія 2 кг
Цитата:
Які розміри брикету?
вроді по 1 кг брикети.
Трохи не те мав на увазі! :) Ладно десь всуну.
Andreyko
11.10.2010, 13:22
За циклоп що каже?
я циклопом розбавляю артемію при кормлінні, дрібніший за артемію, відповідно мальку більше підходить.
Коли буде в продажі? :)
Стрептоцефалус, кажуть що в продажі назва його Артемія Голд, не знаю чи правда, але просто артемію мої їдять краще! Напевно ще малі просто.
З криветкою ще подумаю чи візьму, сьогодні попробую кормити, а то вже Сера Діскус за 50 грн. просто стоїть, не їдять гурмани!
malexmen
11.10.2010, 13:34
Пане malexmen, парочку далматинців не продасте?
На жаль ні, переїхали до нових хазяїв і подальшої долі не знаю.
Причиною став перехід на осмос, молінезії найбільш із живородки вимагають жорсткої, біля 20 градусів води.
В осмосі мучити не став, правда один затянутий самець в 200 літровику таки лишився.
пан Володимир
11.10.2010, 14:27
На жаль ні, переїхали до нових хазяїв і подальшої долі не знаю.
Шкода, звичайно... :(
Стрептоцефалус, кажуть що в продажі назва його Артемія Голд, не знаю чи правда, але просто артемію мої їдять краще! Напевно ще малі просто.
З криветкою ще подумаю чи візьму, сьогодні попробую кормити, а то вже Сера Діскус за 50 грн. просто стоїть, не їдять гурмани!
ок, завтра напиши що і скільки будеш брати на себе і товаришів.
Andreyko
11.10.2010, 20:57
Йоли-пали, прочитав про цю артемію, а ж самому захотілось! Бистро збираєм і замовляєм!
Замовлення:
Артемия- 18гр/кг - 4 кг.
Стрептоцефалус- 25гр/кг - 1 кг. (на пробу візьму)
Мотыль- 35гр/кг - 2 кг.
Ітого 7 кг., ітого - 167 грн.
code33
Добавляю Креветка не варёная-2 кг.
Мотыль- 2 кг.
Andreyko
11.10.2010, 21:54
Може в кого є, то продайте, або хтось хоче замовити равлика Хелену, а то мене в маленькому аквасі катушки і фізи вже достали! Найблище з відправкою вроді тут http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=67056
Кооперуємось, бо ми того варті! :)
пан Володимир
11.10.2010, 22:51
Може в кого є, то продайте, або хтось хоче замовити равлика Хелену, а то мене в маленькому аквасі катушки і фізи вже достали!
Гелени є в Тетрі на базарі. Принаймі були коли я туди востанє заходив (десь тижні два тому) були. По 15 гривень.
Андрій Шевчук
11.10.2010, 22:52
Andreyko, а скільки Хеленок тобі потрібно?
Долучусь також до замовлення:
Артемия- 18гр/кг - 2 кг.
Мотыль- 35гр/кг - 2 кг.
Andreyko
12.10.2010, 00:05
Andreyko, а скільки Хеленок тобі потрібно?
Та штукі 3, з такою кількістю катушок як в мене зараз, вони виростуть і розмножаться за тиждень! :) А ти маєш?
Гелени є в Тетрі на базарі. Щось не запеленгував! Завтра заїду! Дякую!
keepo, Оперативно ми назбирали на заказ корму!
Давай завтра умови оплати і доставки уточняй, будемо платити!
Доречі, дуже дякую від себе і думаю від інших учасників за організацію! А за успішну проведену акцію будем пити пиво, чим не повід для зустрічі! code33
пан Володимир
12.10.2010, 00:19
Щось не запеленгував! Завтра заїду! Дякую!
Не дивно. Вони в кулястому акваріумі з Ендлерами та іншою дрібнотою на прилавку біля продавця. Не одразу помітиш. Принаймі так було два тижні тому...
vbshandra
12.10.2010, 08:29
Андрій Шевчук дякую за коридорасів панд!!! прекрасні рибкі!!! шуршать по всьому дні, ані хвилини на місці не всидять!!!code71code71code71
Долучусь також до замовлення:
Артемия- 18гр/кг - 2 кг.
Мотыль- 35гр/кг - 2 кг.
Я от незнаю, як то його переслати в Володимир-Волинський, щоб воно не втратило товарного вигляду.
Давай завтра умови оплати і доставки уточняй, будемо платити!
ок, сьогодні уточню все.
Зараз замовлення виглядає отак:
keepo - 5кг артемія
Andreyko - 4кг артемія + 1 кг Стрептоцефалус + 2кг мотиль
HATAK - 5 кг артемія + 2 кг Креветка не варёная + 2 кг Мотыль.
(?) Андрій Шевчук - 2 кг Артемия + 2 кг Мотыль.
всього:
- артемія 14+(2)
- стрептоцефалус - 1
- Креветка не варёная - 2
- мотиль 4+(2)
Зв"язувався з продавцем.
Беремо 25 кг - мінімальне замовлення, для відправки в наше місто. Тобто замовлення Андрія Шевчука теж увійшло.
Відправляти буде поїздом Сімферополь-Ковель (http://uz.gov.ua/index.php?m=services.transppl.ScheduleOra&f=ScheduleOra.Train&T1=25372&lng=uk). Поїзд приходить в 13.00 в Луцьк. Бажано в цей самий день і забрати заморозку (або на вокзалі, або можу підвезти в межах розумного :) ).
Оплата: якщо все буде нормально, то сьогодні оплачу, оскільки всім замовникам довіряю :) Але гроші бажано віддати особисто в руки раніше дня доставки, або перекинути на карту ПБ (правда сумму на 2% більшу :( - умови картки).
Отакі розклади.
Що виходить по грошах:
keepo - 5*18=90 грн
Andreyko - 4*18+1*25+2*35=167 грн
HATAK - 5*18+2*30+2*35=220 грн
Андрій Шевчук - 2*18+2*35=106 грн
Всього 583 грн
Вартість доставки скажу по факту отримання.
Andreyko
12.10.2010, 09:41
А коли буде відправляти? Можу грошики сьогодні підвезти! Я на Володимир зможу передати без проблем!
Коли відправляти - скаже після оплати :)
Там така ситуація - людині спеціально треба їхати до сімферополя 65 км, щоб відправити на наш поїзд, відповідно будемо шукати варіант, коли обох день відправки більш-меньш влаштовує.
Андрій, набери мене, я весь день маю бути на роботі. Приїжай :)
Андрій Шевчук, спочатку неправильно порахував твою суму :)
Артемия- 18гр/кг - 2 кг.
Мотыль- 35гр/кг - 2 кг.
106 грн
ЗІ замовлення оплатив, чекаю постачальника.
Відправка завтра або післязавтра, як встигнуть з часом :)
Так що готуйте місце в морозильних камерах :)
Andreyko
12.10.2010, 19:20
Вичитав в оголошеннях: в Луцьку, в районі 40-го кварталу, була риборозводня, а зараз чи закривається чи реорганізовується і розпродує акваси і обладнання. Завтра їду подивлюсь, може буде щось цікаве. Розкажу.
Відправка завтра або післязавтра, як встигнуть з часом
Так що готуйте місце в морозильних камерах
Оперативно хлопці працюють! Завтра буду в тебе з грошиками!
Куди платити або № карти в приват.Зразу заплачу через Приват 24.
в Луцьку, в районі 40-го кварталу, була риборозводня
цікаво, цікаво... обов"язково розкажи що і як.
HATAK, я буду сьогодні до обіду біля вас, наберу на мобільний, якщо зможемо, то зустрінемось вживу.
Andreyko
13.10.2010, 18:43
була риборозводня
Дійсно була! З асортименту що залишився:
-нерестовики 250 л, поділені скляними перегородками по 50 л,що виймаються 2 шт по 100 грн, забираю
-акваси 250 л, крашені в сірий задне і бокове скло, по 250 грн, беру 3 штуки, ше мають бути.
- акваси 250 л, паро штук, по 400 грн,
- грелки китай 200 вт штук 10 по 20 грн,
- головки з мочалками штук 10 по 30 грн.
Стан аквасів, як на мене чудовий, скло чи 8, чи 10, в мене в 200л реально тоньше, ребра жорсткості, стяжки, прозорий сілікон. Коротше ставити немає куди, але беру. :) Буде стимул скоріше добудовувати! Кому треба в приват, дам телефон.
Вони в кулястому акваріумі з Ендлерами та іншою дрібнотою на прилавку біля продавця. Не одразу помітиш.
Купив хелен! Я переконував продавця, що в них вони є, прикольно. :) Доречі є польські кріпти і ехи, ціну не помню, але орігинальні. І тетрадон, і боція імператорська, отак, а я їх ганив за асортимент!
привіт всім, буду поповненям у ряди Волинських акваріумістів:) після тривалої перерви завів собі акваріум (взагалі подарував донці на день народження 3 роки, але то на мої плечі:))
якщо не секрет, можна точніше адресу розпродажу, бо трішки потрібно доукомплектувати акваріум, а ціни кусаються ...
Andreyko
13.10.2010, 23:01
Привіт! Радий вітати нового учасника! На скільки літрів в тебе аквас? Там сильні помпи і обігрівачі, якщо літраж малий то не то, навіть якщо дешево. :)
Кееро може замовити дешевше ніж в магазині. Телефон розпродажу скинув в приват! :)
дякую... мене скоріше різні рослинки цікавлять...можливо грунт..і декорувальні штуки... в мене 90 літрів, хочу собі ще 30 літрів, було б непогано обігрівач припасти до цього 30ти літрового на майбутне, але то ще не на часі....
