На сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
На главную страницу форума

Это восстановленная версия форума после взлома!

Здесь можно только просматривать информацию, но нельзя ни войти под своим логином, ни зарегистрироваться, ни написать ответ.
Основной форум тут: http://www.aquaforum.ua
Огромная благодарность Валерию Фоменко (vfomenko), проделавшему колоссальную работу по восстановлению удаленных постов из логов БД.

Вернуться   Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua > Рыбы > Здоровье рыб

Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов  

Фотогалерея (Киев)
Фотогалерея (Москва)

Интернет-магазин аквариумных товаров

Справка Пользователи Календарь Поиск Сообщения за день Все разделы прочитаны

Здоровье рыб Все, что связано со здоровьем рыб: непонятное поведение, симптомы, способы лечения .....

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 19-11-2003, 23:06   #4
ПОлег
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
Дякую за відгук! Стосовно глистів не впевнений.Щоб краще розібратися розповім предісторію. Спочатку у мене було три невеличких дискуса. Мені, неофіту акваріумістики, їх всунули грошелюбиві торгаші. В одного був ниткоподібний прозорий кал. Рибки були слабкі і лякливі. Хворий дискус не брав корм і ховався. Я спробував лікування препаратом Tropikal DISKUS SEPT. Хворому він допоміг. Більше того, він став ганяти інших і активно "жерти"корм. При цьому один колись активний дискус став гонимим і голодним. Дальше я зайнявся протокою. Це вже був спортивний інтерес - створити умови для нормального життя дискусів. Перечитав літературу. Багато корисної інформації почерпнув на сайті http://www.aqua.pp.ru. Більшість авторів труднощі утримання дискусів зводили до високої температури 28- 32 С та свіжої протічної води. Прийшлось протягнути труби до "банки" через дві кімнати (в одній з них живе теща), але дискуси дістали свіжу воду. Після цього докупив у Львові привезених з Польші троха більших дискусів: трьох червоних, одного голубого та одного червоно-голубого (не знаю як правильно називається). З голубим дискусом заніс "манку". Лікував високою температурою - 33 С. Хоча "манку" перенесли за дискусом і що найменше неони, риб вилікував. Голубий дискус ожив і став активно ганяти інших та брати корм. З попередньої партії гонимий дискус чах і худ на очах. Всі його ганяли, я ніколи не бачив щоб він їв. Мені порадили відгодувати його в карантинному акваріумі. Відселений дискус брав тільки живий корм і мав ниткоподібний кал, але в перемішку чорно-білий, більше чорного. Сухий корм не брав. За порадою продавців я вирішив лікувати його від глистів хімічним препаратом. Порадили тримати 7 днів, але на ранок дискус був мертвим. Зараз подібні симптоми в голубого дискуса, з тою тільки різницею, що попередній був гонимим, а цей сам ганяє. А їсти засранець не хоче. Годую риб сухими кормами Tropikal D-50 PLUS та D-ALLIO PLUS. Раніше давав мелене серце, але інші риби при цьому переїдали і дохли (так мені видається). Компресор розпорошує повітря через шланг під стінкою акваріма (60 см.) та ще одним додатковим повітряним фонтанчиком. Живі водорослі радо посадив би, але не знаю які і де їх взяти. Хочеться щоб було красиво. Голубого красеня шкода. Якщо можете, порадьте що робити.
ПОлег вне форума   Ответить с цитированием