![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#16 |
Живу я тут
|
Re: Лампи, бюджетне рішення.
Я не вражений спеціальними лампами і використовую їх лише тому, що вони в мене вже є. Замість перегорілих буду ставити звичайні теплобілі (warm white, 2700K або в нотації Philips спектр №33), можливо трохи розбавляючи холоднобілими (daylight, 4200K або спектр №54 by Philips). Мене влаштовує вигляд риб і рослин, інтенсивність росту рослин і слабкий розвиток водоростей під цим спектром…
Коли у мене були Hagen Sun-Glo+Aqua-Glo, мав проблеми з бородою, замінивши Aqua-Glo на Osram Fluora, проблем з водоростями здихався. Але мій спектр в першу чергу спрямовано на рослини - зараз у мене квітнуть три ехінодоруси одночасно - горизонтальний, шлютера і селовіанус… Для візуального сприйняття було б краще змістити спектр у бік синього (можливо, тими ж таки звичайними холоднобілими лампами). В акваріумі з дітками ехінодорусів і апоногетонами зараз стоять теплобіла і холоднобіла лампи, вигляд нормальний, рослини ростуть нормально, дорослий апоногетон постійно викилдує стрілки… Що я б порадив - спочатку спробувати поставити одну звичайну лампу, оцінити вигляд акваріума і вирішити, треба пробувати інші спектри, чи ні. Як я вже казав "звичайні" лампи бувають теплобілі і холоднобілі або денного світла… Ну і як вже сказав doctor, яскраве освітлення за відсутності тіні буде напрягати цихлід…
![]() |
#17 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 14 Поблагодарили 1 Раз в 1 Сообщении Репутация: 25
|
Наскільки я зрозумів МГ- це великий прожектор, який світить з певної висоти в акваріум і покрівного шкла ставити небажано оскільки світло втрачає свою ефективність і потужність, а у мене буде кришка планується з ДСП і для нього бажано покрівне шкло. Наскільки довговічна лампа в МГ? та й підвішувати її потрібно.
Я думаю всетаки краще під кришку щось ставити, але що і скільки? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Живу я тут
|
Дякую Сергій, я з тобою згідний так і зроблю, спочатку поставлю звичайні, ще одну візьму рекламну фіолетову, поексперементую.
А на скільки ламп ставити патронів в кришці? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Живу я тут
|
Богдан Вы просто посчитайте экономику.
Сколько и что будет стоить. МГ выйдет максимум в 300 грн. Крышка и все в нее на 300 л........ Надо считать, но думаю даже из ДСП и своими силами дороже. Покровное стекло.... При отсутствии растений оно не особо повлияет на свет. Долговечная ли МГ???? - 1,5-2 года)))) Зато у Вас всегда есть доступ к аквасу, а крышку надо открывать)))))
![]() |
#20 | |
Живу я тут
|
Цитата:
На скільки має бути МГ потужний? МГ використовуються для освітлення зовнішніх преміщень? , якщо так то в мене такий подвіря освітлює, але він включається по фотоелементу і довго несвітить, і коштував цей світильник гривень 200 небільше. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Живу я тут
|
Заходив тількищо в КАПРО, лампа МеталоГалогенна Філіпс 150ват коштує 200грн і 400ват 250грн, це такі лампи?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Живу я тут
|
Не туда пошел. Пиши ФОРЕВАРУ,не пожалеешь. Я например очень доволен его помощью и отношением.
![]() |
#23 |
Живу я тут
|
А що краще для люмісцентних ламп ставити дроселі і стартера, чи відразу світильнички з автоматичним запалюванням.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
![]() |
конечно 2 вариант....
![]() |
#25 | |
Живу я тут
|
Цитата:
![]() |
![]() |
#26 | |
Живу я тут
|
Цитата:
![]() |
![]() |
#27 | |
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
![]() |
Цитата:
![]() |
![]() |
#28 |
Живу я тут
|
![]() Ребят,вы чо на МГ двинулись чтоли,(почитал тут начало темы)МГ конечно тема,но не в цихлидник же совать-одумайтесь млин(без обид)!!!!!!!
![]() ![]() Кстати не забывайте о том,что если светить цихлидам менее 10-12 часов,то не в лучшую сторону скатяться они у вас(хотелбы посмотреть как моно в цихлиднике без растений светить МГ хотябы 10 часов без проблем)
With huge respect! Последний раз редактировалось elektro-kot, 09-07-2006 в 14:31. |
![]() |
![]() |
Этот пользователь сказал спасибо elektro-kot за это полезное сообщение: |
Чебурген (09-07-2006)
|
![]() |
#29 | |
Живу я тут
|
Цитата:
Возможно будут затенненые углы, но ИМХО для цихлидника это нормально. Я Вот тока не пойму почему МГ плохо для цихлидника.... Кстати. Богдан Вам не надо супер пупер лампу за 200 грн. Можно спокойно обойтись обыкновенной и до 100 грн)))) В общем я свое ИМХО сказал. Думайте сами. На люминисценки лучше и удобнее электронные баласты!
![]() |
![]() |
#30 | |
Живу я тут
|
Цитата:
![]() |