Andreyko
13.10.2010, 23:15
декорувальні штуки це що таке? Може замки і кораблики? Не вздумай, викинеш через місяць. Коряжка, камінчики, рослинки! На фон чорний оракал і лампу з добрим спектром і буде тобі щастя! :)
ні,ні)) не замки, не кораблики:), а якраз коряжки, камінчики, рослинки... а то я знайшов коряжку мучу її вже тиждень, а вона таке ммм...не тоне:).. і грунт мій мені не подобається...різнобій на швидку руку назбирав, а хочу щось чисто чорне....
Andreyko
13.10.2010, 23:31
не тоне
Провари добре і солі багато в воду, а потім камінчика привяжи жилкою і в аквас, нікуди не дінеться! Я грунт міняв три рази поки нарешті найшов, вірніше купив саме те, а перший в друга на стройці взяв, він ним фундамент заливав :)
ну власне, ось тільки що зробив фото, як маєш час глянь в профілі...ще звичайно сирий аквас, але це на перший час, потім перероблю..
Andreyko
14.10.2010, 00:09
Фон не йде однозначно, рослини просто загубились на його тлі, а які розміри акваса, шось мені на 90л не тяне.
60х30х50...все куплялось в один день...фон хотів щось типу "скеля", але в "Природі" було тільки два типи, цей або червоні рослини:)) поки що так, а як докуплю рослини переднього плану та ще якісь, добью коряжку, камінюку якусь гарну і грунт знайду підходящий та ще й зберусь з фантазією, то все перероблю по іншому:))
Andreyko
14.10.2010, 00:51
але в "Природі" було тільки два типи, цей або червоні рослини
Да, природа ще той магазин... :)
вітаю на форумі!
60х30х50
наскільки я розумію 50- це висота, а кришка скоріше всого щось природовське на 1 лампу 15/18Вт? ;)
З таким світлом навряд чи щось виросте :( А грунт який?
Для початку радив би з грунтом розібратись, потім замінити кришку. Варіант малої крові - ПВХ кришка з енергозберігалками.
Тоді вже і про рослини можна думати.
ЗІ Якщо треба допомога по обладнанню, грунтах, кришках ітд - звертайся, допоможу. Є ще Луцький форум (http://board.lutsk.ua/index.php/forum/46/?), там і приклади моїх робіт і колективні замовлення з Аровани - приєднуйся.
так так... таке світло) нічого , ростуть потрошку рослинки:) стосовно підсвітки: був сьогодні у того чоловіка, що розпродаж аквасів робить, нічо так, тільки якраз підсвіток немає. в ПП не міг би скинути орієнтовну твою вартість кришки з підсвіткою ( 100х50)?
Заморозку відправили. Завтра після 13.00 буде на руках, доставка в Луцьк - 50 грн.
Сьогодні забираю в 13.00 корм.
Андрій Шевчук, відправив номер картки в ПП і суму на оплату.
Andreyko
15.10.2010, 20:46
Отримав корм! Стрептоцефалуса дискусята схвалили, а артемію ну просто рвали на шматки, не міг втримати в руках шматок! Корм хороший, доїхав супер, навіть не помякшав.
Кееро, дякую за замовлення!
М-да, корм просто шикарний, я ще такого не бачив. Це я про артемію, хто мотиль пользував, як якість?
Був давеча в гостях у Ptero aka НATAK, бачив заготовки для тестів NO2 i NO3. Радує, що наш виробник розвивається і робить акваріумістику доступнішою.
Andreyko
19.10.2010, 18:10
бачив заготовки для тестів NO2 i NO3
Коли планують запускати? Мені в хазяйстві такі треба. :)
Післязавтра будуть у продажі.
пан Володимир
22.10.2010, 17:32
Народ, порадьте з осмосом. Де купити? Який саме? Переваги-недоліки різних моделей? Хочу якийсь не дорогий (максимум 1000 гривень), але якісний.
http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=457
Тут кілька тем є.
malexmen
22.10.2010, 17:57
http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=457
Брав саме там.
Скидка для форумчан, як захотів - так укомлектували.
(брав без бака і помпи - війшло біля 800 грн)
Andreyko
22.10.2010, 18:44
Де купити? Який саме?
Привіт, я собі брав на Аква Юа, комплект в районі 1150, безкоштовна доставка, дуже оперативно працюють, вдень заявка і проплата - ввечері відправили, через день поставив. Замов колбег поспілкуєшся, попитаєш про наболіле. Коротше я задоволений і чай дуже смачний, і вода в чайнику чиста!
P.S. ph - 7, gh - 0, kh - 0. (Я не хімік, але тести маю PTERO)
пан Володимир
23.10.2010, 19:24
P.S. ph - 7, gh - 0, kh - 0.
Панове, даруйте за ідіотське запитання (гуманітарій я)... Треба підкислити воду. Розпитував "профі". Вони мені пояснили що торф, вільхові шишки, ортофосфорна кислота це все, ніби то, дурниця і всі ці речі знижують ph тимчасово. Краще всього дистильована вода, ph якої, нібито, 5,0-5,5. Або осмос, де ph 6,0. Готую нерестовик. 16 літрів. Води 12. Воду для своїх аквіаріумів кип'ячу і відстоюю (може це шаманізм, не знаю... але поки об'єми малі - бавлюся). Плюс додав 1 літр вимороженої води та 2 літри дистильованої. Протестував воду на Франка: gh - 6, kh - 7, ph - 7,8. Холєра ясна! Вода м'яка, але лужна... Тепер бачу приблизно те ж саме по Андрійових тестах. Тепер власне питання (якщо можна якомога популярніше). 1 То чи є зв'язок між твердістю та ph? 2. Як знизити ph і, головне, як тримати цей показник стабільним?
malexmen
23.10.2010, 21:19
Як знизити ph і, головне, як тримати цей показник стабільним?
Стабільна подача СО2:)
пан Володимир
23.10.2010, 22:06
Стабільна подача СО2:)
Це зрозуміло. Але мені не підходить. Дорого. Хоча в планах є. З брагою морочитися не хочеться (хіба пізніше). До того ж, в малому об'ємі це ризиковано.
До речі, пане malexmen... Ви ж на ніч вимикаєте систему. У вечері та вранці також, мабуть. Не скаче ph протягом доби?
malexmen
23.10.2010, 22:17
Ви ж на ніч вимикаєте систему. У вечері та вранці також, мабуть. Не скаче ph протягом доби?
Спочатку балонної епохи вимикав, ставив на таймер.
Тепер булькає з 40-літрового балона і вдень і вночі.
Мої 379 літрів, як зрозумів, за рахунок руху води на поверхні (від флейти), являються стабільною водоймою.
Про скачки рН ні радужки ні креветки нічого не говорять:).
Тести від Ptero (http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=474) в нормі, а от в 200-літровому зловив гаву (вдень, при регулюванні забув проконтролювати) і стая неонів попливла code49
Прошу поради: добавив світла в свій акваріум, отримав 0.75 Вт/л, рослини почали булькати киснем, але через два дні на валіснерії з"явився білий наліт(мабуть кальцій). По форуму почитав, прийшов до висновку, що не вистачає СО2. З брагою бавитись не хочу, власне саме питання: чи не загнуться мої рослини в такій ситуації? зменшувати світло? чи можливо зменшити світлодень їм(зараз близько 12-14 год світить)?
Andreyko
24.10.2010, 22:59
З брагою бавитись не хочу
Та що там бавитись?! Бражка найпростіший спосіб подачі СО2 і найдешевший! Пуста пляшка 2л, лікарняна система, шприц, зворотній клапан, пару ложок цукру і пару грам дріждів! Максимум 20 грн і це з Кока-Колою! Різницю по рослинах побачиш дуже швидко! Проконсультуйся з malexmen, він спец по рослинах і СО2, ще й про добрива дізнаєшся! :)
та конструкцію подачі СО2 я вивчив, дійсно складного намає нічого, єдине, що ще дві банки будуть біля акви псувати пейзаж....але це якась залежність: добавив світла -> треба СО2-> бажано добрива,тести, спеціальний грунт.... я не хотів би так занадто сильно над аквою коптіти, мені б просто хотілось, щоб рослинки помаленьку росли і мали нормальний вигляд...можливо для цього достатньо зменшити світло до 0.5 Вт/л чи ще якимось чином добитись рівноваги?
Andreyko
24.10.2010, 23:34
Рівновага то поняття мінливе, :), і рослини різні бувають, а взагалі тобі краще до QUOTE='Andreyko;1167995']malexmen, він спец[/QUOTE]
malexmen, Досі під враженням від Ваших аквасів! :)
добавив світла -> треба СО2-> бажано добрива,тести, спеціальний грунт.... я не хотів би так занадто сильно над аквою коптіти, мені б просто хотілось, щоб рослинки помаленьку росли і мали нормальний вигляд...
тоді навіщо світло збільшував ;) помаленько вони росли б і при 0,3-0,5 Вт/літр
Якщо на рослинах справді випадає щось з карбонатів в осадок, то треба таки СО2, хочаб з бражки. А добрива є в Ptero, їх цілком буде достатньо, не тоніни ж вирощуєш. Або і взагалі обійдешся підмінами води... :)
тоді навіщо світло збільшував ;)
було 0.17 Вт/літр... кінчики підгнивали у валіснерії...
