![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#16 | |
Живу я тут
|
Re: ATMAN - EHEIM
Цитата:
Наверное TETRA EX-600?
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Живу я тут
|
Поставку Эхеймов в известную фирму осушествлял "Аквариумный мир", замену по гарантии он-же. А проблема, скорее всего, с помпами была по вине конечных пользователей. На тот момент дешевле было сделать замену по гарантии, чем разбираться с проблемой.
Известный поставщик фильтров серии CF данную информацию не подтверждает. Краны с фильтра АТ-3335 имеют другую резьбу. Или попытка подогнать под якобы почти одинаковую цену?
![]() |
![]() |
#18 | |
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
![]() Регистрация: May 2004
Поблагодарил(а): 236 Поблагодарили 224 Раз(а) в 116 Сообщениях Репутация: 207
|
Цитата:
Вообще-то нам сказали что-то они давно и плотно сотрудничают с ООО "Барбус", если ещё у Вас такой бок проскочил, то а какой надёжности можно говорить, разве только о гарантии.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Живу я тут
|
Цитата:
Если пользователь запускает фильтр без воды - это бок производителя? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 116 Поблагодарили 75 Раз(а) в 51 Сообщениях Репутация: выкл.
|
Цитата:
![]() Не в тему: В огороде моем , что на лоджии , за ночь Т упала с 25 до 21С ![]() Снизилась температура в системе отопления, а Мы (ХОХЛЫ) трубу свою все равно не продадим.
![]() |
![]() |
#21 | ||
Живу я тут
Поблагодарил(а): 64 Поблагодарили 90 Раз(а) в 50 Сообщениях Репутация: выкл.
|
І я своїх 5 копійок вставлю. Цікавить мене дещо у фільтрах, особливо в помпах. Дотого ж я маю деякі знання в області двигунів та робочих коліс насосів.
Цитата:
Цитата:
Так от, про вищесказане: у всіх фільтрах які я бачив ( не так уже й багато, але...) двигун у помпи зроблений по одному принципу: магнітний ротор і статор - змінний магніт. Це типовий кроковий двигун, синхронна машина, з усіма його недоліками та перевагами. Швидкість його обертання 3000об/хв (50Гц * 60сек, або інша, якщо в розетці не 50Гц) і ця швидкість - це констата, вона не може бути іншою, якщо магнітне поле ротора вийде з синхронізації з магнітним полем статора - почнеться противний шум ( шум - це те, що найбільше нас хвилює, є ще й інші проблеми, наприклад: момент сили падає практично до нуля). Далі при такій конструкції магнітної системи двигуна невідомо в який бік він почне обертатися, як наслідок - робоче колесо (крильчатка) з радіальмими ребрами. Із інституцького курсу гідрогазодинаміки мені відомо, що такі колеса малоефективні. Більш практичними є колеса з параболічними ребрами, вони дозволяють розвинути більший тиск і відповідно подолати гідравлічні опори не зменшивши суттєво витрати. Я думаю, всі погодяться, що підзабитий фільтр - пристойний опір. Але для таких коліс потрібен чітко визначений напрямок обертання, в іншу сторону насос качати майже взагалі не буде. І тут все не так погано, повертаючись до двигуна, - змінивши конструкцію магнітопропода статора та форму магніта ротора, можна заставити двигун такого типу обертатися завжди в одну і ту ж сторону!!! Далі про цей двигун: є у нього особливість - статичний момент сили на валу тобто його можна навантажити до певного моменту, він обертів не втратить, а от далі, як я вже казав, відбувається різка втрата моменту сили. Я веду до того що оцінюючи прокачку потрібно дивитися в вершу чергу на розміри крильчатки, степінь забитості фільтра, довжину та діаметр з'єднувальних трубок, наяність флейти та інші гідравлічні опори. Потужність двигуна останній фактор який треба брати до уваги: поки він крутиться він буде качати, а от скільки - це залежить не від потужнотсі у ватах. Як висновок: на мою думку у такого насоса більше недоліків ніж переваг. Перевага влесне тільки одна - простота конструкції, тай то сумнівна. У каністрах поставити асинхронний двигун з короткозамкнутим ротором не така вже й проблема. Але які прокачки ми отримаємо!!! Падіння продуктивності, про яке писав arlekin05, становитиме декілька процентів, його навіть помітити буде важко. Чому не роблять нормальних насосів до акваріумніх фільтрів? Може у когось є інформація чому саме так ? Последний раз редактировалось vanessa, 04-01-2006 в 13:19. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Живу я тут. И барбусов люблю!
|
Цитата:
![]() |
![]() |
#23 | |
Живу я тут. И барбусов люблю!
|
Цитата:
![]() |
![]() |
#24 | |
Живу я тут
|
Цитата:
Может дорогие помпы (вроде Иваки ) гораздо совершеннее ширпотреба? Их кто-нибуть разбирал? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Живу я тут
|
Цитата:
Цікаво всередину заглянути... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Живу я тут
|
Цитата:
Тай не це я мав на увазі.... Последний раз редактировалось vanessa, 05-01-2006 в 13:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |