Вітаю усіх любителів цихлід озера Танганьїка. Підійшла і моя черга поповнити ваші ряди. Акваріум 225 літрів 100х45х50, стояв пів року пустий в силу деяких обставин. Останні кілька місяців активно вивчаю форум присвячений Танганьїці і фото дизайнів чужих акваріумів. Несподівано ця субота виявилась для мене вихідним і я вирішив перейти до активних дій. Цілий день крутив каміння привезене з Карпат, перебрав напевно 150 варіантів, і чомусь кожен наступний варіант здавався гіршим від попереднього а попередній відтворити вже не міг, а час нестримно біг до вечора а ще треба помити грунт, трохи перепочив і практично зразу відтворив це що на фото і він як на мене виявився найкращим з усіх попередніх. Вживу чомусь виглядає набагато краще і обємніше.
Мініатюри долучень
Востаннє редагував Andron6630: 15.08.2016 о 22:38..
Переглядів: 19135
Ці 20 користувач(ів) сказали Дякую Andron6630 за це повідомлення:
Re: Повільне занурення в Танганьїку 225 літрів ===www.aquaforum.ua===
Трохи хвилює освітлення. Спочатку планував рибо-травник і кришка зроблена під дві Т5 на 39вт з можливістю доставити ще дві, але випадково на youtube набрів на фільм "Маленька рибка в глибокій воді" і дуже сподобались мушлівці.
Лампи поставив Osram 840 і 865, виглядає дуже яскраво, і для акви без або практично без рослин буде забагато. Спробував зняти одну, друга не включається. Може включати їх ненадовго 2-3 години, щоб все не зеленіло, але чи тоді інші водорості не будуть докучати. Хто що порадить?
Допис від Andron6630
Трохи хвилює освітлення. Спочатку планував рибо-травник і кришка зроблена під дві Т5 на 39вт з можливістю доставити ще дві, але випадково на youtube набрів на фільм "Маленька рибка в глибокій воді" і дуже сподобались мушлівці.
Лампи поставив Osram 840 і 865, виглядає дуже яскраво, і для акви без або практично без рослин буде забагато. Спробував зняти одну, друга не включається. Може включати їх ненадовго 2-3 години, щоб все не зеленіло, але чи тоді інші водорості не будуть докучати. Хто що порадить?
Зі свого досвіду скажу, що світодіодне освітлення виглядає краще тай економніше. На ваш аквариум хватить 5 шт 3 Вт діодів. Робив собі таке освітлення в 450л з простих китайських діодів + доставляв лінзи ефект просто бомба!
По населенню планую кілька, як пишуть простих видів. Дуже хочеться дві родини мушлівців з боків акви як на фото показано розміщення мушель, якщо це будуть Lamprologus similis і Lamprologus ocellatus чи будуть мирно існувати, чи краще все таки один вид, тоді який цікавіший? У верхні шари води кілька Paracyprichromis, ніби достатньо місця для плавання. І ще хочеться когось, кілька штук Altolamprologus calvus? Можливо хтось підкаже де взяти мушлі, з форуму зрозумів, що мушлі виноградного равлика найкраще пасують для маленької танганьїки? Грунт фракцією 1-1.5 мм засипав шаром 5 см, надіюся нормально підійде для мушлевців і не буде закисань?
Востаннє редагував Andron6630: 25.07.2016 о 01:30..
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Andron6630 за це повідомлення:
Відповідь: Re: Повільне занурення в Танганьїку 225 літрів ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Andron6630
По населенню планую кілька, як пишуть простих видів. Дуже хочеться дві родини мушлівців з боків акви як на фото показано розміщення мушель, якщо це будуть Lamprologus similis і Lamprologus ocellatus чи будуть мирно існувати, чи краще все таки один вид, тоді який цікавіший? У верхні шари води кілька Paracyprichromis, ніби достатньо місця для плавання. І ще хочеться когось, кілька штук Altolamprologus calvus? Можливо хтось підкаже де взяти мушлі, з форуму зрозумів, що мушлі виноградного равлика найкраще пасують для маленької танганьїки? Грунт фракцією 1-1.5 мм засипав шаром 5 см, надіюся нормально підійде для мушлевців і не буде закисань?