помаленько вони росли б і при 0,3-0,5 Вт/літр
мабуть те що хотів почути.... "пішов скручувати одну лампочку" :)
malexmen
25.10.2010, 08:52
хотілось, щоб рослинки помаленьку росли і мали нормальний вигляд...можливо для цього достатньо зменшити світло до 0.5 Вт/л чи ще якимось чином добитись рівноваги?
0,5 для Ваших рослин буде " з головою".
треба таки СО2, хочаб з бражки
Та не так уже і складно раз на тиждень-два вкрутити в пробку бутилку с цукром і дріжджами.
Ще можете пробувати способи помякшення води (не пораджу, бо не пробував), або осмос.
malexmen, Досі під враженням від Ваших аквасів!
А я від Ваших ДИСКУСІВ.
malexmen
25.10.2010, 09:02
всім дякую
Будете в Ковелі - заходьте, щось скубнем.
Та і взагалі хто хоче - прошу.
Вже і так багато видів попали під "скорочення", звужую набір до мінімуму по декоративності і практичності в стрижці та догляді, хоча в основному складні.
пан Володимир
25.10.2010, 11:56
Kryk, можу дати покористуватися серівським реактором. Все одно без діла лежить.
дякую, але не треба)) як дойду морально, сам зроблю собі... поки що зменшив світло до 0.5 Вт/літр, та й буду на тижні перезапуск робити.
пан Володимир
25.10.2010, 13:08
дякую, але не треба)) як дойду морально, сам зроблю собі... поки що зменшив світло до 0.5 Вт/літр, та й буду на тижні перезапуск робити.
Може Ви не знаєте, що це. Ось така штукенція http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_187&products_id=3608. Тільки піґулки доведеться купити. Упаковка 20 штук - 15 гривень. Я кидав по півпіґулки в день. Потім зрозумів, що займаюся дурницею, бо в природівських акваріумах слабенькі лампи. 34 літри - 8 ват. А як збільшити не знаю - хіба кришку міняти. Більше природівські акваріуми не купую - сам клею.
Якщо передумаєте - звертайтеся. Купите балона, або змайструєте бражку - повернете. Мені не горить.
malexmen
25.10.2010, 20:06
Kryk, можу дати покористуватися серівським реактором. Все одно без діла лежить.
А в мене бутилки, шланги, колокол.
от....спокусники :013: :023:
дякую, дякую, дякую)) поки що без СО2 буду))
Прошу інформації: де можна в Луцьку купити креветок якихось звичайних(черрі мабуть найкраще) і яка їх вартість приблизна?
malexmen
01.11.2010, 15:50
Kryk, не знаю як в Луцьку, а якщо будете в Ковелі, то заходьте!
Є черики є і звичайні.
Ще зараз є ціла ванна рослин після прополки.
))) рослини, бутилки, шланги, колокол, креветки.... час їхати до Ковеля... спеціально для завантаження акваріума... бусом... ні, фурою :))))) дякую за чуйність.
malexmen
01.11.2010, 16:35
час їхати до Ковеля
Ось ця фраза у Вас в точку...:)
Є креветки ред черрі на продаж.
malexmen
01.11.2010, 17:26
Є.
В 20-літрах ширяють штук ???.
Порахувати важко, брав десяток на початку року, зараз - в усіх банках плодяться.
Тільки виловити реально в 20 літровому.
Ну десь штук 50 можна виловити, в цій кількості уже самки з ікрою. (береш одну - маєш за деякий час 10 -20)
Сам брав підростків.
keepo, ціну в ПП будь ласка..
2 malexmen: я так розумію це було ствердження, а не питання
malexmen
01.11.2010, 19:39
2 malexmen: я так розумію це було ствердження, а не питання
Так.
2 keepo: прикольні креветки, тішимося з дружиною сидимо, одна з переляку перевезення хітин скинула)) як називаються рослинки, що були в пакетику?
Андрій Шевчук
04.11.2010, 00:45
М-да, корм просто шикарний, я ще такого не бачив. Це я про артемію, хто мотиль пользував, як якість?
Попробував давати рибасикам мотиль (закінчився старий) якість супер, нічим не відступає артемії. Отже постає інше питання: Коли планується слідуюче замовлення???
Xимик_UA Цікавлять дропчекери, скиньте Ваш моб. телефон в ПП.
Цікавлять дропчекери
дропчекер зробити не проблема (правда не повністю скляний). А от де взяти воду з kH 4 :)
Коли планується слідуюче замовлення???
та хоч завтра, аби назбирати 25 кг замовлень заморозки :)
прикольні креветки, тішимося з дружиною сидимо, одна з переляку перевезення хітин скинула)) як називаються рослинки, що були в пакетику?
радий що сподобались :)
рослинка - щось з "модних" папоротників вроді + крістмас :) кинув що плавало на дні, щоб креветок не розтрясло :) Якщо цікавить точно - зроби фото, тоді скажу :)
дропчекер зробити не проблема (правда не повністю скляний). А от де взяти воду з kH 4 :)
В одному літрі дистиляту розчинити 120 мг кухонної соди.
Якщо не знайдете ваги-заходьте зважу.
Andreyko
04.11.2010, 13:28
Андрій Шевчук, заказав теодоксусів, сьогодні оплачую в суботу мають бути, планую передавати разом з трубачом.
Хто хоче теодоксусів до завтра є час замовити по 5 грн.
Алексей1
04.11.2010, 13:39
здравствуйте!Не подскажите у кого можно купить хороших растений?
Andreyko
04.11.2010, 13:47
купить хороших растений?
malexmen, дуже гарні і вибагливі рослини!
В луцьку на базарі у вихідні, завжди можна вибрати, найкращі в Ігора, пристойні рослини і ціна хороша
Алексей1
04.11.2010, 13:54
Andreyko, Спасибо за помощь!Но я из Нововолинська.У меня что-то в акве растения не ведутся.Что такое не могу понять?
malexmen
04.11.2010, 14:15
У меня что-то в акве растения не ведутся.Что такое не могу понять?
Це я думаю обговотрити тут не вийде, тому що є багато факторів, як впливають на Вашу ситуацію, і аналіз можна зробити тільки в присутності банки і на протязі певного часу.
По Вашому профілю можна сказати так:
Візьміть два три види моху, кілька гарних каменюк чи коряжок,
пустити замість усіх риб - криветок, або якийсь елітний вид гуппі - від банки очей не відірвете, і рости все буде:).
Зараз у Вашому варіанті все по принципу "як не треба робити".
malexmen, дуже гарні і вибагливі рослини!
Думаю що ще знайшов би для Алексей1 щось щоб росло в нього.
Алексей1, дійсно, якщо будете проїзжати - заходьте.
Хто хоче теодоксусів до завтра є час замовити по 5 грн.
візьму 5 шт
malexmen
04.11.2010, 16:20
Andreyko, десяток беру, а по транспортуванню на Ковель - мова окрема.
В одному літрі дистиляту розчинити 120 мг кухонної соди.
Якщо не знайдете ваги-заходьте зважу.
рецепт то я знаю, от тільки вага вмене з точністю 1 гр.
треба буде до вас в гості навідатись для зважування :)
malexmen
04.11.2010, 17:29
треба буде до вас в гості навідатись
А може в Ковель ближче?
В мене вага 0,01...
Andreyko
04.11.2010, 19:11
Теодоксус:
Андрій Шевчук, 10
keepo, 5
malexmen, 10
Andreyko, 10
На Ковель передам без проблем!
Товариші, скажіть назву рослинки будь-ласка, в мене в профілі в альбомі.
ostasjuk_marina
05.11.2010, 14:14
Папороть Lomariopsis lineata, можливо.
Andreyko
05.11.2010, 23:59
Теодоксус:
Андрій Шевчук, 10
keepo, 5
malexmen, 10
Andreyko, 10
Равлики вже в дорозі, нагулюють апетит! Один нюанс, доставка автобусом Херсон-Брест 50грн, дорогувато.... Завтра зустріну в 13 00 і зразу буду розсилати! Продавець казав равлики різного розміру і окрасу, вирощені в акваріумі, водорослі хавають на ура! Готовте банки. :)
Xимик_UA
06.11.2010, 16:00
рецепт то я знаю, от тільки вага вмене з точністю 1 гр.
треба буде до вас в гості навідатись для зважування :)
Крок 1 - зважити 12 г, долити водою (осмос, дистилят) до 1л.
Крок 2 - взяти 10 мл приготованого розчину і знов довести до 1л.
Все. :)
Andreyko
06.11.2010, 23:44
Сьогодні катастрофічно не вистачало часу на відправку теодоксусів, але вже в мене, правда лазять в пакеті, ще не доставав, прикольні малі, малюнок гарний. Завтра відішлю, чекайте дзвінка, орієнтовно район 13-14 години з Луцька.
пан Володимир
08.11.2010, 11:19
О, на тобі... пропустив найцікавіше! Панове, у кого розплодяться теодоксуси, майте на увазі - я перший в черзі. :)
malexmen
08.11.2010, 15:51
Andreyko, Приїхали маляшки теодоксуси, дякую!
Звикають до нових умов в окремій посудинці, надіюсь їм сподобається...
На сусідньому форумі (http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=13089) почалось голосування на конкурсі фото морських акваріумів, в якому прийняв участь і я. Кому сподобалась фотка - голосуємо. Мій номер - 8. :)
malexmen
10.11.2010, 15:57
keepo, віддав свій голос за №8.code33
Земляки, є питання (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?p=1186468#post1186468).:)
Земляки, є питання (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?p=1186468#post1186468).:)
А ваш ковельський постачальник не може привезти? ;)
внього саме простіше замовити, всерівно всі до нього звертатись будуть якщо тут питати :)
malexmen
10.11.2010, 17:43
внього саме простіше замовити
Так і я думав, але на форумі можливо доморощені а не буржуйські:),
Хоча мабуть так і зроблю.
Алексей1
10.11.2010, 22:43
Здравствуйте!На эхинодорусе опять появились тёмные пятна после добавления удобрения Planta min tetra.Кто подскажет что такое это?
Бажано б фото (а ще краще опис системи в цілому), темні п"ятна можуть бути наслідком різних причин.
Алексей1
11.11.2010, 13:50
keepo, Здравствуйте!Спасибо за помощь.Аква на 35 литров,свет енергосберегалка 9 ватт,аерация есть,внутренний фильтр (турбофильтр)AQUAEL,растения лимонник,эхинодорус harbich-2куста,рыбки 3 тернеции,1 анцитрус,3 гуппи,2 таракатума,1 сомик .На эхинодорусе появились черные пятна.Что это может быть?
Анцитрус дорослий?
Інші рослини себе як почувають?
Як давно ех посадили в акваріум?
Алексей1
11.11.2010, 21:06
keepo, Эхинодорус посадив 1 кустик месяц назад,а другой кустик 2 недели назад.Лимонник чувствует себя хорошо,быстро вырос после добавления препарата Tetra Planta Min.Анциструсу так сказать немогу сколько,но величиною он 3-4 см.спасибо огромное за помощь вам.
Доброї пори) Можливо когось із земляків зацікавить наступна тема - http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=76590
Эхинодорус посадив 1 кустик месяц назад,а другой кустик 2 недели назад
де брали, якщо не секрет? на якому плям більше?
Анцитрус відпадає - маловатий.
Tetra Planta Min ехінодорусам як мертвому припарки, внього кореневе живлення. Відповідно підживлювати треба або таблетками, або глиняними кульками.
По назві і тому, що витягує гугл ех явно привозний, відповідно тепличний, такі можуть оновлювати всі листки при переводі в воду + оновлення кореневої при посадці + відсутність достатнього живлення. Нові листки вони випускають?
Алексей1
12.11.2010, 12:58
keepo, Дякую вам!!!Брав в м Луцьку на Варшавському ринку в магазині(казали купити таблетку стартову і купити Planta Min,підливати при кожній підміні води,казали ще що старі листя почорніють,і їх відірвати,а нові будуть рости).Взагалі я ще додаю корневі таблеткі через кожні 2 неделі sera florenette A.Що мені робитти не підскажете?Може у вас є якісь рослини на продаж?
казали ще що старі листя почорніють
ну так це і відбувається.
Нові нормально ростуть?
Таблетки кожних 2 тижні - зачасто, 1 раз місяць для початку. далі видно буде.
Алексей1
12.11.2010, 13:34
keepo, Грунт в мене простая галька,свет 9 ватт.На новіх листьях тоже уже есть небольшие пятна.Что єто за пятна,обьясните,пожалуста.
Фото в студію :)
без нього важко сказати.
Який розмір п"ятен? якась їх динаміка є?
Andreyko
12.11.2010, 19:09
зацікавить наступна тема
Мої дискусята сухарі взагалі не признають, за пальці гризуть, а сухаря навіть не нюхають! Стрептоцифал, трубач, артемія, мотиль - ото тема! До речі, в Гаріка стрептоцифал хороший, не пилить як артемія, якість бомба, фірмачам ще далеко з їхніми масовими заморозками. :)
Алексей1
12.11.2010, 22:30
keepo, спасибо вам за помощь большое!!!!Пятна на эхинодорусе сначало маленькое,а потом разрастается на весь лист.с пятнами только 2 листа,остальные нормальные вроде.А может лампочке в акве поменять на большую,мощнее.Может им света не хватает.А ваши растения я наверно закажу,а эти вообще выкину.Только какие из них подойдут в мою акву не знаю,нужно небольшие,высота аквы от слоя грунта где-то 27-28 см.Буду очень признателен,если подскажите.
Алексей1
16.11.2010, 22:38
здравствуйте!У кого есть фильтр на 15 литров?Срочно нужно,мой поломался(никогда не покупайте китайский фильтр).
А на 15 літрів крім китайців особливо нічого і не знайдете.
та і необхідність такого девайсу в такому об"ємі спірна.
никогда не покупайте китайский фильтр
маю досвід з просто тьмою атманів - китай в чистому вигляді. працюють на свої гроші дуже добре :)
доречі, некитайські аналоги в 3-4 рази дорожчі.
пан Володимир
17.11.2010, 15:54
здравствуйте!У кого есть фильтр на 15 литров?Срочно нужно,мой поломался(никогда не покупайте китайский фильтр).
Глянув Ваш профіль... цікавий мікс. :) Як на мене скалярії та лабео не дуже підходять для Вашого акваріума - ростуть великі. В малому, звісно, жити будуть, але затягнуться. Вогняні барбуси теж не маленькі ростуть. Крім того як підселите самичкам гупі самця можуть обірвати тому хвоста. А які саме каліхти?
Взагалі моя порада - не міксувати так риб. Найкраще дивляться монокультурні акваріуми. Тобто з одним видом риб. Два-три якщо рибки займають різні шари в акваріумі. Для прикладу: зграйка тернецій (5-7 шт.) та зграйка коридасів (4-5 шт.). Звісно, це моя суб'єктивна думка і моє власне уявлення про красу.
Щодо фільтра, то якщо ситуація критична можу дати "поюзати" акваелівський FAN-mikro plus. Правда він гонить аж 250 літрів в годину. Сам ним не користуюся - не подобається. Надто великий для маленьких акваріумів і незручний.
А взагалі для нано рекомендую Atman AT-F200 (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=26_30&products_id=136). У мене в двох акваріумах стоять такі - роботою дуже задоволений. В "Аровані" можна купити на 30-35% дешевше ніж у наших крамницях.
Доречі чому терміново? Як на мене keepo має рацію - для маленьких акв фільтри справді не дуже потрібні. Розкажіть хто у вас там живе. Можливо ситуація не така вже й критична. :)
Andreyko
17.11.2010, 21:58
Взагалі моя порада - не міксувати так риб
Воно то так, але ж як встояти??? Сила волі в мене виробилась десь через рік, а до того .... На рахунок фільтрів згоден з хлопцями! :)
Алексей1
19.11.2010, 00:08
keepo, Спасибо за пораду!Растения хочу у вас купить,когда и как это можно сделать?и ещё один вопрос-что можно сделать если вода в акве сильно жёсткая?Могут рыбы от этого погибать?буду очень вам признателен!!!
Алексей1
19.11.2010, 00:17
пан Володимир, спасибо вам за помощь!!!у меня 2 аквы(одна на 15 литров,а другая на 35 литров).в 15 литрах поместил одну золотуху(в магазине сказали что 15 литров на 1 золотуху этот нормально).А вы как считаете?А в 35 литрах живут 3 тернеции,1 анцитрус,2 таракатума,2 самки гуппи и 1 самец гуппи.Возил в Луцк воду из аквы 35 литров на експертизу,все параметры хорошие сказали,только сильно жёсткая вода(сказали делать подмену кипечённой водой).А вы как считаете?Могут из-за жёсткой воды погибать рыбы?И что можно предпринять.Буду вам очень признателен,если что-то подскажете!!!!
Занадто жорстка це скільки в градусах?
Могут из-за жёсткой воды погибать рыбы?
деякі можуть.
При дуже жорсткій воді ваш вибір - криптокорини. Вони це діло люблять :)
vbshandra
22.11.2010, 14:29
Доброго дня!!! На днях прикупив собі Сайдекса... Вирішив знищити бороду в себе в акваріумі... Ось виникає запитання: чи потрібно порошок "активатор", який йде з ним в комплекті розбавляти з самим розчином???
malexmen
22.11.2010, 14:33
На форумі є тема.
Активатор не потрібен.
Сам не користувався.
Активатор нетреба. Після нього сайдекс для акваріума використовувати неможна.
vbshandra
22.11.2010, 16:05
а я то думаю, засипати чи ні... добре, що запитав... тоді активатор просто можна викинути, він взагалі не потрібен?
пан Володимир
22.11.2010, 17:47
в 15 литрах поместил одну золотуху(в магазине сказали что 15 литров на 1 золотуху этот нормально).А вы как считаете?
Тим продавцям аби свій крам, даруйте, "втюхати"... Нещодавно був свідком як в "Декоративній рибці" прадавщиня "впарила" клієнтці в якої 20 літровий акваріум скалярію. Для золотих рекомендують не менше 100 літрів на рибку. Або, принаймі, 50.
Доречі Ваші торакатуми теж чималенькі кабани. До 20 см. виростають. 35 літрів їм замало. У мене в самого живуть 3 сома 6-ти сантиметрові у 51 літрах. Мабуть віддам/обміняю - прикро буде якщо затягнуться. Так що народ звертайтеся... :)
все параметры хорошие сказали,только сильно жёсткая вода(сказали делать подмену кипечённой водой).А вы как считаете?
