Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua

Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/index.php)
-   Африканские цихлиды (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/forumdisplay.php?f=203)
-   -   цихліда + рослини (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum_restored/showthread.php?t=9045)

Сергій 17-05-2006 09:57

Re: цихліда + рослини

Ну і якщо цікавлять африканські цихліди - Hemichromis lifalili та Pelvicachromis pulcher. Це західноафриканські річкові види, які за умовами утримання ближчі до американських видів, ніж до малавійців і танган'їкців

Сергій 17-05-2006 09:59

Цитата:

Сообщение от Benjamen
Cергію, наскільки поширений цей вид у Києві? Чи бачив ти його на ринку?
Здається, досить рідкісна рибця...

У мене є… один самець :)
Дядечко, який його продавав, казав, що йому привезли пару з Москви, потім самиця загинула, а мій почав загравати із самицями чорносмужок, які в результаті почали копати грунт, через що власник і вирішив продати всіх трьох. Чорносмужок я не взяв. Зараз шукаю самицю.

Benjamen 17-05-2006 10:11

Цитата:

Сообщение от Сергій
У мене є… один самець :)
Дядечко, який його продавав, казав, що йому привезли пару з Москви, потім самиця загинула, а мій почав загравати із самицями чорносмужок, які в результаті почали копати грунт, через що власник і вирішив продати всіх трьох. Чорносмужок я не взяв. Зараз шукаю самицю.

Якщо зі статтю не вгадаєш, або придбаєш молоді більше ніж треба - зайвих заберу. Тобто куплю :)
Я, здається, остаточно інфікуюсь цихлідами code13 . Вже узяв "у хороші руки" двойко маленьких (1,5см) чорносмужок. Напевне, буду буду купувати ще, щоб запобігти інбридингу. І взагалі, якщо не важко, про будь-які рухи по відчуженню своєї риби будь-ласка, повідомляй мені code33

Сергій 17-05-2006 10:30

Цитата:

Сообщение от Benjamen
Якщо зі статтю не вгадаєш, або придбаєш молоді більше ніж треба - зайвих заберу. Тобто куплю :)
Я, здається, остаточно інфікуюсь цихлідами code13 . Вже узяв "у хороші руки" двойко маленьких (1,5см) чорносмужок. Напевне, буду буду купувати ще, щоб запобігти інбридингу. І взагалі, якщо не важко, про будь-які рухи по відчуженню своєї риби будь-ласка, повідомляй мені code33

Само собою. І сподіваюсь на аналогічні кроки з твого боку ;)
Відносно чорносмужок - у мене виходило парувати дорослих, розраховував, що з седжиками буде так само, виявилось, що ні :( Хоча можливо то у мене седжик такий хуліган…

Benjamen 17-05-2006 10:40

Цитата:

Сообщение от Сергій
Само собою. І сподіваюсь на аналогічні кроки з твого боку ;)

code60

А життя моєї пари седжиків повертається у звичне русло. Відносини стали такі, як і були між трьома самцями: він домінує, але при годуванні вона стає з кожним разом все хоробрішою. Годувати в протилежному кутку, як ти радив, немає сенсу, бо він миттєво все помічає, і встигає скрізь. Сподіваюсь, коли вона подорослішає (жовтизни на плавцях майже не видно), усе буде гаразд

Roma 17-05-2006 10:41

Дякую всім за підтримку!
В мене 2пари чернополосок віднерестились(рослин не нищать,тількі підрили пару кущів) вже тиждень плавають малькі, але їх ніхто не хоче, я вирішив пустить їх на живий корм.Відсадив самок бо устроїли охоту на малих анцитрусів і крапчатих(лабео не можуть догнать).Думаю залишити тількі самців.На днях привезуть з Харькова цихлід.Але банка без растючкі мене не радує-шукаю компроміс.
"Рискуешь-можешь проиграть,Не рискуешь-проиграл"

Roma 17-05-2006 10:53

А ще мене зацікавили"щучки".Нещодавно купив пару азіатських(як сказав продавець)плавають тільки на поверхні води(жовтенькі і довгенькі,друга назва якось на "л").Чи можуть вони жити з цихлідою?

Benjamen 17-05-2006 11:04

Цитата:

Сообщение от Roma
А ще мене зацікавили"щучки".Нещодавно купив пару азіатських(як сказав продавець)плавають тільки на поверхні води(жовтенькі і довгенькі,друга назва якось на "л").

Це зовсім інша планета. Вона тут :) http://aquaforum.kiev.ua/forum/forumdisplay.php?f=211

Сергій 17-05-2006 12:41

Цитата:

Сообщение от fish
Но тут вообще то тоже пишут
Цитата:

Мирные, спокойные рыбы, территориальны, держатся в среднем и нижнем слоях воды, мало роют грунт, при недостатке растительной пищи объедают растения. По свидетельству М.Шапиро в горшки и гроты не заходят, а прячутся в густые заросли.

В цілому так і є. Інколи, дуже рідко ховається в кокоси, але надає перевагу рослинам, які знову ж таки інколи гризе. Втім, вольфію та обварені листя капусти ігнорує, так що не знаю, як йому рослинну їжу давати… Ехінодоруси і анубіаси не чіпає…

Сергій 17-05-2006 12:43

Цитата:

Сообщение от Roma
А ще мене зацікавили"щучки".Нещодавно купив пару азіатських(як сказав продавець)плавають тільки на поверхні води(жовтенькі і довгенькі,друга назва якось на "л").Чи можуть вони жити з цихлідою?

Лінеатуси. Цікаві, і, думаю, що зі співрозмірними цихлідами нормально будуть жити.

Roma 18-05-2006 13:15

Яка риба моглаб зживатись з дорослими і їсти мальків чорнополосок(скоріше всього вони цього не допустять)? Бо плодяться як цигани.
А ще хотілось-би, щоб в акві жили не тільки цихліди, але і хтось шустренький, рухливий.Яку рибу порадите(рослин щоб не їла).

Prel 18-05-2006 13:25

Цитата:

Сообщение от Roma
Яка риба моглаб зживатись з дорослими і їсти мальків чорнополосок? Бо плодяться як цигани.

любая цихлида по соседству.Родителям в конце концов надоест заботиться о детях и они сами съедят своих мальков

Сергій 18-05-2006 13:49

Цитата:

Сообщение от Roma
Яка риба моглаб зживатись з дорослими і їсти мальків чорнополосок(скоріше всього вони цього не допустять)? Бо плодяться як цигани.

Будь-яка хижа або немаленька всеїдна - цихліди, соми, лабіринтові…

Roma 18-05-2006 14:02

А ще хотілось-би, щоб в акві жили не тільки цихлазоми,акари але і хтось шустренький, рухливий.Яку рибу порадите(рослин щоб не їла, до 10см).
Завтра їду за рибою - нада опреділитись Що брати.Порадьте наборчік

Сергій 18-05-2006 15:19

Цитата:

Сообщение от Roma
А ще хотілось-би, щоб в акві жили не тільки цихлазоми,акари але і хтось шустренький, рухливий.Яку рибу порадите(рослин щоб не їла, до 10см).
Завтра їду за рибою - нада опреділитись Що брати.Порадьте наборчік

Американці полюбляють з цихлідами селити тетрагоноптерусів. Ще можна недрібних барбусів, або великих даніо (малабарських, деваріо), або райдужних рибок, інших меланотеній та бедоцій. Головне, аби риби були недрібними.

Часовой пояс GMT +3, время: 05:54.

Русский vBulletin v3.5.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод сделал zCarot