Так. це добрий вибір - мушлівці (краще звичайно 1 вид)+параципри+гніздо компресів чи кальвусів. Можна ще додати напр. тельматохромісів віттатусів. Можу поділитись рибою - пишіть в ПП. Але треба тоді додати трохи більше каміння -зробити напр. 1 гірку. також зменшіть шар піску до 3 см. Зайвий просто займатиме об"єм. Мушлями виноградного слимака також можу поділитись і підкажу. де у нас знайти ще. Успіхів з проектом!
Цитата:
Допис від Andron6630
Може включати їх ненадовго 2-3 години, щоб все не зеленіло, але чи тоді інші водорості не будуть докучати. Хто що порадить?
Водоросли в банке с тангой - это дополнительный помощник биофильтрации ( подъедают нитраты и фосфаты ). При не достаточном освещении водоросли все равно будут но не красивые коврики зеленых а безобразные пятна бурых ( не путать с диатомовыми ). Если же водоросли не приветствуются вовсе - несколько анциструсов или геринохейлюсов на диете танганьики будут содержать банку в идеальной чистоте.
Цитата:
Допис від Andron6630
Грунт фракцією 1-1.5 мм засипав шаром 5 см, надіюся нормально підійде для мушлевців і не буде закисань?
Как вам уже ответили ( я просто повторюсь ) грунт желательно фракцией 0,5 - 0,8 мм из окатанного ( ни в коем случае не дробленного )песка и толщиной 2 - 3 см.
Что у Вас по фильтрации ?
По фільтрації слабо, тому не хотів нічого писати бо знав що дістану від форуму "на горіхи". Два внутрішніх Eheim pickup 2012, можливо трохи поспішив, спочатку хотів два juwel bioflow 3,0 2шт, але з доставкою з Європи ціна виходила космічна. Ще розглядав Fluwal U4, не було відгуків, товариш замовляв eheim і склались разом на доставку. Взяв два самих великих pickup і грілку jager. Поки буде так. Планується трошки риби без перенаселення, і щотижнева сифонка і підміна.
Ось власне світодіодне освітлення з китайських одноваток 5шт акваріум 80'35'40см обійшлось мені в 100грн
Думаю не дорого, тай головне економно!
Виглядає супер, але останнім часом настільки загружений роботою, що щось переробляти немає ні часу ні сил, і поки хочеться вийти з того що вже є. Але на майбутнє треба думати про заміну на діоди, ще й зважаючи на зростання тарифів на електроенергію. Чи можна поки якось вийти з тих умов, що у мене вже є, включаючи лампи по кілька разів на добу по дві-три години, чи достатньо одного разу? Чи можна яскравість ламп якось приглушити?
Востаннє редагував Andron6630: 25.07.2016 о 01:58..
Вітаю з початком Танга-акваріума.
З лампами, можна закрити фольгою частково лампи, головне дивитися що-б вони не сильно грілися після цього. А з водоростей, дуже багатьом подобається коли каміння покриваються нальотом зелених, виглядає більш природно. Пісок "дві родини мушлівців" перекопають і він буде набагато менше покриватися водоростями. Плюс завжди можна погратися з тривалістю світлового дня.
Удачі Вам в ваших починаннях.
Востаннє редагував myprog: 25.07.2016 о 14:23..
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую myprog за це повідомлення:
Цитата:
Допис від myprog
Вітаю з початком Танга-акваріума.
З лампами, можна закрити фольгою частково лампи, головне дивитися що-б вони не сильно грілися після цього. А з водоростей, дуже багатьом подобається коли каміння покриваються нальотом зелених, виглядає більш природно. Пісок "дві родини мушлівців" перекопають і він буде набагато менше покриватися водоростями. Плюс завжди можна погратися з тривалістю світлового дня.
Удачі Вам в ваших починаннях.
Ніколи не мав цихлідника, 3 години освітлення при моїй потужності буде достатньо? Водорості на каміннях в Танганьїці гарно виглядають, але не хочеться кожен тиждень пуцувати скло. В мене зараз маленький травничок, скло чищу раз в три тижні.
Востаннє редагував Andron6630: 25.07.2016 о 16:27..