Скільки саме градусів?
Могут из-за жёсткой воды погибать рыбы?
По кожному конкретно виду в неті є купа інфи. Але 80-95% риб які у нас продаються можуть жити в звичайній нашій водопровідній воді. Труднощі можуть виникнути лише якщо плануєте нерестити рибу. Як правило для цього потрібна більш м'яка вода.
И что можно предпринять.Буду вам очень признателен,если что-то подскажете!!!!
Відомі мені способи пом'якшення води:
-дистильована вода
-осмос
-дощова вода
-сніг
-вимороження
-кип'ятіння (кажуть для досягнення ефекту слід кип'ятити годину)
-певною мірою пом'якшує воду яванський мох.
kozak_Oleg
23.11.2010, 13:57
Доброго дня. Я із славного міста Луцьк, звати Олег :)
Алексей1
23.11.2010, 21:55
kozak_Oleg, Привет!
Алексей1
25.11.2010, 12:58
keepo, Здравствуйте!Не подскажите что можно сделать с жёсткой водой,как её смягчить?
Доброго дня.
Що ж тут робити, тільки розбавляти. Чим? - Дистилят, осмолят, виморожена вода, топлений сніг, вибирати вам. Але без тестів хочаб на жорсткість експериментувати не варто.
пан Володимир
25.11.2010, 19:01
Оселитися в Карпатах. :)
щось тихо на гілці)) керуючись вашими порадами перезапустив акву:
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=3788&pictureid=44810&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=3788&pictureid=44810') http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=3788&pictureid=44809&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=3788&pictureid=44809')
коряжка ніби завелика, але рука не піднімається розрізати, я так довго її мучився робив))
зи. фотограф з мене поганий, вибачте за якість...
прошу поради: що робити з довгими зеленими водоростями на листках рослин? бо з скла то віддераю, а от листя мушу видаляти, так страшно виглядають(((
кормлю рибок мало, сомикам майже нічого не дістається, світло менше став включати, добрива не даю....
читав що треба побільше рослин в аквариум, а більше це скільки?
зі.фото водорості долучу пізніше
malexmen
03.12.2010, 19:12
Kryk, якщо вірити тому що в профілі:
Продолжительность светового дня14-16то це майже вдвоє більше як треба.
Температуру також можна опустити до 24 градусів.
можливо 2/3 площі дна для Вас не буде в напряг?
В мене ось СТІЛЬКИ (http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=4006&pictureid=44566).:)
вже менше освітлюю, десь годин 9, нагрівача взагалі викинув, за рахунок центрального опалення в квартирі температура води тримається 23-25 градусів.... по площі, то в мене десь 3/4 дна, але звичайно до Вашої пишноти мені далеко))
vbshandra
16.12.2010, 15:16
Усім привіт...Допоможіть будь-ласка у вирішенні моєї проблеми... Стоїть у мене на роботі акваріум 100 л, світло 2*20 Aqua Glo, Sun Glo, фільтр внутрішній атман... температура 25-27, підживки не даю.Проблема заключається в тому, що мої рослини зовсім не ростуть, листя світле, аж мало не жовте і на ехинодорусі листкі покриті дирками. Росте лише один лимонник... тестував воду, ось що вийшло Ph-8, Kh-3, Gh-5. Наскільки я розумію не вистачає жорсткосткі, яким чином її можна добавити???
malexmen
16.12.2010, 16:00
- Кількість рослин?
- Як часто і скільки води підмінюєте?
- Які показники води що доливається?
- Звідки така тече?
- Якщо вірити Вашим тестам, то в водичці мало кальцію і магнію.
(читаєте тему про ремінералізацію осмосної води і слідуєте вказівкам)
- Ще у воді мало калію (дірки).
- Якщо вода така бідна, то підживка потрібна, і весь комплекс.
І ще, світла добавити ще 1 лампу, температуру утримувати на вашому нижчому щаблі.
Це все що можна сказати не "пощупавши" акваріума.
vbshandra
16.12.2010, 16:09
Лимонник, папоротнік, валіснерія звичайна, спіральна, анубіас, криптокорина... водичка з крана в нас дуже погана, нею хіба руки мити... привозять нам в бутлях очищену воду, "Чиста Вода" вона зветься. на рахунок підживки то поки боюсь давати, оскільки нещодавно проводив лікування сайдексом проти бороди
malexmen
16.12.2010, 16:27
нещодавно проводив лікування сайдексом проти бороди
Була борода - значить є органіка.
А лєєте з бутля чи з крана?
Краще протестуйте з бутля, можливо ця "чиста" - дісно чиста, і потрібро доавати солі жорсткості і макро-мікро.
Про частоту і кількість підмін ви так і не відповіли.
Ще можливо діє сайдекс.
vbshandra
16.12.2010, 18:11
вода з бутля, а то з крана вона аж коричнева. зараз підміна кожен день 20%, оскільки вода мутна, після сайдекса валіснерія ростворилася і вже тижня два вода мутна... два рази вдень чищу фільтр...а де можна дістати ці солі жорсткості і мікро-макро???
kapriznyi
16.12.2010, 18:20
ОООо нарешті і на волині є група активістів. приєднуюсь.:)
зразу питання хтось звертався до адміністрації на рахунок створення гілки Волинської акваріумістики???
kapriznyi
16.12.2010, 18:27
прошу поради: що робити з довгими зеленими водоростями на листках рослин? бо з скла то віддераю, а от листя мушу видаляти, так страшно виглядають(((
кормлю рибок мало, сомикам майже нічого не дістається, світло менше став включати, добрива не даю....
зі.фото водорості долучу пізніше
вас напевно турбує нитчатка, лікується 3% перекиси водорода
переважна більшість рослин не турбує присутність перекисі в акві але є ті які можуть загнутися вам сюди http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=78695 там про такі рослини.
норма світла 10-12 год коли будете менше світити можуть завестися бурі водорослі (борода як наприклад в vbshandra) (а це гірше за нитчатку). надіюся що допоміг
а на рахунок обогрівача то ви даремно при великих перепадах температури риба може захворіти (таж манка) обогрівач нехай собі висить виставте його градусів на 23 (всеодно він не гріє коли температура вище) і він не дасть температурі впасти нижче (точно не буде перепаду)
kapriznyi
16.12.2010, 18:44
вода з бутля, а то з крана вона аж коричнева. зараз підміна кожен день 20%, оскільки вода мутна, після сайдекса валіснерія ростворилася і вже тижня два вода мутна... два рази вдень чищу фільтр...а де можна дістати ці солі жорсткості і мікро-макро???
температуру можна трохи понизити. при вищій температурі рослинишвидше виснажуються (і тим більше при відсутності підживки) в акві є риби?? при вісутності риб немає кому виділяти СО2 (так розумію установи СО2 чи бражки немає??) от і рослини можуть погано розвиватися. нормальне РН 6.5-7 для більшості рослин, нейтральне (хоча 8 не така вже і проблема і неповинно створювати великих проблем). шо вода з бутля то не значить шо вона дуже добра. треба воду відстоювати перед додаванням в акву. ви підмінюєте кожен день 20% ?? нашо так часто.
... два рази вдень чищу фільтр... то садомазо.
а бороду треба виводити не хімією а креветками:) (появляється борода при недостатньому освітленні(ми то проходили), борода і сама пропадає при настроєнні нормального біоритму в акві)
здається нічого не перепутав.
Andreyko
16.12.2010, 19:12
хтось звертався до адміністрації на рахунок створення гілки Волинської акваріумістики???
А чим ця тема погана, нас ще трохи малувато для цілої гілки, а ляси поточити і заказік організувати саме те! :)
kapriznyi
16.12.2010, 20:35
тим і малувато шо тему ніхто не може знайти (сам випадково наткнувся) а бувби розділ зразу б побачили і приєдналися. а ми хіба недостойні шоб мати власний розділ. :) Волинь перша в списку має бути. буде клуб акваріумістів Волині (віртуальний) code16. помоєму булоб непогано. непомішалоб і перерахуватися (шоб знати точну кількість нАС):)
kapriznyi
16.12.2010, 20:40
ніхто нічого нехоче заказати з корму?? заморозку може чи корм. рибу чи ростючки.
може це http://www.arowana-im.com.ua/product...roducts_id=398
чи це
Северум (Красный жемчуг) 8-10см по 150гр шт.
*Анцытрус (вуалевый) в 3-х окрасах: Классика,Альбинос,Кои 2-х цветка
размер 3-4см по 10гр.
*Цихлида львиноголовая(Казуар) 3-4см по 20гр.
*Рыба не привозная своего разведения.
Andreyko
17.12.2010, 00:48
kapriznyi, якщо хочеш щось замовити в аровані то тобі сюди http://board.lutsk.ua/topic/67204-predstavnik-m-arovana-v-lucku/ або до Андрій Шевчук,
Андрій Шевчук
17.12.2010, 01:06
Не зрозумів, а куди повинна була б привести ссилка яку виложив kapriznyi.
А як це зрозуміти: непомішалоб і перерахуватися (шоб знати точну кількість нАС)???:confused: Нас по області БАГАТО, і рахувати нас непотрібно, з нами потрібно знайомитись.
