![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях Репутация: 10
|
освещение
ПРИВІТ.ПОБУВАВ НЕДАВНО В ГОСТЯх у акваріумістів ,які освітлюють акваріуми лампами накалювання і був вражений ростом амазонки,буйністю карликового ехінодоруса, криптокоринами, вербою,лимонником, які у мене при наявності СО2 дорогих "серовських" ламп просто пропадають.Може хтось розкаже щось про використання ламп накалювання.Саме цікаво що вода у крані в місті у всіх одинакова. Буду вдячний.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
![]() Регистрация: Nov 2002
Поблагодарил(а): 308 Поблагодарили 234 Раз(а) в 131 Сообщениях Репутация: 249
|
Re: освещение
Лампы накалювання мають два великих недоліка : 1)неекономчні в плані затрат на электроенергію;2) виділяють багато тепла.
Якшо відкинути ці недоліки, то в останньому вони просто прекрасні! В деяких випадках іх краще комбінувать з "синіми" люменісцентними. Яка причина того, що в тебе пропадають рослини - не ясно! Які саме лампи? Скільки іх? Чи забезпечені рослини залізом і мікроэлементами на фоні додавання СО2? Який грунт і в якому він стані? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Живу я тут
|
И какая длинна светового дня, а сколько рыбы и как часто воду подмениваешь?
![]() |
#4 |
Живу я тут
|
Грунт я сифоню регулярно ,воду підмінюю раз на тиждень .Мінерали добавляю.,Рослини в мене ростуть також . але амозонка пропадає постійно, на хочуть рости карликовий та озіріс,майор.Світловий день 10 год.Той самий ефект наблюдаю в одному зоомагазині,де ехінодоруси за місяць перегнали мої ,поаджені 6місяців назад. тому почав роздумувати про причини.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
Цитата:
Насільки я зрозумів, все росте нормально, крім 4 видів ехінодорусів? 1. Сифонка грунту повинна проводитись по необхідності - тобто це не завжди регулярно! 2. Чи добавляються добрива під коріння ехінодорусів? Припускаю, що сифонить під ними треба рідше. 3. Так і не зрозуміло, СКІЛЬКИ світла! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Живу я тут
|
На 250 л в мене 1 "Сера"червона , 1синя "АКВАСТАР" 1 ЛБ "фІЛІПС",ВСІ ПО 30 ВТ.В ГРУНТІ Є ПРОШАРОК СПЕЦГРУНТУ З ДОБАВКАМИ "СЕРА" Підкормку даю при заміні 50Л щотижня. ПІД коріння нічого недаю бо є прошарок, тай нема хорошого рецепту ,крім синьої глини
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Живу я тут
|
Я вот тут иногда думаю что что-то знаю, а на самом деле ничерта незнаю. Можно умничать, но трава расти не будет, а можно просто повтыкивать и потом косить не успеешь, вновь все заростет.
Для себя решил так - не идет трава просто жди, когда система запуститься, только света поменьше и покороче и не дай бог химии. Только водичку чаще меняй. Я лет 10 назад к Кучеру-Томченко с вопросом умным про лампы подошел. Он мне ответил что-то типа того. Растения настолько пластичны что под любой свет подстроятся. Только не мордуй и не меняй часто. Им время надо. Со временем который раз убеждаюсь что он прав. Я свою бадью пару лет назад когда запускал - намучался. пару месяцев стояло болото, а потом бац, ожило. За парудней очистилось и все в рост пошло. А я было уже рукой махнул. Сейчас две банки. Свет в них абсолютно разный. И фирмой там не пахнет. Лампы старые, убитые. Но все растет. Одно и тоже растение в каждой банке свой внешний вид имеет. И будь тут умным.
![]() |
#8 |
Живу я тут
|
И еще одно химия, со2, всякие добавки под корни ТОЛЬКО В БЛАГОПОЛУЧНОМ аквариуме. А еще лучше когда опыт за плечами есть и ты банку чувствуешь и по намекам от растений можешь многое предугадать научившись наблюдать. И не торопить траву. Это не колхозное поле с урожаем. ТОЛЬКО Я РЕШУ КОГО-ТО СТИМУЛЬНУТЬ - СРАЗУ СТАГНАЦИЯ(В ПОЛОВИНЕ СЛУЧАЕВ)
![]() |
#9 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 4 Раз(а) в 4 Сообщениях Репутация: 14
|
Очень похоже на правду.Что-то в этом есть!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Живу я тут
|
У меня книга есть начала прошлого века, так без электроэнергии и химии много интересного держали. И рыбы и травы. Например Увиандру.
![]() |
#11 | |
|
Цитата:
1. Про серовскі лампи я не знаю. Якшо грубо оцінювати - то я б ще одну лампу добавив би. 2. Про прошарок спецгрунту з добавками "СЕра" - детальніше! 3. Яка висота водяного стовба? 4. Як саме хворіють ехінодоруси? Які в них корені? Последний раз редактировалось Михаил Погребиский, 04-07-2005 в 22:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Живу я тут
|
висота стовпа 50 см.добавка називається (sera floredepot) .На свої 250 л я дав одне відро 4,7 кг,На відрі написано що для всіх видів акваріумних рослин і т,д,А амазонку я садив два рази і вона пропадала,пропав також майор,крапчаті.Вкрутив тепер 2 лампи накалу і посадив амазонку знову,так є вже новий листок.Може взагалі воду підмінювати 1раз на місяць і не лізти до системи.Ефект зрушення я наблюдав, коли робив ремонт і недивився до акваріуму біля 3-х тижнів.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Цитата:
1. Треба попитать у користувачів "Sera floredepot" - які в них враження. 2. Тобто до трьох люменісцентних ламп ти додав ще дві лампи розжарюваня? Якщо вже є позитивні зміни, то не думаю що це саме від особливого спектру. Це просто від того, що світла стало більше - в основному локально, в зоні освітлення накалкою. Тим більше, що накалки "пробивають" світло глибше. Якщо немає проблеми з температурою, то так і залиш. Подивимось, що буде з єхінодорусами. Думаю, вичухаються. 3. Частота підмін 1/3 води 1 раз в тиждень - це деяка середня норма. Часто треба частіше або рідше. Давай спочатку розберемось, як вони себе поведуть при збільшенні освітлення. Последний раз редактировалось Михаил Погребиский, 11-07-2005 в 19:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Живу я тут
Поблагодарил(а): 2 Поблагодарили 10 Раз(а) в 7 Сообщениях Репутация: 21
|
![]() А я вот с этим (мнением):
Цитата:
А так же с вот этим (мнением): Цитата:
Ну и конечно же с этим (мнением): Цитата:
Полностью, абсолютно полностью согласен! P.S.: даже добавить нечего. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Живу я тут
|
[quote=ВОВЧИК]пропав також майор,[quote]
Вовчик, я очень люблю это растение. Оно очень простое в выращивании. Но очень редкое. У меня оно более 15 лет. Раза три я его чуть не потерял. Вроде бы противоречие. А нет. Я считаю его универсальным тестом загрязнение воды. Все тетры, серы просто отдыхают!!! Как только чуть больше всякого хлама в воде. Он тут же начинает погибать или деградировать с распадом на детки. Моментально. Может поэтому у меня нет проблем с бородой и я небоюсь ее заносить в водоем.......
Всего Андрей Львов Последний раз редактировалось doctor, 13-07-2005 в 10:53. Причина: ошибка цитаты |
![]() |
![]() |
![]() |