Дякую за відгук! Стосовно глистів не впевнений.Щоб краще розібратися розповім предісторію. Спочатку у мене було три невеличких дискуса. Мені, неофіту акваріумістики, їх всунули грошелюбиві торгаші. В одного був ниткоподібний прозорий кал. Рибки були слабкі і лякливі. Хворий дискус не брав корм і ховався. Я спробував лікування препаратом Tropikal DISKUS SEPT. Хворому він допоміг. Більше того, він став ганяти інших і активно "жерти"корм. При цьому один колись активний дискус став гонимим і голодним. Дальше я зайнявся протокою. Це вже був спортивний інтерес - створити умови для нормального життя дискусів. Перечитав літературу. Багато корисної інформації почерпнув на сайті http://www.aqua.pp.ru. Більшість авторів труднощі утримання дискусів зводили до високої температури 28- 32 С та свіжої протічної води. Прийшлось протягнути труби до "банки" через дві кімнати (в одній з них живе теща), але дискуси дістали свіжу воду. Після цього докупив у Львові привезених з Польші троха більших дискусів: трьох червоних, одного голубого та одного червоно-голубого (не знаю як правильно називається). З голубим дискусом заніс "манку". Лікував високою температурою - 33 С. Хоча "манку" перенесли за дискусом і що найменше неони, риб вилікував. Голубий дискус ожив і став активно ганяти інших та брати корм. З попередньої партії гонимий дискус чах і худ на очах. Всі його ганяли, я ніколи не бачив щоб він їв. Мені порадили відгодувати його в карантинному акваріумі. Відселений дискус брав тільки живий корм і мав ниткоподібний кал, але в перемішку чорно-білий, більше чорного. Сухий корм не брав. За порадою продавців я вирішив лікувати його від глистів хімічним препаратом. Порадили тримати 7 днів, але на ранок дискус був мертвим. Зараз подібні симптоми в голубого дискуса, з тою тільки різницею, що попередній був гонимим, а цей сам ганяє. А їсти засранець не хоче. Годую риб сухими кормами Tropikal D-50 PLUS та D-ALLIO PLUS. Раніше давав мелене серце, але інші риби при цьому переїдали і дохли (так мені видається). Компресор розпорошує повітря через шланг під стінкою акваріма (60 см.) та ще одним додатковим повітряним фонтанчиком. Живі водорослі радо посадив би, але не знаю які і де їх взяти. Хочеться щоб було красиво. Голубого красеня шкода. Якщо можете, порадьте що робити.
|