Щодо окремої гілки, то зайди на "Луцьку дошку" , keepo(Олесь) давав лінк у цій темі не раз.
kapriznyi вроді цікаво "розрулив" ситуацію, яку виклав vbshandra, але подумай люди розрізняють бороду від нитки? Люди які дійсно з"їли "ласти" на акваріумістиці (напр. keepo,malexmen),перш ніж відповісти роздумують чи це вірно, а тут такі цікаво-оригінальні відповіді.
П.С. Це моя думка.
kapriznyi
17.12.2010, 10:03
Не зрозумів, а куди повинна була б привести ссилка яку виложив kapriznyi.
да ссилку не ту вставив. та і ладно.просто для прикладу викладава
А як це зрозуміти: непомішалоб і перерахуватися (шоб знати точну кількість нАС)???:confused: Нас по області БАГАТО, і рахувати нас непотрібно, з нами потрібно знайомитись.
коли я запитав чи хтось звертався до адміністрації мені відповіли НАС МАЛО. того запропонував перерахуватися, може зовсім і немало, а якраз на СВІЙ розділ (власний) на форумі
kapriznyi вроді цікаво "розрулив" ситуацію, яку виклав vbshandra, але подумай люди розрізняють бороду від нитки? Люди які дійсно з"їли "ласти" на акваріумістиці (напр. keepo,malexmen),перш ніж відповісти роздумують чи це вірно, а тут такі цікаво-оригінальні відповіді.
П.С. Це моя думка.
а що означає "розрулив" з чим з мого посту про бороду не згідний?? що борода то водорослі?? що появляється в акві з надлишком органіки?? що її часто провокує недостаток світла?? що при нормальному біологічному стані акви рослини повинні видушити бороду з середовища( і видушують споживаючи органініку)?? нитчатка . незрозумів власне я вашого "розрулив". хіба я писав шо нитчатка то борода?? (упаси боже мій світлий розум).
Andreyko а за пораду дякую, на рахунок аровани спілкуюся з Leo N (новік )(постіно присутній на львівському аквафорумі)
Вітаю нового дописувача теми :)
По замовленнях з Аровани - кожних 2-3 тижні йде на Луцьк колективне замовлення.
Якщо замовлення від 500 грн, то можу оформити і відразу. Так що велкам :) Ссилку давали вище.
Питання Волинського акваклубу теж піднімалось вище, наразі ні ентузіазму, ні часу нівкого нема, тому і не даємо ходу справі. Для гілки вроді треба якийсь представницький орган.
На рахунок порад при проблемах, то люди які вже не раз стикались з чужими аквами і "граблями" знають, що причин може бути 1000+1 :) тому і не поспішають давати поради. І бути категоричним в таких питаннях зазвичай ознака або найвищого пілотажу, або необізнаності ;)
kapriznyi
17.12.2010, 14:22
дякую за гостинний прийом :)
ну напевно якщо люди питають то сподіваються на відповідь. а на рахунок такої речі як борода на 100% правдивої відповіді бути і не може, чи я помиляюсь ?? і хтось з відвідувачів цього форуму (не слабо правда, але правда) точно знає від чого появляється (активізується) борода?? НІ НІ і НІ. і я не збрехав.
а на рахунок представницького органу то прада. потрібні активісти.
пан Володимир
17.12.2010, 18:04
потрібні активісти.
То у чому річ? Вперед! :)
kapriznyi
17.12.2010, 22:19
То у чому річ? Вперед! :)
рвуся вбій :). тільки не сьогодні голова дуже болить (і таак завжди, коли шось серйозне завше є причина відказатися) :010::010::010:
Коль скоро зашла тема об объединении,наверное многим будет интересно почитать немного истории....
kapriznyi
18.12.2010, 18:17
так дрібно дуже впадло читати
А не в падло нажати для збільшення?Чи культура не дозволяє?
kapriznyi
19.12.2010, 09:24
А не в падло нажати для збільшення?Чи культура не дозволяє?
а то не я писав. явно треба пароль змінити
Andreyko
19.12.2010, 10:01
немного истории....
Я памятаю ту Екзотику! Я потрапив туди напевно в класі 3-4 і декілька разів ходив в дитячий кружок! А потім переїзд в село на пару років, а потім перестройка, а потім.... Ця виставка залишила великий слід в моєму серці і допомогла полюбити акваріумістику на завжди! Природа колись була дійсно величезним магазином зоотоварів, вражали своїми розмірами вольєри для птахів і тварин, ми туди ходили як на виставку, єх ..... ностальгія.... До речі, а яка доля у "Екзотики"?
kapriznyi
19.12.2010, 19:56
Я памятаю ту Екзотику! Я потрапив туди напевно в класі 3-4 і декілька разів ходив в дитячий кружок! А потім переїзд в село на пару років, а потім перестройка, а потім.... Ця виставка залишила великий слід в моєму серці і допомогла полюбити акваріумістику на завжди! Природа колись була дійсно величезним магазином зоотоварів, вражали своїми розмірами вольєри для птахів і тварин, ми туди ходили як на виставку, єх ..... ностальгія.... До речі, а яка доля у "Екзотики"?
аж приємно стало. я правильно зрозумів статтю Волинські акваріумісти перші на Україні започаткували таке товариство?? і розвели принцес бурунді (теж перші на Україні)?? а зараз глянути на розвиток акварфумістики на Волині одне з останніх місць по Україні (напевно). ніякого організованого центру.
kapriznyi
19.12.2010, 19:58
до речі ніхто з Волинських акваріумістів не розводить
креветок Crystal маю бажання придбати. можна Black Bee або Crystal Red
пан Володимир
19.12.2010, 21:03
до речі ніхто з Волинських акваріумістів не розводить
креветок Crystal маю бажання придбати. можна Black Bee або Crystal Red
У Львові є специ по креветках. Теж є бажання зайнятися крилем. Проте постійно відкладаю покупку осмосу. А без нього креветками нема сенсу займатися - вони (принаймі вищеназвані види точно) люблять м'яку воду.
kapriznyi
20.12.2010, 08:21
вода помякшується не тільки осмосом, осмос не надто корсний для рослин він очищує воду як від вредних речовин так і від корисних мікроелементів.тобто ніякі добрива не спасуть рослин від голодання. вже маю львівських черіків нічого так признаки породи є, вплоть до полосатих ніжок. тепер хочу шось покрупніше і посерйозніше. вирішив шо Кристали саме то.
пан Володимир
20.12.2010, 19:34
вода помякшується не тільки осмосом
Звісно, але осмос найпростіший спосіб.
, осмос не надто корсний для рослин він очищує воду як від вредних речовин так і від корисних мікроелементів.тобто ніякі добрива не спасуть рослин від голодання.
Так чистий осмос ніхто й не використовує. Як правило його розбавляють з водопровідною водою.
вже маю львівських черіків нічого так признаки породи є, вплоть до полосатих ніжок. тепер хочу шось покрупніше і посерйозніше. вирішив шо Кристали саме то.
Я б радив після чері потренуватися на тиграх (http://aquamir.kiev.ua/product/krevetka-tigrtiger-shrimpcaridina-cantonensis-sp-tiger/). Це трохи складніша порода у порівняні з чері. Але значно простіша у порівняні з Кристалами. І дешевша...
P.S. Якщо передумаєте і будете замовляти Тигрів, я мабуть приєднаюся.
kapriznyi
20.12.2010, 21:28
ніхто нехоче заказати морожені корма?? (колективне замовлення тобто) тут http://www.aquaria.com.ua/zakazi.html
мінімальне замовлення в них велике щато дешево получається
Andreyko
20.12.2010, 22:03
Я думаю після замовлення корму в Гаріка бажаючих на Акварію буде не багато! :)
kapriznyi
21.12.2010, 09:44
Я думаю після замовлення корму в Гаріка бажаючих на Акварію буде не багато! :)
а чому?? менше води?? і в Гаріка це в кого??
Андрій Шевчук
21.12.2010, 10:14
kapriznyi, переглянь нашу Волинську гілку, там було замовлення заморозки.
Заморозка дійсно класна, мінімум води і якість супер.
kapriznyi
21.12.2010, 10:40
кажете шо в Гаріка краще. можні і в Гаріка. хтось має бажання замовляти ??
Андрій Шевчук
21.12.2010, 11:01
У мене є декілька замовлень. Але тут потрібно домовлятися усім, бо маршрут поїзду не включає в себе Володимир і Іваничі, потрібно щоб хтось(минулого разу Олесь) взяв на себе обовязок домовитись і зустріти в Луцьку.
kapriznyi
21.12.2010, 11:06
ага луцьк саме то.
kapriznyi
21.12.2010, 15:13
Вияснилось шо створити свій розділ в клубах не так то важко. то не літати навчитись code39 . треба було всього лиш культурно адміністрацію попросити.
Маємо можливість створити свій клуб Волинських акваріумістів (покищо тільки розділ на форумі, а там як вийде). Адміністрація дала добро.Я надіюсь ніхто не буде проти такої ініціативи??Отже треба вибрати старшого, (і ше деякі дрібниці) та гайда спілкуватися в свіжоствореній (головне шо Власній) гілці форуму. Вітати Нас (Вас) завчасно не буду :):):):):) на майбутнє то і логотип планується
Andreyko
21.12.2010, 19:46
В Гаріка зараз вроді галяк з кормами.
kapriznyi, ти звісно інніціативний хлопець, це добре, але мене цікавить про що ти так хочеш поспілкуватись в гілці про що не можна поспілкуватись тут? :)
kapriznyi
21.12.2010, 19:51
а чим вам гірше розділ від теми??
я наприклад ваші замовлення від гаріка в темі шукав хвилин 10, перечитуючи кожну сторінку. напевно легше булоб щайти в тему [колективні замовлення]. якби вона існувала.
в такому розділі буде група користувачів "Волинський клуб акваріумістів" з виключним правом запису в свому розділі (більш ніхто).
зараз на форумі за викладення теми в розділі Продам треба буде платити. а в розділі "Волинський клуб акваріумістів" така оголошення не потребує оплати
я думаю логотип "Волинського клубу акваріумістів" (якщо буде) в кінці посту це теж приємно
пан Володимир
21.12.2010, 21:07
з виключним правом запису в свому розділі (більш ніхто).
Сенс?
Паша Кондратюк
21.12.2010, 22:55
Привіт землячки ,хочу купити харацинок неонів червоних ,наностомусів ,кардинальчиків ,родостомусів. В Луцьку бачили щось з харацинок ,бо в нас у Нововолинську якісної здорової риби не знайдеш.Буду вам вдячний!:)
Andreyko
21.12.2010, 23:31
хочу купити харацинок неонів червоних ,наностомусів ,кардинальчиків ,родостомусів
Все крім наностомусів є майже завжди в наявності, принаймі на франка. Наностомусів вроді десь бачив, але не згадаю, не особо приглядався. :) Блін, точно були на франка, вроді маргінатуси! Завтра виясню!
Andreyko
21.12.2010, 23:38
Цихлідами танганіки ніхто з місцевих не займається, а то буду перезапускатись! :)
Дискус риба дуже красива, але розумію - не моя, не той темперамент, не хватає руху.... До нового року чекайте фото, рибку вроді вже намітив і частково замовив, свою вроді вже тоже пристроїв, от так і живем. :)
Паша Кондратюк
21.12.2010, 23:58
Andreyko ,дякую!На рахунок дискусів ви праві рибка гарна ,але як для мене ,ну дуже спокійна.Мені особисто подобаються такі акваріуми в яких кипить життя ,рибки які переливаються яскравими барвами ,соковита зелень в поєднанні з корягами та камнями-це моє!!!
Кожен шукає те ,що йому найбільш по душі. Майте на увазі ,що цихліди мають таку звичку переміщати грунт ,правда вони цікаві своїми повадками догляд за потомством ,взагалі кожен видовий акваріум має свою цікавинку треба тільки її вміти побачити.:)
Паша Кондратюк
22.12.2010, 00:01
Andreyko ,буду вдячний якщо ви подивитись ціну хоч на деяку харацинку ,щоб знати приблизно:)
kapriznyi
22.12.2010, 15:35
я небуду нікого переконувати шо розділ потрібний. змучився подавати аргументи. скажіть мені адиіністрації голову морочити дальше чи ні.
Andreyko
22.12.2010, 16:24
скажіть мені адиіністрації голову морочити дальше чи ні.
Як почав то вже закінчуй! :) Хай буде гілка, поганого нічого немає, але треба щоб була жива, теми, дискусії і тд....
kapriznyi
22.12.2010, 17:10
з часом ожива скоро тільки хомяки робляться (і гуппі). треба вибрати старшого (модератора)
пан Володимир
22.12.2010, 17:35
Привіт землячки ,хочу купити харацинок неонів червоних ,наностомусів ,кардинальчиків ,родостомусів. В Луцьку бачили щось з харацинок ,бо в нас у Нововолинську якісної здорової риби не знайдеш.Буду вам вдячний!:)
В Луцьку харацинки повно. Щоправда наностомусів не пригадую.
P.S. Кардинали до коропових належать - не до харацинових.
Andreyko
22.12.2010, 18:18
Сьогодні не був в Луцьку, але ціни десь такі: 10 грн родостомус і червоний неон, кардинал вроді був 6 грн, а от наностомус незнаю, але був точно, думаю теж не більше 10.
Старшого по гілці пропоную кееро, має досвід модераторства і людина хороша :)
Старшого по гілці пропоную кееро
code69
Паша Кондратюк
22.12.2010, 20:20
Andreyko ,і я підтримую цю кандидатуру:)
пан Володимир
22.12.2010, 22:37
Старшого по гілці пропоную кееро, має досвід модераторства і людина хороша :)
Не заперечую. Але спершу слід почути думку самого кееро. Щоб не було як у тій приказці: "Без мене мене оженили".
Паша Кондратюк
22.12.2010, 23:57
я щось такої казки не знаю.:patstalom:
В зв"язку з сімейними проблеми, не мав часу, щоб відписатись.
В загальному питання Волинської гілки як і клубу піднімалось неодноразово.
Поки було декілька дописувачів в темі, то ще якось можна було справлятись, зараз от новий користувач вже просто незнає про що ми там говорили на перших сторінках. Думаю гілка не завадить. З бордівської будуть доповнювати одна-одну.
З клубом все складніше. Треба матеріальну базу і час. Якщо з першим ще якось можна розібратись, то от часу зазвичай нема нівкого :( Такі вже реалії сьогодення.
Хто хоче приклад - велкам в Львівську гілку, там можна прочитати про їх тернистий шлях. І це при тому, що матеріальна база у них була. Але нічого нереального нема, аби було здоров"я. Є і плани і задуми, аби вистачило часу це все втілити в життя.
На рахунок модерації в гілці: дякую за довіру, якщо це всіх влаштує, то постараюсь виконати покладені на мене обов"язки.
kapriznyi
23.12.2010, 17:46
ніхто про клуб і некаже так буде гілка називатися (хочете хай буде віртуальний клуб)
значить keepo +4 якшо немає більш пропозицій то можна і обирати.
Andreyko
30.12.2010, 20:13
Ну що браття акваріумісти, з Наступаючим Вас!!! Здоровя, достатку, удачних нерестів та пишної зелені!
malexmen
30.12.2010, 20:37
Приєднуюсь, з Новим роком!
kapriznyi
31.12.2010, 09:33
і я вітаю всіх. всіх благ бажаю. і щоб в акваріумі все тільки жило і примножувалося.
Андрій Шевчук
31.12.2010, 19:33
Вітаю, також усіх з наступаючим Новим Роком!!! Бажаю прекрасних натхнень, великих здобутків в усіх напрямках та тепла в сімейних-родинних колах. Час зустрічі Нового року є по-своєму дивовижним, людина дивиться назад на прожитий рік, дякуючи Богу, та підсумовуючи його, складає плани на рік прийдешній. Хай цей час буде приємним і оглянувшись в минуле ми побачили тільки хороші здобутки, які продовжимо у НОВОМУ 2011 році. УСЬОГО УСІМ НАЙКРАЩОГО!!!!!!
Паша Кондратюк
31.12.2010, 23:12
Дорогоі мої земляки ,
приєднуюся до всіх побажань ,
бажаю всього найкращого від щирого серця !:)
snake1204
03.01.2011, 00:18
Всем привет , земляки!
начинал этот пост читать в прошлом году а закончил вот только и решил отписать
конечно да читал долговато бо по времени не получалось
насчет отдельное Волынской ветки это очень хорошая идея
я только за
сам даже подумывал написать и запустить форум аквариумистики
но еще руки и время не подходило
и конечно всех с наступившим новым годом.
kapriznyi
03.01.2011, 09:44
вже написав адміністрації ждемо створення гілки
snake1204
03.01.2011, 14:05
еще вопрос к землякам Волынянам
у кого есть ракообразные и что именно
какие раки и крили?
узнаю это для дальнейшего обмена как опытом так и самими ракообразными.
kapriznyi
04.01.2011, 10:44
черіки
snake1204
04.01.2011, 13:33
а кроме черриков у когото чтото есть ракообразные безпозвоночные?
и еще а гуппи Эндлера есть у когото только не смешаная линия желательно почище чтоб была?
kapriznyi
04.01.2011, 14:35
гуппи Эндлера теж хочу. недавно в знайомого були вухаті черепахи (вроді так називаються)но розпродав ранішеб ти звернувся
Andreyko
04.01.2011, 21:01
Маю аманок, фільтраторів ну і черіків. Ендлери також є, хто хоче можу підкинути паро штук, брали з Києва разом з Кееро :)
snake1204
04.01.2011, 22:43
Andreyko
у вас амано размножаются или нет?
а фильтраторов вы где брали и по какой цене?
да меня интересуют Эндлеры гуппи и непротив был бы взять пару штучек
и еще просмотрев ваши фото возник вопрос у вас есть ампулярии еще только не желтые а какието другие?
но вот что вам в замен предложить незнаю
Земляки а у кого есть раки кроме мраморных?
kozak_Oleg
07.01.2011, 22:20
Всіх волинян і не тільки з Різдвом Христовим :)
kapriznyi
08.01.2011, 11:19
kozak_Oleg, приєднуюсь до привітань
Andreyko
10.01.2011, 10:55
snake1204,
Амано не розводяться на жаль, фільтраторів брав на франка здається по 30 грн, ендлерами можу поділитись на розвід, ампулярій зараз вже не маю, але є нерітіни, хелени, теодоксуси, меланії і катушки! :)
snake1204
10.01.2011, 15:20
Andreyko
спасибо наперед был бы непротив взять у вас эндлеров как с вами можно договорится.
а неритин, хелен и теодоктусов вы продаете и по какой цене?
з минулими та наступаючими всіх..
прошу відповіді на 2 питання:
1. взяв у keepo десяток креветок місяця 2-2,5 назад, посадив в 18л акву окрему... місяць тому з ікри у деяких вилупились креветята:), десятка зо три... вже місяць за ними спостерігаю, а вони ніби і не ростуть взагалі... аква не отоплюється(але 24-25градусів стабільно ),не аерується, не фільтрується , креветок кормлю раз на 3-4 дні, рослини живі, жодна доросла креветка не вмерла... чому не ростуть? чим можливо допомогти? і взагалі , як швидко креветки повинні доростати хоча б до 1см?
2.У основному акваріумі, наростив багато гарних рослин,стало гарно, що ну:) але склалось враження , що час починати вносити добрива, бо на підмінах води та таблетках під корінь вже не виїзджаю.... власне питання, в яких магазинах можна відносно недорого купити добрива(мікро та макро) та які порадите?(наперед забігаючи відповідаю: про добрива читав, просто хотілось би конкретно :магазин такий-то, таке-то, таке-то добриво, бо трошки з часом не дружу.... через інет не замовляв ніколи і поки не збираюсь:))
ніби все, наперед дякую за поради
kapriznyi
11.01.2011, 22:22
дрібні креветки (неокардини) коли живуть самі або з малими рибами то вони дуже дрібні. а коли вони в акві з великими рибами то і ростуть більшими (пристосовуються напевно)
Андрій Шевчук
12.01.2011, 01:37
дрібні креветки (неокардини) коли живуть самі або з малими рибами то вони дуже дрібні. а коли вони в акві з великими рибами то і ростуть більшими (пристосовуються напевно)
Це виходить коли у мене Черрики живуть в одній акві з анцитрусами по 10 см і Молінезією Веліферою 9 см вони мають вирости до 4-х см. Нісенітниці.!!!
Ріст креветок в першу чергу зажежить від линьки, коли креветка линяє відповідно росте, але росте до свого максимального розміру, але він аж ніяк не залежить від розміру риб. Велика риба знаходиться в більшому об"ємі і росте відповідно і пропорційно своєї хати, відповідно щось схоже із креветосами тільки до об"єму додається і кількість криветок та частота підміни води(безпосередньо впливає на линьку, а отже і ріст членистоногих).
kapriznyi скільки часу ви утримуєте криль?
Андрій Шевчук
12.01.2011, 01:47
Kryk, я користуюсь уже пів року добривом від ТМ "Птеро" єфект мені подобається, все росте прекрасно, тільки додаю додатково ще зелізо (та це залежить від кількості рослин). Купити добриво можна безпосередньо у виробника абож у магазині "Акваріум" на Волі, або в "Аровані", тобто на місці до kippo, Вам залишається тіль зробити вибір.
П.С. Моя думка.
креветок кормлю раз на 3-4 дні
от тут і заковика. мало їм корму.
Andreyko
12.01.2011, 11:44
Птеро Флора брав в Акваріумі по 24 грн, дешевше не бачив ніде, і залізо і макро там є також, ТМ Флорастім точно, але ціна в раза два-три вища ніж в аровані. Сам брав Флорастім в Аровані, Мікро, Макро, Залізо по 250 мл в районі 100 грн, а так як капаю в 30 л креветочнік то хватить на довго :)
P.S. Вже запустив тангу, але фотіка ніяк не заберу в брата, може сьогодні постараюсь, бо вже руки чешуться!!! :)
kapriznyi
14.01.2011, 12:14
Це виходить коли у мене Черрики живуть в одній акві з анцитрусами по 10 см і Молінезією Веліферою 9 см вони мають вирости до 4-х см. Нісенітниці.!!!
Ріст креветок в першу чергу зажежить від линьки, коли креветка линяє відповідно росте, але росте до свого максимального розміру, але він аж ніяк не залежить від розміру риб. Велика риба знаходиться в більшому об"ємі і росте відповідно і пропорційно своєї хати, відповідно щось схоже із креветосами тільки до об"єму додається і кількість криветок та частота підміни води(безпосередньо впливає на линьку, а отже і ріст членистоногих).
kapriznyi скільки часу ви утримуєте криль?
2 місяця. в загальній банці 120 л криль за 2 см. (чері)
в 40 л не більше 1.5 см
куплялися одночасно одного віку.
в кожній акві по 15 шт. там і там я самки і самці.
різниця замітна?? мені так
умови утримання тіж t-25 корм тойже. в меншій акві навіть комфортніше бо завше чистіше, риби там немає.
Вітаю всіх.
Хтось мені писав, що волинські акваріумісти не вкурсі, що вмене є природний камінь на продаж.
Так ось (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=68428) топік в продажі. Як то кажуть - велкам :)
2 місяця. в загальній банці 120 л криль за 2 см. (чері)
в 40 л не більше 1.5 см
а різниця об"єму в 3 рази не "замітна"? :)
цікаво б було проміряти, наприклад, редокс-потенціал, для оцінки того, де краще, хоч і це не показник. Наразі досвід говорить про зворотне - в форумчан, які намагались ростити криль з дорослими скаляріями (явно не маленькою рибою) закінчувалось все плачевно.
Andreyko
18.01.2011, 10:06
Опа Волинський клуб акваріумістів є! Вітаю! Гайда писати теми!
пан Володимир
18.01.2011, 18:53
Опа Волинський клуб акваріумістів є! Вітаю! Гайда писати теми!
keepo, я думаю варто створити кілька розділів. Обов'язково потрібний "Загальний". Від мене прохання: створити розділ "Обміняю" . Думаю "Куплю", "Продам", "Віддам" теж не завадять.
Також гарно було б мати розділ "Знайомство" чи щось таке. Де кожен новий учасник міг би відмітитися.
Цю тему думаю варто кинути в "Загальний розділ" та закрити. Обговорювати тут (коли є клуб) уже нічого. Тема перетворюється на суцільне "растєкуше мислі по древу".
пан Володимир
18.01.2011, 18:57
Певно я поспішив. Глянув инші клуби - у них нема розділів. :( Мабуть це не можливо. Чи ні?
Вітаю всіх з створенням Волинського клубу.
Розділи справді можна зробити тільки через адміністрацію, але в модераторських опціях є пункт "закріпити", таким чином можна тримати в топі теми з поміткою "важливо".
Трохи пізніше спробую створити тему-представлення і закріпити її, далі будемо думати.
malexmen
18.01.2011, 20:36
Зайшов, глянув...
Чистий, як незаймана наречена...
Тож починаючи з чистого листа, бажаю клубу наповнювтись цікавими, корисними темами, бути організаційним осередком волинських акваріумістів і продуктивного розвитку.
Andreyko
18.01.2011, 22:22
Треба буде тему "Колективні закази" збацати. Основні теми, такі як Барахолка, Кол. замовлення, Акваріуми волинян та ін., напевно хай зробить модератор, а ми будемо створювати свої, щоб не плодити подібні.
Треба буде тему "Колективні закази" збацати. Основні теми, такі як Барахолка, Кол. замовлення, Акваріуми волинян та ін., напевно хай зробить модератор, а ми будемо створювати свої, щоб не плодити подібні.
це швидше розділи гілки будуть, а теми вже в них ...
Andreyko
18.01.2011, 23:34
Думаю суть мого посту зрозуміла :)
Зробив першу тему в гілці - відписуємось :)
На рахунок комерційних розділів: адміністрація доволі суворо до цього відноситься, оскільки оголошення є платними.
Думаю одна тема типу "Волинська барахолка" нічого особливо не нашодить, а от постійні особисті теми вже в куплю/продам.
По колективних замовленнях треба створювати окрему тему по кожному замовленню, щоб не було потім каші.
Подивився по інших гілках-клубах, підрозділи вроді ніхто не практикує. Хоча, якщо є потреба...
пан Володимир
19.01.2011, 19:41
На рахунок комерційних розділів: адміністрація доволі суворо до цього відноситься, оскільки оголошення є платними.
Думаю одна тема типу "Волинська барахолка" нічого особливо не нашодить, а от постійні особисті теми вже в куплю/продам.
Я можу помилятися, але платні оголошення лише на загальному форумі. Для регіональних, ніби, зробили виняток. Десь в правилах про це написано.
Подивився по інших гілках-клубах, підрозділи вроді ніхто не практикує. Хоча, якщо є потреба...
Мені здається коли наш клуб розростеться і тем побільшає, тоді виникне в них потреба. Тому краще їх зробити зараз, щоб пізніше модератор не сидів і не займався дурною роботою - сортуванням тем по розділах.
одна тема типу "Волинська барахолка" Слово "барахолка" мало того, що не українське, так ще й не красиве. Як на мене просто брутальне. Може варто замінити на більш милозвучне?
kapriznyi
31.01.2011, 13:00
о тільки приїхав з сесії і тут Бешлега обрадував
Здравствуйте. Нет ли у кого лишних растений, перекупила бы с удовольствием.
Віталік Туз
15.02.2013, 20:16
Всім привіт.Я з волині м.Нововолинськ зацікавився акваріумами пів року назад і у цій справі практично нічого незная. Надіюсь тут дізнатись багато чого цікавого
Віталік Туз
15.02.2013, 20:44
А що тут крім мене давно нікрго живого небуло ? шкода що вже ніхто сюди незаходить
Привіт всім !!!
Піткажіть де у володимирі волинському можна купити акваріумні криветки
Sanya1008
25.11.2017, 22:56
code13
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010